323F BG - 2 Pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • m.trivic
    CBC Član
    • 06.09.2008
    • 88
    • Beograd

323F BG - 2 Pitanja

Da li je normalno kada se da kontakt da se cuje pumpa za benzin?

Da li je normalno da ventilator hladnjaka radi samo preko kontakta?
  • roske
    CBC Senator
    • 08.03.2007
    • 272
    • Lazarevac
    • Alfa Romeo 145 boxer

Re: 323F BG - 2 Pitanja

Da
    Da

Comment

• m.trivic
      CBC Član
      • 06.09.2008
      • 88
      • Beograd

Da li to znaci da po zavrsetku voznje treba ostaviti auto na kontaktu dok ventilator ne zavrsi?

Comment

• roske
        CBC Senator
        • 08.03.2007
        • 272
        • Lazarevac
        • Alfa Romeo 145 boxer

Pozeljno je,ali pre ce iskljuciti ventilator ako ga ostavis da radi minut dva.

Comment

• UkiMazda
          CBC Senator XXL
          • 16.11.2007
          • 444
          • Beograd
          • Alfa 156 2.0TS

Prvo- nije normalno da ti se cuje pumpa kad se da kontakt, ako vozis na plin verovatno si na rezervi sto se tice benzina a to nije dobro po nju, ili joj prolazi rok trajanja. Imamo isti auto, kod mene se nista ne cuje a i na vecini drugih koje sam probao.

Sto se tice ventilatora, normalno je da radi samo na kontakt i ne moras da drzis auto upaljen 2 minuta ili da ga ostavljas na kontaktu zbog principa rada vodenog hladjenja, nije to dzabe tako. Kad vozis i kad antifriz(voda) dostigne odredjenu temperaturu onda se termostat otvara i salje tu vrucu vodu u hladnjak a pusta ohladjenu u blok motora, i termostat se zatvara. Sto znaci da ona voda koja posle otvaranja termostata ode u hladnjak, ide na hladnjenje ventilatorom(po potrebi) a ohladjena voda se nalazi u bloku motora. U prevodu, nema potrebe da ostavljas na kontaktu da se hladi voda iz hladnjaka jer nema nikakve posledice ni po motor ni po hladnjak..

Comment

• roske
            CBC Senator
            • 08.03.2007
            • 272
            • Lazarevac
            • Alfa Romeo 145 boxer

Ne bi bilo normalno da pumpa remeti rad motora ili da nema dovoljan pritisak
            a sad sto se cuje,cuje se sta da je radis da kupis novu,kos mene se cuje tri godine al mi ne smeta.
            U pravu si za ventilator neme potrebe ali ja kad ne zurim pustim ga da odradi ali i to je gubljenje vremena.
            Fabrika ga je tako napravila ynaci da mu ne skodi

Comment

• UkiMazda
              CBC Senator XXL
              • 16.11.2007
              • 444
              • Beograd
              • Alfa 156 2.0TS

Ne kazem ja da pumpa ne moze da radi ako se cuje, samo kazem da to nije normalno(sto je covek i pitao) i da su to prvi simptomi pred otkazivanje, ali naravno, neka vozi sve dok nema nikakvih problema tipa seckanja i neprimanja gasa.

Comment

Working...
              X