nesto mi se plinski uredjaj zeznuo, pa sam morao da se vozim juce na benzinu, i primetio sam da dimi, ne nesto jako, ali se nazire. kad sam ga upalio, zadimio i crno i plavo, i imao neki cudan miris paljevine neke. i posle toga je opet dimuckao, kad mu napicim gas. e sad dizne su mi prljave (pretpostavljam), jer ima neki stuc kad mu naglo stisnem gas iz lera. filter goriva tek promenjen. cudno mi je malo sto dim uopste nema onaj smrad od sagorevanja ulja, vec se dosta oseti miris benzina. popravio sam plinski uredjaj i na plinu mi opste ne dimi niti malo, mogu da mu napicim gas do maximuma i nista ne dimi. nisam primetio da mi trosi ulje. sipam Mobil S polusintetiku 10w-40. jel ima neko mozda ideju zasto se to desava? motor 1.8 dohc presao 169.000 km
Malo dimi na benzinu
Collapse
X
-
Re: Malo dimi na benzinu
pa beznin je svez, bilo je nesto od ranije i sad sam neki dan sipao desetak litri. a da su gumice ventila, trebalo bi da dimi i naplinu. zar ne? isti siptomi bi se pojavljivali i na jednom i na drugom gorivu? sad cu da ga malo ganjam na benzin, pa cu da pratim sta se desava.
Comment
-
-
Čisti dizne, pa sipaj 30L svežeg benzina, pa pogledaj onda... Plavičasto može da bude i od jako lošeg goriva, ne samo od ulja. Sećam se ja točenja benza negde u Prijepolju pre 4 ili 5 godina. Auto je jedva vukao uzbrdo, a ispuštao je na auspuh sve tamnije nijanse duginih boja.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Slazem se sa Eonom, i ja sam tako prosle godine nahebo u CG kad sam nasuo PUN rezervoar na Eko helenic pumpi(kreten), auto je jedva isao uzbrdo a dimio kao da trosi mesavinu
A kad je paljenje pomereno da li se desava da dimi?
Comment
-
-
I MOJA MASINA OCE DA DIMI I TO ME UZASNO NERVIRA, 2007 GODINE U FEBRUARU SAM IMAO NEKI UDES PA JE NISAM PALIO NEKIH 3 MESECA,PRE TOGA NIJE DIMILA,I KAD SAM POSLE TA 3 MESECA UPALIO AUTO IZBACIO JE PLAV DIM DA SE POGUSIMO! OD TADA UVEK KAD GA UPALIM IZBACI PLAV DIM A POSLE ONAKO,PO MALO ,MOJ MAJSTOR KAZE DA NE TREBA OTVARATI MOTOR JER MENI NE TROSI NISTA SPECIJALNO ULJA I NORMALNO IDE,A STO SE TICE BENZINA NA SVIM PUMPAMA JE ISTI,NISOV,JER SLOBODNOG UVOZA NEMA ,JEDINO AKO GA NE KRSTE NECIM NA PUMPAMA,ALI NEBI TREBALO,KAZNE SU VELIKE! A CRNA GORA JE POSEBNA PRICA,TAMO JE SVE RIZIK!
Comment
-
Comment