Otvoren tunel Sozina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RS-6
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2005
    • 581
    • Montenegro-Bar
    • 2x AR I BMW 330XI

Mozda si vidjeo cisterne i bijele Actrose.Za prve jos nije osposopljen tunel treba da se jos ugrade neke sitnice da bi oni mogli da se slobodno krecu kroz tunel,a za ove druge problem sto ne zele da placaju cijenu,jer naprave tvije-tri ture u toku dana od Bara do Podgorice pa nisu htjeli da im izadju u sesret da im daju neki popust.
    Pozdrav.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

hm cisterne ne mogu da koriste tunel, pustili nezavrseni tunel u upotrebu i jos ga masno naplacuju.. nasa posla

btw, to je pola tunela- dvosmeran je i samim tim bezbednost kretanja je vrlo niska.

vec vidjeno u slicnim (starim, davno izgradjenim) tunelima po Evropi, kako lako dolazi do teskih nesreca u tako uzanim tunelima gde se ne moze okrenuti kamion, autobus ili malo vec putnicko vozilo.

posto je to novi tunel, trebalo ga je konstruisati po daleko modernijim principima, ovako je dobijen jedan stari.

btw, Pastrovacka Gora nije nekakav poseban uspon (ne prelazi nigde 10%) a eto kako se kaze i danas kamioni radije zaobilaze tunel.
      problem sa tim putem preko Gore (ranije kada sam isao) je sto je uzi od propisa, nema potrebnu sirinu a kvalitet signalizacije i kolovoza je osrednji do losi.

sam nagib je u okviru standarda za slicne puteve.

podseca me na deonicu puta od Zlatibora do Kokinog Broda, isto jako uzan puteljak, los kolovoz, lose obelezeno, isti ili slicni nagibi i isto ili slicno mnogo (malo) kamiona, autobusa i ostalih vecih vozila.

nadam se da taj novi put preko Zlabitora sto je u najavi nece biti samo "prosienje" postojeceg vec nanovo projektovana trasa pune sirine kolovoza od 14m bar posto je to magistralni pravac (2+2 trake).
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• RS-6
        CBC Senator XXL
        • 24.07.2005
        • 581
        • Montenegro-Bar
        • 2x AR I BMW 330XI

Originally posted by brick

gde se ne moze okrenuti kamion, autobus ili malo vec putnicko vozilo.

Postoji na sredinu tunela prostor dje se moze okrenut sleper bez ikakve muke,a na svakih nekoloko metara postoje prosirenja za zaustavljanje vozila.

http://www.youtube.com/watch?v=YCIIW...&feature=feedu YAMAHA

Comment

• to je to
          CBC Član
          • 04.04.2005
          • 62

Originally posted by brick
          pa zar je to dvosmeran tunel ?

nisu valjda potrosili silne pare i godine vremena da bi napravili privremeno polovicno resenje... jaoj

Koliko je meni poznato Crnogorska vlada se najmanje pitala za izgled tunela,

dobili su kredit i uslov da ga moraju da rade Slovenci, kako je bilo do sad ovo je EXTRA.
          nista meni ovde nije jasno

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

do sada nije bilo magistralnog puta osim parceta PG- Cetinje, ali to nije valjda i vrhunski domet kojim se zadovoljava vlast u CG i javnost. nadam se.

za novosagradjeni put u 2005. godini ne cini mi se to kao nesto extra kvalitetno resenje problema.
            jos manje kao dugorocno resenje.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Stefan1
              CBC Veteran
              • 27.10.2004
              • 137
              • Beograd

A ima li neko slike samog ulaza u tunel(posle naplatne rampe) i slike tog poluautoputa(sa 3 trake) i po mogucstu slike ovih vijadukata na prilazu Sozini?

Ako neko putuje bas bi mi ucinio uslugu da mi fotne to

Comment

Working...
              X