Pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • peaveeus
    CBC Veteran
    • 24.03.2008
    • 118
    • beograd

Pomoc

Imao sam ludu srecu.
    Dakle, krenem ja na put sa ovom mojom i predjem par hiljada po srbiji. pred samom kucom pocne da trese i da radi kao na tri cilindra.
    Dovezem se nekako kuci, i pocnem da vadim jedan po jedan kabal sa svecica. Izvucem prvi motor radi isto, reko moj si. Obzirom da sam promenio sve kablove pre par meseci (nista divca), a sanjima i svecice, reko e je.. ga bas je nasao sada da mi crkne. Ostale kako izvucem motor pocne da stekce kao Aran. Elem, onaj prvi (cilindar), kada sam izvukao prinesem masi kabal da vidim da li uopste baca kada vidim da mi probija na zastiti koja ide oko svecice (ona guma sto se navlaci na nju). danas kupim novi kabl, upalim, radi isto, promenim svecicu, isto. Sada krece zanimljivi deo, kada stisnem kvacilo, auto oce da se ugasi koliko lose radi, a ako dovoljno dugo drzim kvacilo, on se i ugasi. E, pre puta sam zamenio sva vakuum crevca sa novima, pa se nesto mislim da nije bas negde do vakuuma problem. Drugo sto mi pada na pamet je velika guma sa usisne grane (sa creva koje od intercoolera dovodi vazduh na usisnu), ono je od pocetka bilo kljakavo. Treca opcija je da je prezupcio, pa da lose radi (ovo cu da proverim za vikend).
    Da li iko ima neku ideju, sta bi jos moglo da bude?
    Unapred hvala.
    FixOrRepairDaily
  • melcer
    CBC Veteran
    • 04.03.2009
    • 174
    • Progar

Re: Pomoc

necu da ti baksuziram ali mislim da ti je neki ventil na prvom izgoreo.
    probaj negde da ti izmere kompresiju na prvom

Comment

• peaveeus
      CBC Veteran
      • 24.03.2008
      • 118
      • beograd

Mogu da izmerim, cu da uradim za vikend.
      Hvala
      FixOrRepairDaily

Comment

• amavrenski
        CBC Senator XXL
        • 08.08.2008
        • 306
        • Zrenjanin

moja 929 je imala te simptome kada joj je pukao ventil, odnosno sa pecurkice ventila je otpalo parce, verovatno od toplote da je izgoreo. sad ne znam... a sta se desava kad stisnes kocnicu? mislim, posto je spojena na vakuum, moralo bi nesto da se desava, ako je to u pitanju?

Comment

• kwisko
          CBC Veteran
          • 14.04.2008
          • 124
          • bg

Originally posted by peaveeus
          Imao sam ludu srecu.
          Dakle, krenem ja na put sa ovom mojom i predjem par hiljada po srbiji. pred samom kucom pocne da trese i da radi kao na tri cilindra.
          Dovezem se nekako kuci, i pocnem da vadim jedan po jedan kabal sa svecica. Izvucem prvi motor radi isto, reko moj si. Obzirom da sam promenio sve kablove pre par meseci (nista divca), a sanjima i svecice, reko e je.. ga bas je nasao sada da mi crkne. Ostale kako izvucem motor pocne da stekce kao Aran. Elem, onaj prvi (cilindar), kada sam izvukao prinesem masi kabal da vidim da li uopste baca kada vidim da mi probija na zastiti koja ide oko svecice (ona guma sto se navlaci na nju). danas kupim novi kabl, upalim, radi isto, promenim svecicu, isto. Sada krece zanimljivi deo, kada stisnem kvacilo, auto oce da se ugasi koliko lose radi, a ako dovoljno dugo drzim kvacilo, on se i ugasi. E, pre puta sam zamenio sva vakuum crevca sa novima, pa se nesto mislim da nije bas negde do vakuuma problem. Drugo sto mi pada na pamet je velika guma sa usisne grane (sa creva koje od intercoolera dovodi vazduh na usisnu), ono je od pocetka bilo kljakavo. Treca opcija je da je prezupcio, pa da lose radi (ovo cu da proverim za vikend).
          Da li iko ima neku ideju, sta bi jos moglo da bude?
          Unapred hvala.
          Probaj da izvadis svecicu stavis je kabl i prislonis na motor ili bilo koju drugu mas nek ti neko zavergla na kratko da bi eliminisao mogucnost lose svecice , jer evo sta se meni desilo stavim losije svecice i one sagore popuca sva keramika vidim ja vozim na 2 klipa , pa na jedan ... Nemoj da te zacudi kad budes merio kompresiju ako ti na prvom i drugom pokaze losu kompresiju onda ti je izgoreo dihtung glave motora (neces verovati ali mi se i to desilo ) , ako si vozio na plin 99,9 posto je dihtung glave malo si ga vise drzao na kontaku pre paljenja , motor se prepunio plinom i probio kroz dihtung

Comment

• peaveeus
            CBC Veteran
            • 24.03.2008
            • 118
            • beograd

Hvala na svim dosadasnjim idejama, ali mislim da nije nista od ponudjenog.
            - Kompresija 10 na svim cilindrima osim na trecem gde je 9.8 ( koliko ja kapiram to nije nesto bitno.)
            - Ne mesa ulje i vodu niti dimi nazad tako da nije ni dihtung glave.
            - Vakuumi svi provereni, sve je ok.
            - Nije ni prezupcio
            - Svecice sve rade kao i kablovi koji ne probijaju. (prsko slanim rastvorom, nocu, pipao....)
            E sada imam novi simptom (moze biti resenje), secate se da sam rekao da imam kljkavu gumu od cevi za dovod vazduha na usisnu.
            Skinem nju, i ona ima gomilu pukotina i sva je sj...a, Otkacim ja VAF (protokomer), kako bih mogao da upalim auto, upalim i on radi ok, cak i kada stisnem kvacilo auto se ne gasi niti smanjuje broj obrtaja. Dakle, moja ideja je da je TB (throtille Boot) prsao, i da auto nema pravi podatak o kolicini vazduha koji dolazi u motor. Posto odredjeni deo istog bezi kroz rupice u gumi.
            Da li neko zna ko pravi gumena creva po uzorku ili ako mogu na Ebayu da narucim jedno. Ako neko ima ebay shemu, neka mi se javi.
            pozdrav,
            FixOrRepairDaily

Comment

• melcer
              CBC Veteran
              • 04.03.2009
              • 174
              • Progar

HIDRAULIK 2 S szr
              HIDRAULIKA,PNEUMATIKA I ARMTURE FLEXI SISTEMA I CREVA PO UZORKU
              USTANIČKA 125d
              TELEFON 011 /2883 174
              011 /2889 225

probaj zovi njih prvo, ako ne mogu oni ima jedna jedna radnja u pancevu, cara dusana 32, tel: 013/319-047

Comment

Working...
              X