Iskustvo sa servisom u Stolackoj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kwisko
    CBC Veteran
    • 14.04.2008
    • 124
    • bg

Re: Iskustvo sa servisom u Stolackoj

Uff ljudi ja delove uzimam gde stignem ( citaj gde me kvar zadesi) ali obicno uzimam u niponu na Nbgd-u (preko puta onih kineza ) ali poenta price je da nas svi na neki nacin vacare evo par primera u niponu me kapa i kablovi kostali 1900 A kod aleksandra mi trazili 900 + 1600 , ali kad sam par radnji da pitam za diskove cena je bila od 5500 do 7500 a ja ih na kraju dobijem iz ns-a za 20e po komadu ... A sto se tice servisa ima nas raznih nazalost ... Najbolja varijanta je pratiti br borin primer aparat u ruke i sliku po sliku rasturas ...

Comment

• zemunac007
      CBC Član
      • 16.10.2007
      • 19
      • Zemun

Cao svima, sto se tice iskustava, imao sam ih i ja raznih, na moju srecu nisam bio u gore pomenutom servisu, ali sam bio u raznim drugim i naravno to mi je bila prva mazda i verujem svima tj. nemam pojma sta mi pricaju, vozaju me ko vola, menjali mi spone, kaiseve, druk bla bla, cak su mi predlagali i kompjutersku dijagnostiku zato sto mi je "prekidala" struja negde u kolima, ja u panici, mnogo para za sve te analize, a niko da popravi nista, a da, zaboravih da napomenem, prva mazda mi je bila karburator i nema kompjuter. Naravno, veliki problem sa strujom je bila neispravna sijalica itd. Predlagali mi i generalne, sve majstori preko drugara od drugara, kao po preporuci. Posto sam iz Zemuna ja htedoh neki lokalni servis da nadjem, ali all in 1, bezuspesno, dok jednog dana kod mene u firmu ne dodje musterija i nekako pomenu da vozi mazdu i poce prica naravno, ja onako ogorcen upitah gde odrzava auto i on poce da hvali nekog majstora, kako ga je spasio, super zadovoljan, ali malo je daleko. Ja upitah gde, on rece u Pancevu, uf... Aj da probam, i tako odoh ja tamo i covek mi sve odradio, bez problema, bez filozofiranja, na svako pitanje koliko god glupo bilo mi strpljivo odgovorio, naravno on mi je zamenio sijalicu, posto sam zapenio kako mi prekida struja i dijagnostika itd, objasnio mi malo, sta i kako.
      Na zalost ne znam imena servisa po kojima sam bio pre ,tj. zaboravio sam, jedini kog se secam je Mazda Profil, a o njima je suvisno pricati.

Naravno pricam o Rokiju, kad je u pitanju kvalitetan i posten majstor/servis, verujte mi nije daleko i ovom prilikom bih ga najtoplije preporucio.
      Sad vozim trecu mazdu po redu i on je jedan od glavnih razloga zasto nisam ni pomislio da menjam marku.

Eto, toliko od mene
      Purple Haze

Comment

• DDM
        CBC Član
        • 11.05.2009
        • 12
        • Beograd

Ja sam u Stolačkoj servisirao moju mazdu dok je bio stari vlasnik i dok je radio veoma dobar majstor koji se zve Ivan. Posle toga neke sitnice sam radio u Formi ali ni tamo nisu baš neki majstori (verovatno zato što je isti vlasnik). Menjali su mi semering na poluosovini (radio mamak koji je iz Kule), prilikom vraćanja ulja prosuo je više od pla ulja(naravno i dolio), zatim mi je polomio sajlu za brzinu. Pokušao da je nekako ulepi, ali na moje insistiranje vlasnik je veoma korektno nabavio drugu sajlu i zamenili. Posle mi se se čulu krčanje i na moju raklamaciju dosuli su još ulja u menjač i posle toga se ništa nije čulo. I ja sam u potrazi za pravim, korektnim majstorom. Čuo sam ovde na forumu za Rokija, pitao sam neke ljude iz Pančeva koji se bave limarijom i farbanjem, nisu čuli za njega. Sad mi servisira auto majstor u kraju koji isto vlasnik mazde i član mazda kluba i mislim da radi korektno.

Comment

• m.trivic
          CBC Član
          • 06.09.2008
          • 88
          • Beograd

Ja sam skoro našao poštenog majstora automehaničara, radio mi je polugeneralnu na mazdi, po meni odličan majstor i nije mnogo skup.
          Doduše, drži servis u Boleču, ali nije mi žao i tamo da idem pošto sam zaista zadovoljan uslugom.
          Ako nekome treba telefon majstora neka me kontaktira na PP.

Comment

• shon3i
            CBC Član
            • 25.07.2008
            • 16
            • Beograd

Citajuci ovo je stvarno sokantno za mene pogotovu sto mazdu od kada je imam servisiram u Stolackoj, jel sam par puta nazvao servise tipa Profil koji su rekli da ne rade starije mazde, imam mazdu 626 '88. Posto je prodavac napomenuo da je poceo da se cuje desni homo zglob, a vremenom sve vise, i ako je sve radilo kao podmazano, reko da odem da ga zamenim, otisao sam u stolacku i vrlo brzo sam dobio novi homo-zglob, od tada je proslo godinu dana i sve radi kao podmazano. Nisam sa tim servisom za sada imao problema, ali sam relativno skoro imao problema sa lergasom kojeg jos imam, jel cinimi se da oni realno ne zele da se bakcu oko toga, ler gas mi dosta varira i non stop se spusta i dize u zavisnosti od opterecenja, bukvalno dodje do predgasenje i onda se vrati. Zadnji put kada sam menjao ulje, primetio sam neposredno pre da kada naglije stisne kocnicu cujem neko struganje, pitao sam ih sta je, tip je skinuo, tockove i rekao da su diskovi dotrajali i da bi ih trebao zameniti, sto sam i u radio i sada sve radi normalno, nema vise struganja, jedino sto mi se cini da je kocnicna za nijansu plića, predpostavljam da je treba nastelovati nekako

Comment

• m.trivic
              CBC Član
              • 06.09.2008
              • 88
              • Beograd

shon3i, potpuno si u pravu kada kažeš da jednostavno servis u Stolačkoj ne želi da se bakće sa problemima tipa (variranje ler gas, protokomer i sl.)
              Problem sa ler gasom imam i ja, i to pod opterecenjem (svetla,zadnji grejac...) i jos ga nisam resio
              Jednom prilikom kada sam imao problema sa voznjom na benzin, naglasio sam majstorima u stolačkoj da pogledaju o čemu se radi i provere protokomer,
              dok će mi majstor odgovoriti da moram za protokomer da idem kod plinadžije, oni s' tim nemaju veze

Comment

• RedboX
                CBC Senator XXL
                • 28.11.2006
                • 1537
                • Novi Beograd

Ajde da se pravim pametan kad vec nisam ako imas problem sa ler gasom pod opterecenjem drugih potrosaca struje onda je ocito da ti struja u sistemu kasljuca i mozda bi ti trebalo ono sto se jakilavim da uradim kod sebe a to je da malo pojacas minus u kolima tj da uvedes par novih zica veceg preseka od klucnih mesta pod haubom, na motoru i na sasiji do minus pola akumulatora. Ima o tome link ili pdf samo da ga nadjem.
                Neverujem da bi ti skodilo a mozda ti resi bar deo problema.Naravno ako nisi siguran u svoje banderaske sposobnosti onda ovo prepusti elektricaru.Mozda bi samo ciscenje kontakt povrsina minusa sa sasijom ili motorom pomoglo u tvom slucaju.
                I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• m.trivic
                  CBC Član
                  • 06.09.2008
                  • 88
                  • Beograd

Interesantno je to da ler gas opada kod svih potrosača (primer: ne opada samo kad uključim svetla ili grejač) već i kod motora za ventilaciju, motor hladnjaka, bukvalno kad je uključen bilo koji potrošač.
                  Proveriću mase, očistiti kontakte, pa ću da vidim. U svakom slučaju ako ne budem uspeo, prepustiću posao nekom električaru.
                  Ovo je inače problem koji ume jako da ide na živce

Comment

• peaveeus
                    CBC Veteran
                    • 24.03.2008
                    • 118
                    • beograd

Izvinjavam se na Off topicu, ali da pomognem kolegi Mazdasu.

Pogledaj link : http://www.mx6.com/forums/1g-faq-electr ... stall.html
                    Tu je objasnjeno za moj motor, ali princip je isti. Kod mene resilo dosta problema oko struje.
                    pozdrav.
                    FixOrRepairDaily

Comment

• brbora
                      CBC Član
                      • 28.11.2007
                      • 97
                      • Beograd

Kod nasih majstora u vecini preovladjuje ono rutinsko mehanicko znanje
                      Medjutim mali broj je skolovanih i pametnih za elektroniku ...
                      Nije samo znanje prikacih uredjaj i citaj greske ....
                      Treba te greske povezati sa raznim drugim uzrocima ....
                      Za stare modele vozila je jos veci problem da se nadje citac kodova .... za neke moze ono primitivno sa sijalicom (LED dioda)

Zao mi je sto gore citam losa iskustva o Stolackoj ...
                      Vlasnik Aleksandra dobro poznajem , dobar je on cova , ali ne moze on da bude na dve strane u radnji i u servisu da kontrolise
                      To vam je ko kafana ... ako niste pored musterija i kase - nema vajde
                      I on se dosta nervira sto ljudi koji rade kod njega ne rade bas kako on zamislja ....
                      Neznam kako ce se izboriti i kako ce se ovo zavrsiti .... ali je momak stvarno bez losih namera prema bilo kome ...
                      On se trudi dosta da sve to izgleda kako tako , ali izgleda postaje pomalo gubitnik ...

OFF TOPIC ::::

Kad variraju obrtaji ler gasa ::::
                      .... pogledajte prvo TPS senzor da li je ispravan - dijagnostika kompjuterska ... moze i na instrument (analogni )

Kad obrtaji ler gas opadaju kada su ukljuceni potrosaci struje (svetla , grejac stakla , ventilator , servo volana ) :::::
                      .... proveriti dovode stuje do raznih elektro ventila - klapni za otvaranje dopunskog vazduha u usisno grlo kad se ukljuci neki od elektro potrosaca
                      .... ocistiti od naslaga smola steper motor za ler gas
                      ..... ocistiti sva moguca gumena creva koja sprovode vakum od grla prema aktuatorima ( membrane koje kad nastane vakum otvaraju - zatvaraju prohodnost dodatnog vazduha u usisno grlo )
                      ..... ocistiti usisno grlo ....
                      .... dizne ocistiti ....

Tako da ovaj posao je manje za elektricara vec je veci za cistaca ...

Comment

• m.trivic
                        CBC Član
                        • 06.09.2008
                        • 88
                        • Beograd

Brbora, mislim da si potpuno u pravu za sve navedeno što se tiče Aleksandra i njegovog servisa u stojačkoj.

U svakom slučaju hvala na savetima za rešavanje problema variranja ler gasa, čim uhvatim vremena prekontrolisaću i električne i mehaničke delove vezane za to.

Comment

• BubaJez
                          CBC Član
                          • 02.12.2005
                          • 69
                          • Zemun

Evo da se i ja prikljucim drustvu. Poznate su vam moje nedace sa Po403 greskom, koju ni do danas niko ne zna da otkloni. Ocistio sam sam Egr ventil i pri tome primetio mnostvo cadji na usisnoj grani. Pomislim ja , nakon citanja nekih textova na netu, da bi bilo dobro da se skine usisna grana i da se detaljno ocisti od cadji. Nazovem ja tako Stolacku i oni mi zakazu sutra ujutro da dodjem i da mi to urade. Mislim ja da su neki fini ljudi. Odem parkiram auto i posto nemam pametnijeg posla , a oni su na kraju sveta , blejim ja tako kod njih. Oni cekaju da se motor ohladi i tako prodje prvih sat i po, odvrnuo majstor nekoliko srafova i pita me ''malo ti se cuju ventili, jesi ti to stelovao skoro?''. Kazem da sam pre 1000km uradio veliki servis u Profilu i da su oni sve odradili, na sta ce on '' nemaju oni pojma, nije to dobro nastelovano, a sta mislis da kada ti skinem usis da nastelujem i ventile?'' Ja se pokolebam, ali ostanem pri svom, samo ti ocisit usis. Posle dva sata odem da pojedem nesto, a oni mi kazu da ce me zvati kada bude gotovo. Izblejim ja jos dva sata na autokomandi i vratim se, kad gle cuda... Na dizalici Mazda 6, menjaju se plocice, na drugoj 323 stariji model isto neke fore ( treba ovo, treba ono, nacicemo itd...) , moj auto kako sam ga ostavio, a kada su me ugledali , bilo je ( j.... ga nismo te ocekivali jos). Tu ja posizim i dignem frku 'malu' - sta sad? kaze on pa to je dosta posla, ali nema potrebe da se to radi - nego hoces da ti prestelujem ventile? Da skratim pricu, nisu uradili nista, potrosili su mi 5 sati vremena, a mogu da se zakunem da su hteli da mi daju auto i da mi kazu da su ocistili , da mi sve to papreno naplate i da od toga ne bude nista.
                          Lepi Profil...Koliko god da su u frci i skupi, barem ne vacare kao poslednji pilicari...

Comment

Working...
                          X