Iskustvo sa servisom u Stolackoj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bakara
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2005
    • 977
    • nBGd

Iskustvo sa servisom u Stolackoj

Takvi su nam jadni servisi za mazdu da je to strasno, pre neku nedelju sam bio zakazao servis u stolackoj 10c, to je onaj sto valjda drzi aleksandar i forma...

Odmah mi je bilo cudno sto sam mogao da biram termina kada da dodjem ...ali OK otisao sam jedno jutro, trebalo je da s esteluju ventli, zamene ulje, sve filtere i da pregledam i zamenim plocice.

Kada sam izvadio seleniu WR, vec sam dobio prvi komentar kako to ulje nije za mazdu vec za "meke" motore (njegove strucne reci), kada sma ga upitao sta znaci to "meki", uz tuc-muc rece pa za slabije motore (WR je full sintetika za najsavremenije dizel motore)...vec sam poludeo kolika je ****** i nisam hteo da nastavljam glupu diskusiju i rekoh mu da pregled trap.

Odmah je uzeo da gleda one male stabilizatore balans stangle koji su skoro novi, a oni su zakljucili da treba da se menjaju

OK, rekoh da pregledaju plocice da li su za zamenu, namerno precutavsi da mi zadnja desna struze i da vec znam da je potrosena do metala.
    Skinuse tockove i dadose misljenje da "ima jos mesa" i da nisu jos za zamenu

OK< pitam koliko bi ipak kostale plocice + zamena...tuc-muc neki nesigurni odgovori uz malo proucavanje cenovnika dobijam odgovor 3500 din, na sta ja dajem zakljucak da je to sa zamenom, a oni odgovaraju da je zamena jos 1500din!!!

Super, ne dirajte nista, samo zamenite ulje i nastelujte ventile i pozovite me kada zavrsite...

Posle tri sata me zovu kazu gotovo je, meni nije jasno kako za tako kratko vreme kada motor mora potpuno da se ohladi...ali oni kazu da je gotovo i da su odradili i dijagnostiku.

OK, dolazim tamo i pitam kakva mi je bregasta...sve super kazu
    Tamo srecem i aleksandra koji im valjda sam radi dijagnostiku, kazu "imao" sam gresku na EGR...ali to sam vec znao i sam...

ACA (aleksandar) kaze i da stelovanje ventila nije 1200din vec 2000 dinara i kaze da su se momci "malo" zbunili...

Pitam sta sam duzan i "momci" kazu da ce naplatiti koliko su rekli, znaci 1200+200 (ulje)+1500(dijagnostika), platim to i krenem kuci...i vec na prvoj krivini primetim da i dalje imam gresku na tabli.
    Zovem odmah na tel. i pitam kako su je obrisali i odradili dijagnostiku kada i dalje imam gresku?
    Kazu da se greska stalno vraca!

OK, jasno mi je da tip laze kao pas i da kada ja obrisem "klema metodom" da se greska ne vraca (bar ne tako brzo) a da od "dijagnostike" verovatno tu nista nije ni bilo.

Da, dobijam od njega i ponudu da doteram auto da mi on to "sredi" za 1000din...
    Naravno da mi ne pada na pamet!

Na kraju sumnjam i da su ventile u opste pipali i verovatno cu oterati auto na stelovanje kod coveka kod koga sam to i do sada radio.
    pozdrav
  • bakara
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2005
    • 977
    • nBGd

Re: `ocu da ih pljujem i onako ne vide ostali

Eh da...ima i jos a nije ni sve tako crno.

Zaboravih gore da kazem da sam pitao koji tip plocica treba da kupim i `ladno mi je tip rekao da to nije vazno i da znaju to oni u servisu i da je moje samo da platim (to su mu one plocice od 3500 + 1500 za njegove "zlatne ruke")

Plocice sam kupio sutradan u japan X bez ikakvog popusta,pominjanja CB ili mazda kluba, plocice kostaju neverovatnih 1200 din (japanske nippart), kupio sam i filter goriva za 600 din, i filter vazduha za takodje 600 din...i skapirao da je onaj auto aleksandar takav vacaros i da sam ja bio nevidjeni magarac kada sam kupovao kod njega a da nisam ni pitao na drugom mestu i ako mi je japanx pred nosem

Kod aleksandra i u formi ove plocice kostaju ravno 2200 din. (cak u formi nisu ni nippart nego neke talijanske), filetr za vazduh i gorivo mu je po 900 din.
    I to su mu kao sve cene "za mene", ono kao "drugarske"...

JapanX, preporucujem!

Volim mazdu, al` ne volim vacarenje
    pozdrav

Comment

• JNC
      CBC Senator XXL
      • 19.12.2006
      • 1332
      • Beograd

Re: `ocu da ih pljujem i onako ne vide ostali

Pa brate mili, za formu je vec bilo reci da su katastrofa, bar sto sam ja cuo, posto naravno nikad nisam isao. Sto lepo ne uzmes sta ti sve treba od delova i odes kod rokija da ti sve to zameni kako treba i sve lepo popricas sta i kako, meni je sad na zadnjem servisu(posto mi je garancija istekla) lepo odradio sve kako treba, ja mu reko pogledaj plocice (posto su mi na 40k km rekli da ce na sledecem menjanju trebati da se menjaju, a meni bilo sumnjivo posto mi izgledalo da ima "mesa" jos dosta) i kaze covek pa ima jos za koliko si presao, pregledao mi jos neke stvari koje ovi verovatno nikad nisu, stavio mi par zabica i neke jos sitnice sto su mi pogubili u medjuvremenu na servisima i sredjivanju branika.

Za sve japance je malo frka, pogotovo neki koji su postali "poznati" pa deru, japanx je covek super korektan, stvarno za svaku pohvalu. Ja ubuduce kod njega idem, posto mi sad na zadnjem servisu kod Aleksandra kad sam uzimao filtere i to, dao mi pogresam za klimu ( desava se nije strasno) nego kad sam dosao da menjam, poceo onaj radnik njegov nesto da mudruje, a to ne volim uopste, pogresio si zameni i cao.

Najgore je sto se stalno isti ljudi vrte po servisima, ali polako doci ce i to na svoje mesto, japanaca sve vise, pa ce biti zainteresovanih.

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Re: Iskustvo sa servisom u Stolackoj

Postavljeno gde treba da stoji, a cisto Baky da znas... Citaju, svi citaju...

Comment

• bakara
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2005
          • 977
          • nBGd

Dobro de...bar si naslov promenio u nesto pristojnije

a mozda si i u pravu, treba svi da citaju
          pozdrav

Comment

• JNC
            CBC Senator XXL
            • 19.12.2006
            • 1332
            • Beograd

Naravno da treba zato i sluzi izmedju ostalog i forum, samo sto ljudi slabo oce da napisu iskustva .

Comment

• CikaKure
              CBC Senator XXL
              • 14.08.2005
              • 668
              • Beograd

Odlicna tema, iako ne vozim Mazdu.

Comment

• cybland
                CBC Veteran
                • 11.04.2009
                • 131
                • Beograd

Kako se zove taj servis u Stolačkoj 10c? Jedini kojeg ja mogu da se setim je Auto-centar Anđelković ali on je u Stolačkoj 8.

Comment

• bakara
                  CBC Senator XXL
                  • 29.01.2005
                  • 977
                  • nBGd

E, to je odmah pored andjelkovica (vrata do vrata)
                  a zove se valjda mazda servis ili kako vec
                  pozdrav

Comment

• cybland
                    CBC Veteran
                    • 11.04.2009
                    • 131
                    • Beograd

OK, hvala na pojašnjenju. A i da drugi ljudi ne pomisle da je u pitanju Anđelković. Ne bi voleo da ljudi imaju lošu reputaciju ni krivi ni dužni.

Comment

• m.trivic
                      CBC Član
                      • 06.09.2008
                      • 88
                      • Beograd

Ja mogu izneti lična iskustva sa mazdinim servisom u Stolačkoj ulici.

Kada sam pazario mazdu 323F BG 1.6 prošle godine u Septembru, bilo je potrebno uraditi mali servis.
                      Tako naivan uzmem oglase u ruke, prevrtim malo forum i zakažem servis u mazdinom servisu u Stolačkoj.
                      Odem tamo, dobar dan, došao sam na mali servis po dogovoru i da se pogleda auto ako ima još nešto.
                      Sečekam majstora da pregleda auto, gledajući auto odozgo i odozdo, konstatuje sledeće delove za zamenu: Ulje+filteri, zupčasti+klinasti kaiš, semering bregaste i radilice, filter goriva i još neke sitnice. Verovali ili ne, cena servisa za ovo je izašla oko 16000din, pritom sam dobio servisnu knjižicu, popunjenu ali nisam dobio račun za delove i uslugu.
                      Ok, vozim ja auto par dana, kad eto ti nešto lupa pozadi na trapu, ponovo kontaktiram servis u stolačkoj, podigoše auto na dizalicu, kaže moraš da menjaš zadnju desnu gumicu na balans štangli, prednje silen blokove, zadnje paknove, set za reparaciju klješta. Ok, prihvatim ja i to, cena delova sa rukama = 12000din.
                      Po izlasku iz servisa, pitam majstora da li je sve u redu na autu, kaže jeste, sve na trapu je super, samo vozi.
                      Tako neiskusan, lakoveran i naivan pomislim da je to cena održavana starije mazde i podjem kući srećan sa ispravnim kolima.
                      Nije prošlo desetak dana, primetim da je radna temperatura motora iznad normale, ugasim auto i sačekam da se ohladi, odvrnem čep sa hladjaka kad ima šta i da se vidi, suvo kao barut. Dolijem destilovanu vodu, vozim se 2,3 dana, kad opet ista priča, gubi negde vodu.
                      Dobar dan, servis, imam taj i taj problem zakažite mi termin.
                      Majstor pogleda auto, konstatuje da gubim vodu na vodenoj pumpi. Reko u redu, koliko košta servis, kaže pumpa 3000din i ruke 7000 jer moramo da skidamo zupčasti kaiš pa ponovo da uzupčimo. Dodjem sutradan po auto, platim uslugu, ponovo ne dobijem račun.
                      Posle dva meseca, primetim proklizavanje auta na uzbrdici, odem u Stolačku, ista priča opet, ostavite auto, nazvaćemo te sutra.
                      Zove majstor, kaže mora da se menja lamela,korpa,druk lager,diskovi,pločice,homozglob desni,kočiona creva i kočiono ulje.
                      Pitam ja za cenu, kaže to će sve izaći sa rukama oko 35000din, ja idiot pristanem i kažem uradite auto.
                      Nije prošlo 2 sata, ponovo majstor zove i kaže: Izvinite molim vas, zaboravio sam da vam kažem da treba promenti i ležaj zamajca i sajlu ručne kočnice.
                      Pitam ja koliko je to još na cenu od 35000din, kaže nešto malo možda oko 3000din, ja reko ok uradite i to.
                      Sutradan kontaktira mene Jugoslav iz servisa u Stolačkoj, kaže možete doći po auto, sve ukupno izlazi 46000din.
                      Ja pitam, kako 46000din, juče mi majstor Zoran reče na 35000 još oko 3000din. Kaže u redu sad ću da pitam majstora.
                      Zovu ponovo iz servisa, kaže naš majstor nije znao tačnu cenu, platite vi 38000, a ovo će se majstoru odbiti od plate.
                      Odem po auto, platim u kešu sve, opet ne dobijem račun ali ga ovog puta tražim i na to dobijem odgovor kako oni ne mogu da ga izdaju u servisu već moram da odem u njihovu prodavnicu da mi daju. Nisam prošao dva ćoška, pri skretanju u levo čuje se krckanje na trapu, vratim se u servis, opet majstor Zoran stručnjak podigde auto, kaže to se čuju šolje amortizera, skine od to i podmaže, ja reko sedite vi i probajte auto sada. Sedne Zoran da vozi, provoza auto malo po Senjaku i na raksrsnici ugleda pandure, ukoči naglo, ugasi auto i kaže "vozi ti dalje pošto nisam poneo dozvolu"

Znam da sam malo ugušio sa pisanjem teksta, ali nisam znao kako drugačije da opišem svoje iskustvo sa tim servisom do detalja.
                      Sada sam se naravno opametio, shvatio sam kako su me slatko ODRALI i naglasio bih svim neiskusnim ljudima da zaobiđu ovaj servis.
                      U servisu rade 2 majstora, Zoran I Dejan.
                      Majstor Zoran je vrlo smušen i nesiguran kad razgovara dok za Dejana ne mogu da kažem ništa jer nemam iskustva sa njim.
                      Aleksandar kao vlasnik servisa i Jugoslav kao neki poslovodja tamo deluju najnamazanije.

TO JE STRAŠNO I UŽASNO KAKVO JE TO NE POŠTOVANJE KLIJENATA I NEPROFESIONALIZAM U RADU.
                      JOŠ JEDNOM, PRIJATELJSKI SAVET ZA NEISKUSNE VOZAČE MAZDI, ZAOBIĐITE SERVIS NA SENJAKU U STOLAČKOJ ULICI !

Comment

• m.trivic
                        CBC Član
                        • 06.09.2008
                        • 88
                        • Beograd

Zaboravio sam da napomenem da su španer i zupčasti kaiš već počeli da ispuštaju zvuke škripanja što je vrlo merodavno kada je reč o kvalitetu delova koje ugrađuje ovaj mazdin servis.

Puno lepih pozdrava, Milan.

Comment

• RedboX
                          CBC Senator XXL
                          • 28.11.2006
                          • 1537
                          • Novi Beograd

Zao mi je sto si imao ovakva iskustva sa majstorima ali ti hvala za ovaj tekst koji nije gusenje ni najmanje nego dragoceno iskustvo za sve mazdase koji ce mozda biti u prilici da posete odredjene servise.
                          Molim sve kolege koji imaju bilo kakva iskustav sa mazda servisim koje su posetili do sada neka ih napisu pa cemo imati jasniju sliku gde se treba uputiti. Nekada ni put od 40 km nije predugacak ako se isplati.
                          I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Vocko
                            CBC Senator XXL
                            • 25.04.2005
                            • 4556
                            • nBGd

Milane zasto ovo ranije nisi napisao?
                            Jedan od razloga i svrha ovog foruma je da delimo iskustva, bila ona pozitivna ili negativna, kako bi i drugi znali sta se desava.

Comment

• m.trivic
                              CBC Član
                              • 06.09.2008
                              • 88
                              • Beograd

Voćko, nisam ranije napisao jer nisam imao mnogo vremena i nisam bio prisutan na forumu,
                              ali ovom prilikom sam odlučio da podelim svoje iskustvo kada sam video već otvorenu temu o ovom servisu.

Comment

Working...
                              X