Proslava 20 godina Mazde MX-5 na Le Manu za sve entuzijaste

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Proslava 20 godina Mazde MX-5 na Le Manu za sve entuzijaste

• 200 vozila MX-5 iz cele Evrope okupljaju se na ovogodišnjoj trci 24 sata Le Mana
    • Poseban Mazda kamp rezervisan za učesnike u blizini staze
    • Nagrada za najlepši MX-5 na događaju

Leverkuzen, 25. maj 2009.
    Ove godine, legendarna svetska trka izdržljivosti biće mesto za proslavu dvadesetogodišnjice rođenja najvoljenijeg roudstera na svetu: Mazde MX-5. Prvi put predstavljen na salonu u Čikagu u februaru 1989. godine, originalni Mazda MX-5 (u to vreme sa imenom Miata) uticao je na ponovno vraćanje dvoseda roudstera na scenu. U to vreme, kao i danas, ovaj auto simbolizuje tzv. Jinba Ittai (japanski izraz sa značenjem “jahač i konj kao jedno”) i predstavlja suštinu onoga što sportski automobili jesu i treba da budu: zabavu i uživanje. Od tada, ove karakteristike nastavile su da žive i obnavljaju se kroz rad Mazdinih dizajnera tri generacije MX-5, dobivši mesto u Ginisovoj knjizi svetskih rekorda sa 850.000 prodatih jedinica.

Ukupno 200 roudstera MX-5 će stići iz svih krajeva Evrope na legendarnu trku 24 sata Le Mana da proslavi rođendan kultnog modela i njegov specijalni status koji uživa među hiljadama fanova širom sveta. Ovaj događaja organizovan je u saradnji sa MX-5 klubovima širom Evrope, a održaće se 13. i 14. juna ove godine.

24 sata Le Mana – savršeno mesto za Mazda entuzijaste
    Vlasnici modela MX-5 koji žele da budu deo ovog uzbudljivog događaja mogu da se informišu o svim detaljima na sajtu www.mazda.fr. Ovo je jedinstvena prilika za sve vlasnike MX-5 da uživo posmatraju legendarnu trku, bodreći tri tima opremljena Mazdinim motorima u kategoriji LMP2, uz smeštaj u posebnom kampu uz samu stazu. Takođe, u okviru događaja biće održan izbor za najlepši MX-5, uz posebnu nagradu.

Izdržljivost – Mazdino polje ekspertize

Mazda je pisala istoriju automobilskog sporta osvojivši 24 sata Le Mana 23. juna 1991. godine Mazdom 787B, kojom su upravljali Džoni Herbert, Folker Vajdler i Bertran Gašo. Ovo je prva pobeda ikada jednog japanskog proizvođača, kao i prvi rotacioni motor na Le Manu – dupli uspeh, dosad neprevaziđen. Visoke performanse Mazde 787B pokazale su superiornu pouzdanost Mazdine tehnologije rotacionog motora i uvele je među slavne u istoriji automobilskih trka.
  • JNC
    CBC Senator XXL
    • 19.12.2006
    • 1332
    • Beograd

Re: Proslava 20 godina Mazde MX-5 na Le Manu za sve entuzijaste

Bas danas citam o ovome u Le manu, i mislim eeeee da mi je da odem, ali imam svadbu 14 i bas mi se potrefilo,a bas sam mislio da odem

Comment

• melcer
      CBC Veteran
      • 04.03.2009
      • 174
      • Progar

i ja sam imao u planu da skoknem ali imam tri svadbe ovog leta, a treba da idem i na letovanje

Comment

• RedboX
        CBC Senator XXL
        • 28.11.2006
        • 1537
        • Novi Beograd

a meni viza pocinje od 25-og bas steta
        I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

Working...
        X