potrebna pomoc u vezi temperature imam ovaj auto oko 2 god. (audi 100 2.3 benzin, plin 100kw dig. klima automatik itd...) od kad sam ga kupio muci me temp.motora krece se od 90-100c. stim da kad je toplije vreme maltene je nonstop na 100c. raspitivao sam se kod mnogih i svi kazu da je to normalno i da se u hladnjak sipa g-11 antifriz da je njemu tacka kljucanja 130c. i pored svih ubedjivanja da je sve ok. meni bode oci tih 100c. molim sve na forumu koji imaju iskustva sa gore navedenim vozilom da mi odgovore kakva su njihova iskustva i dali je to stvarno normalno (mozda ja nisam normalan) hvala unapred!
audi 100 2.3 automatik
Collapse
X
-
Re: audi 100 2.3 automatik
jel on ima visko ili elektro ventilator ?http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
-
-
@ale: nema visko, elektro je...
taj motor ima nesto visu radnu temperaturu i ti verovatno imas termostat koji otvara na 98°C pa se zato on stalno vrti oko stotke. postoji za njega i onaj koji otvara na 92°C. U svakom slucaju mozda te i pokazivac laze. Zagrej ga na tih "100" pa izmeri temp u cantri. Ja ne mogu da se setim tacno kako je kod mene bilo ali vrtela se oko stotke. Proveri termostat i ventilator da li i kad ukljucuje.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
nisam gledao za termostat pogledacu ventilator se pali prvi put vec na nekih 80c posle toga na 90c a kad dogura do stotke radi brze i nema sanse da ga ohladi sem ako se krecem nizbrdo ranije mi je na drugim kolima kad upali vent. smanjivao temp. ovde jok. hvala na odgovorima pomagajte i dalje!
Comment
-
-
nisam merodavan al da se umesham
u autodati pishe da mu termostat potpuno otvara na 87 C ?
mozda je pogresan podatak u autodati ,ali chisto da napomenem.
meni je termostat na 88 C , i meni je temperatura "zakucana" na 90 C na skali ..krene do otprilike 92-3 ,upali se ventilator i vrati na 90 C. (Corsa B dizel )
da skine on da vidi koji termostat ima , m ?Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Ako auto lepo radi, sto cackas???Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Dobićeš informaciju sa terena, samo da kolega A ustane ili da naiđe kolega B koji je od njega kupio auto.
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
samo nemoj to da radis ako imas katalizator jer ces ga spaliti.. k glava ce sipati gorivo, a ono biti zivo spaljeno u katu i caohttp://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Idi ti lepo u neki bolji servis, moze da bude dosta toga, pocev od najsitnije gluposti (laze cajger) pa do neke ozbiljnije smetnje koja moze povuci i neki tezi kvar za sobom. Mozda je termostat neodgovarajuci ili zreo za zamenu, mozda je do plina (ako je venturi sistem)..............bmlg. Bolje da ti neki majstor to pogleda i zameni sta ne valja nego da ispipavas i menjas deo po deo dok ne nadjes sta ne valja.NO BRAIN
NO PAIN
1_N_S_A_N_E
Comment
-
-
stavi hladniji termostat i termodavac... najhladniji termodavac koji nadjes...http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
Comment