Spisak problema 323F BG :(

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • UkiMazda
    CBC Senator XXL
    • 16.11.2007
    • 444
    • Beograd
    • Alfa 156 2.0TS

Spisak problema 323F BG :(

Mazda 323F BG 1.6 16V 65kW
    Moja mazga je u pitanju i treba mi par vasih saveta i odgovora na pitanja

1) Imam problem sa "potencijom" farova
    Kad upalim farove oni se upale ali se ne podignu!Ali, posle drugog treceg paljenja farova oni se podignu i ostanu.Sinoc me nije toliko zezalo ali se desilo da kad sam izbacio levi, farovi se TAP spustise!Takodje sam primetio da kad je auto hladan uglavnom upale iz prve. Ako ih podignem na poseban prekidac onda rade, ali necu tako da ih palim! Zanima me da li postoji relej koji to kontrolise ili da trazim problem u instalaciji? Mada ja mislim da je relej, jer kad se podignu cuje se "cvak", ali jedan lik sa otpada tvrdi da nije relej i da nema relej, sto je meni cudno...

2) Cuju mi se zadnji lezajevi vec od 40 km/h ali ostaje ista jacina buke i preko te brzine..
    Ne nabavljaju mi se novi jer mi je to prilican trosak a posla nema(za to mi samo treba 110e a da ne pominjem da mi trebaju nove gume i ostale stvari za more...)
    E sad, ja imam dva fijatova lezaja sa glavcinom koji po svemu odgovaraju sem po dubini(ako razumete). Ovi mazdini su malo dublji mozda nekih 15mm, cak ni toliko. Moja ideja je da napravim odstojnike koji bi kompenzovali tih 15mm. Da li je to pouzdano?

3) Cuje mi se neko lupkanje na prednjem levom tocku kad prelazim preko neravnina, na tehnickom su mi gledali kugle, krajeve spona i ne znam sta jos moze da vidi, i kaze da nista nema lufta. Sta li to moze biti, da nisu silent blokovi? Jel to moze da se vidi na kanalu ako su oni?

Pa da cujem vase misljenje

EDIT:
    Zna li neko gde se nalazi relej grejaca zadnjeg stakla na 323F? I to je problem al sam zaboravio da ga navedem
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Spisak problema 323F BG

Originally posted by UkiMazda
    2) Cuju mi se zadnji lezajevi vec od 40 km/h ali ostaje ista jacina buke i preko te brzine..
    Ne nabavljaju mi se novi jer mi je to prilican trosak a posla nema(za to mi samo treba 110e a da ne pominjem da mi trebaju nove gume i ostale stvari za more...)
    E sad, ja imam dva fijatova lezaja sa glavcinom koji po svemu odgovaraju sem po dubini(ako razumete). Ovi mazdini su malo dublji mozda nekih 15mm, cak ni toliko. Moja ideja je da napravim odstojnike koji bi kompenzovali tih 15mm. Da li je to pouzdano?
    Jesi ti ozbiljan kad kazes da ces da prepravljas trap na kolima zato sto cuvas pare za more?!?Pa ti lezajevi ti drze tockove na kolima, nije mi jasno odakle ti ideja da pravis odstojnike

Ili kupi lezajeve ili plati avion do mora,ne ********j se sa trapom!!!
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• UkiMazda
      CBC Senator XXL
      • 16.11.2007
      • 444
      • Beograd
      • Alfa 156 2.0TS

Zato sam prvo postavio pitanje ovde
      Znaci to ne sme, da vidimo sta cemo za ostalo..

Comment

• amavrenski
        CBC Senator XXL
        • 08.08.2008
        • 306
        • Zrenjanin

1) to sa farovima se i meni desava, ne znam zasto, rasturio sam sve gde su releji ali nisam nasao, ima i osigurac ispod haube, ne znam tacno koji je, bas za to dizanje... a sta se jos meni desava... kad se i dignu farovi, kad stisnem dugme za maglovke, on mi spusti farove, ali mi ne upali zadnje maglovke...

2)pa po meni ti bas i nije za igranje da se bakces sa tim, bolje je da kupis, znam da se nema para, ali to je vec stavljanje glave u torbu... nikad neces biti siguran kad se vozis, ne kazem da ne moze mozda da se namesti, ali... malo sam skeptican, mada svasta ljudi prave... ne znam na tebi je da odlucis.

3) uzmes pajser, zavuces se ipod kola, ili ako imas kanal, i cimas sve redom, negde mora da pokaze... ja sam tako meni proveravao...

4)das kontakt i slusas gde skljoca, mislim da je sa desne prednje strane unutar kabine, ispod one plastike, tacno iza blatobrana... nema auto datu pa da pogledam, pa nagadjam, ali mozes na uvo da cujes...

Comment

• UkiMazda
          CBC Senator XXL
          • 16.11.2007
          • 444
          • Beograd
          • Alfa 156 2.0TS

Imamo isti problem sa farovima!I meni se sa maglenkama isto to desava!
          U medjuvremenu na netu sam nasao podatak da je to ovaj relej:

nalazi se tamo gde si rekao da mislis da je onaj od grejaca zadnjeg stakla.

A sto se tice tog releja od grejaca zadnjeg stakla, ne mogu da ustanovim gde je jer ne shkljoca nista i ne pali mi se led na prekidacu

Comment

• milannik
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2004
            • 1455
            • Niš

Cekaj, stani, pod lezajevima podrazumevas samo (kug)lagere ili i jos nesto?

Comment

• UkiMazda
              CBC Senator XXL
              • 16.11.2007
              • 444
              • Beograd
              • Alfa 156 2.0TS

jaoooo, nisam napisao
              glavcine sa lezajima!!!
              Posto za mazdu ne mozes samo lezaj da uzmes nego ide sa sve glavcinom jer je pertlovan spoj, a ovo od fiata sto imam je takodje glavcina sa lezajima. Pa sam mislio to da montiram sa nekim odstojnikom, posto je mazdina glavcina malo dublja.
              Naravno da nisam to hteo da radim dok se ne konsultujem sa vama.

Comment

• amavrenski
                CBC Senator XXL
                • 08.08.2008
                • 306
                • Zrenjanin

cim zavrsim ovaj moj branik pogledacu i ja to kod mene, pa cu daja vim sta sam uradio.

Comment

• doorsy
                  CBC Senator
                  • 31.10.2007
                  • 248
                  • Beograd

E Uki aj da razjasnimo konacno misteriju podizanja farova kod BG modela...naime,i ja mogu da upalim svetla kad su farovi zatvoreni,nema sanse da se podignu,al mene najvise nervira sto mi se ne podizu pri ablendovanju! E sad,ja sam ubedjen da taj problem vuce koren od palice(kontrolera) za svetla...ili gresim?Aj jos jedno pitanje,kako definitivno bi trebalo da izgleda ablendovanje na 323F,neki kazu blicne jednom i ostanu farovi otvoreni,neki kazu jeste jednom al se zatvore,a neki 2x blic pa zatvaranje?!Mada vidim da od nas mrka kapa,nikome ovo ne radi dobro
                  Sto se tice prekidaca za zadnji grejac,meni radi,pa nisam ni cackao,jedino sto ti mogu pomoci je da se skljocaj releja cuje kao iz kasete u tabli kod suvozaca,100% je na desnoj strani,ne puno daleko od pocetka haube,pa pogledaj tu...I da,izvini na off-u...

Comment

• UkiMazda
                    CBC Senator XXL
                    • 16.11.2007
                    • 444
                    • Beograd
                    • Alfa 156 2.0TS

Ako znas engleski evo ti link na kome sam skontao da je bas taj relej u pitanju, a usput je covek objasnio sta ga je nerviralo a bas se odnosi na amblendovanje
                    http://209.85.229.132/search?q=cache:CP ... clnk&gl=rs

Ja mislim da je relej definitivno jer kad upalim farove i ne podignu se, nista ne cvakne, a kad cvakne-podignu se!
                    Hvala za informejsHn za relej od grejaca, bas cu pogledati danas ako stignem .

Comment

• UkiMazda
                      CBC Senator XXL
                      • 16.11.2007
                      • 444
                      • Beograd
                      • Alfa 156 2.0TS

Da dodam..
                      Na mojoj mazdi imaju ona dnevna svetla koja izgledaju kao maglenke(i sijaju extra dobro), i uz pomoc jos jednog releja i par ljudi mi smo napravili da se amblenduje preko njih, tako da mi se farovi uopste ne podizu kad su ugaseni. Kad su upaljeni farovi, onda se blica preko njih automatski, tako da ne znam sta se fabricki desava sa farovima pri blicanju, da li ostaju podignuti ili ne, posto je kod mene tu nesto namunjeno na ovaj nacin

Comment

• doorsy
                        CBC Senator
                        • 31.10.2007
                        • 248
                        • Beograd

Meni se bas svidja ta tvoja varijanta Uki al nemam maglenke,kad nabavim dolazim kod tebe da nabudzimo isto tako...

Comment

• UkiMazda
                          CBC Senator XXL
                          • 16.11.2007
                          • 444
                          • Beograd
                          • Alfa 156 2.0TS

Da znas da sam se uzeleo petljanja oko auta

Comment

• amavrenski
                            CBC Senator XXL
                            • 08.08.2008
                            • 306
                            • Zrenjanin

blicanje se vrsi preko tih dnevnih svetala, sve dok se ne upale oborena svetla onda klasicno kao kod drugih kola. kod mene je to povezano fabricki da tako blicam, nema nikakvih dodatnih releja ili slicno, da se vidi da je neko dodavao, svi kablovi oko toga su umotani u fabricki plast, traku ili sta vec...

a za dizanje farova ja mislim da je problem u releju nekom, sigurno...

Comment

• UkiMazda
                              CBC Senator XXL
                              • 16.11.2007
                              • 444
                              • Beograd
                              • Alfa 156 2.0TS

Originally posted by UkiMazda
                              Imamo isti problem sa farovima!I meni se sa maglenkama isto to desava!
                              U medjuvremenu na netu sam nasao podatak da je to ovaj relej:

nalazi se tamo gde si rekao da mislis da je onaj od grejaca zadnjeg stakla.
                              Zamolio bih nekoga od vas vlasnika 323F da proba da raskaci ovaj relej, i da upali farove da vidi da li ce se podici, da bismo se uverili da je ovaj relej u pitanju. Ja to ne mogu da uradim jer je meni skroz prestalo da dize farove automatski
                              Ako je neko od vas slobodan, stvarno bi mi mnogo znacilo da saznam to sto pre, jer planiram na more uskoro

Comment

Working...
                              X