Ciscenje hladnjaka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

Da ne otvaram novu u temu pa ću pisati ovde. Proveravao jesenas rashladnu tečnost, ok temp mržnjenja i ja ne zamenim. Redovno kontrolišem rahladnu tečnost i ostale fluide. Neki dan išao na duži put 1200k i pre toga proverim sve ok i dolijem jedno 2 dl vode. Po povratku se vozao još par dana i reko da proverim kad rashladna tečnost braon boje a na čepu posude prah (verovatno neko sredstvo za zaptivanje koje sada hoće napolje). Odmah preduzemem akciju i ispraznim rashladnu tečnost, katastrofa ne znam kako je tako promenila boju. Prvo sam pomislio dihtung, pomešao ulje i vodu. Međutim kasnijim uvidom ni traga od ulja, u pitanju korozija ili šta li je. Prvo sam isprao običnom vodom 5-6 puta tako što posle svake zamene izvozam ispustim pa ponovo. Sistem se isprao u smislu da ne ispada mulj i komadići korozije ali je i dalje voda mutna mada mnogo manje nego na početku.
    E sad moje pitanje je da li da sipam rashladnu tečnost u tako ispran sistem ili da kupim neku hemiju za ispiranje rashladnog sistem i da rizikujem da negde propiški ili su ta sredstva ok?
    Evo kako je to izledalo posle prvo ispuštanja...

small screenshot utility

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

hoce mnogo mulja da bude u malom hladnjaku (grejanje kabine). meni su uservisu ispirali posebno samo njega, izaslo je mnogo mulja. ako radis sam. skini ona dva creva sto idu samo na njega pa uspi nesto za ispiranje ( a da ne nagriza aluminijum ) pa nek odstoji malo,a onda ga ispiraj crevom direktno,ali ne prejaki mlaz,da ne pukne taj mali hladnjak.
      Last edited by zoranbg; 02.09.2013, 11:01.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Danke, probavam danas pa javljam šta sam uradio.

Comment

• slobodank
          Moderator
          • 26.11.2007
          • 1338
          • Stara Pazova
          • Fiat Idea 14.16v lpg

Uspeo da očistim hladnjak bez nekih agresivnih sredstava, samo sa vodom. Menajana voda 8 puta i sada izlazi skoro čista voda a ono što je najbitnije nema više mulja i raznog taloga koji se tamo nalazio. Uradiću tako još par puta pa sipam antifriz.

Comment

Working...
          X