Kvalitet goriva u Srbiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • daniboy
    CBC Član
    • 16.06.2009
    • 16
    • Beograd

Kvalitet goriva u Srbiji

Da li je neko od vas bio u prilici da ispituje koja je pumpa najbolja što se tiče Euro dizela.

Znam da je Vlada donela odluku o zabrani uvoza BMB-a, ali što se tiče Euro dizela, nemaju te mogućnosti proizvodnje u NIS-u, pa iz tog razloga je uvoz dozvoljen. Čuo sam dosta preporuka za MOL pumpu, ali mene interesuje kakva su vaša iskustva?
  • djlosmi1
    CBC Član
    • 03.04.2008
    • 85
    • Beograd

Re: Kvalitet goriva u Srbiji

Najkvalitetniji Euro dizel koji moze da se nadje u srbiji je Mol D5, bar po meni, imaju sad neku reklamnu kampanju za njega. Dosuse, on svoje prednosti najbolje pokazuje na najnovijim euro5 dizel motorima.Koliko koristi od tog goriva imaju stariji dizel motori, ne znam.

Comment

• daniboy
      CBC Član
      • 16.06.2009
      • 16
      • Beograd

moj je Euro4 motor, ali pretpostavljam da je bolje sipati taj evro dizle, nego onaj Eko 50

Comment

• pmilovanovic
        CBC Član
        • 24.10.2008
        • 18
        • Čačak

Tacno. Posto Eko 50 ima vise sumpora i jeftiniji je. Pozdrav.

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

moj auto bi trebao bez problema da trosi D2 . (Opel Corsa B 1.5 dizel 1993god). ali... na D2 dimi crni dim na auspuhu pa sigurno 4 puta vishe nego sa Evro Dizelom,trese vishe na leru ... Tako da sam prestao da sipam D2 iako je 10 din jeftiniji.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• pmilovanovic
            CBC Član
            • 24.10.2008
            • 18
            • Čačak

Nemoj da menjas gorivo. Posledice dolaze kasnije.

Comment

• Ognjen
              CBC Senator XXL
              • 21.02.2008
              • 438
              • Novi Beograd
              • -

Možda je trip,.
              Da li je neko primetio da na Eko pumpama poslednjih dva meseca (otprilike) toče Evrodizel lošijeg kvaliteta. Redovno sam sipao kod njih i onda odjednom počne auto da dimi (crn dim) , zamenim filtere (bilo vreme servisu) i dalje dimi. Sipam na Mol-u, nema dima, sipam na OMV-u nema dima.

Comment

• nidza
                CBC Senator XXL
                • 16.04.2008
                • 496
                • nbgd

Sipao na Eko dok je bio uvozni ED, tad je bio odličan, više nije. Sipaj na MOL i ne okreći se. Usput kupi wynss ili već čiji injektor kliner imaju i naspi na pun rezervoar kad sledeći put budeš sipao na MOL-u (ima kod njih da se kupi, oko 400 din). Posle 100-150km bi trebalo da očisti poprilično dizne. Ja sam pustio da baš protekne dosta vremena otkad sam poslednji put sipao aditiv i razlika se primeti, pogotovo pri prvom paljenju auta ujutru. U samom radu u principu nema neke značajne razlike, rekao bih možda da na leru radi mirnije, ali ne mogu da se zakunem. Sa MOL-a stvarno ne dimi, tj. samo onoliko malo karakteristično za dizelku kad je pričepiš ladnu u prvoj sa semafora.
                Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

Working...
                X