Misljenje o Citroen c4 1.4 benzin 2006-2008

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skaarj
    CBC Veteran
    • 25.03.2005
    • 176
    • Novi Sad

Misljenje o Citroen c4 1.4 benzin 2006-2008

Posto mi treba porodican auto za oko mi je zapao ovaj Citroen. Trazio sam po forumima neke inforamcije ali uzalud jer izgleda auto nije preterano zastupljen ovde. Komsija je uzeo 1.6hdi 2005. godiste i auto izgleda jako lepo ali ja ne zelim da uzimam polovnog dizela pa je izbor pao na najmanjeg benzinca (mada ne iskljucujem ni 1.6 ako naleti neki)
    Pitanje je kako se pokazao ovaj auto u eksploataciji (cene servisa?) i koje su mu eventualne mane i cesti problemi.

Svaki savet dobrodosao.
    *** gf AL QK \=-Q XES1 ***
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: Misljenje o Citroen c4 1.4 benzin 2006-2008

Konkretno ti nista vezano za c4 ne mogu reci ali znaj da je taj 1.4 veoma trom za takav auto. PO mom misljenju auto koji je nove generacije, koji lepo izgleda, treba lepo i da ide. Po gradu ces morati dosta da se druzis rucicom menjaca, potrosnja ce ti biti iznad tvojih ocekivanja, a na otvorenom ces morati dosta paznje da posvetis proceni prilikom preticanja, neces imati bog zna kakvo uzivanje u voznji, a sam motor ce nekako uvek biti opterecen. Ako na to dodas ukljucenu klimu ili pun auto ili eventualni TNG uredjaj sve je jasno.
    Ne znam kakva su tvoja ocekivanja u voznji i koliko si ogranicen sa budzetom ali da se odreknes motorizacije zarad izgleda...hmmm....licno bih pre isao na nizu klasu ili nesto starije ali sa boljim motorom ili mozda jos malo pricekao da skupim pare i kupim nesto zivlje.

Comment

• skaarj
      CBC Veteran
      • 25.03.2005
      • 176
      • Novi Sad

Hvala na komentaru.
      Pomislio sam da ce neko da kaze nesto takvo vezano za relativno slabasan motor.

Medjutim motorizacija mi nije preteran initeres, ne prelazim puno godisnje i najveci deo toga u gradu. Potrosnja mi nije preterano bitna. Glavni razlog zbog kog razmisljam o ovom autu je to sto sam na sajtovima video da ima nekoliko komada vracenih sa lizinga koji imaju 20-40k km i tu su negde 2006-2008 godiste. Neki su jos uvek u fabrickoj garanciji. Usteda u odnosu na isti takav novi ide i preko 3k evra, a dobijes skoro nov auto. Rizik uvek postoji da je auto mucak ali nekako misim da je tako manji.

Na placevima se mogu naci uglavnom modeli 2004-2006. godiste sa dizel motorima koji su svi presli 120-150k km (naravno kad bi se salili) a dresh koji ce brzo da pocne da se vuce po majstorima necu da kupujem. Zato i pitam vezano za Citroen C4 da li ima cestih problema i poznatih boljki.

Comment

• darkoS
        CBC Član
        • 16.03.2009
        • 11
        • swe

Pozdrav!
        Evo ukratko mog misljenja posto sam vozio godinu dana C4...Odmah da kazem da je izbor motora jako vazan sto se kasnije bitn odrazi i na potrosnju i sveukupan dozivljaj auta....Mislim da je najbolji izbor za C4 1.6 hdi sto se ukpunih troskova eksploatacije tice...znaci cene servisa osiguranja...ja sam vozio 1.6 benzin od 110 konja...u toj klasi kada sam birao auto meni je C4 bio najlepsi....sve u svemu taj motror je solidan ne preterano agilan...potrosnja nije mala treba imati u vidu da C4 nije lagan auto....sa upaljenom klimom u gradu oko 9-9.5l...moj auto je bio nov tako da nije bilo nekih kvarova i vanrednog odrzavanja...auto je malo tvrdji nego sto se ocekuje od francuza mada su gume bile 205-55-16...sa zimskim 15" je bio znatno meksi...auto je trom i uopste nije za neku iole zustriju voznju...ako se gazi onda se to odrazava i na potrosnju drasticno....jedina stvar koja mi je zasmetala a to je da je prednje sediste vec posle par meseci popustilo...tj platno od koga su sedista napravljena su osetljiva na habanje iako sam uvek bio u farmerkama i pantalonama....o tom problemu je bilo na citroen forumima...vecih zamerki nisam osim toga imao....moja prepuruka ukoliko mozes prvo dizel gledaj pa posle 1.6 benzin ispod toga ne bih preporucio....
        Pozdrav

Comment

• skaarj
          CBC Veteran
          • 25.03.2005
          • 176
          • Novi Sad

I ja bih vise voleo 1.6 benzin ali u trenutnoj ponudi ne vidim nijedan takav. Polovni dizeli su ovde jako velika macka u dzaku, a oni koji mogu da se nabave sa pristojnom kilometrazom su previse skupi i meni se uopste ne isplate, stoga dizel gledam da izbegnem.

Sada vozim Vectru B 1.8 koja u gradu rutinski trosi 12l tako da je sve manje od toga za mene ekonomicno.

Hvala na javljanju

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Jos jedan razlog da odustanes od 1.4. Posto si rekao da vozis Vectru 1.8, zamisli kako bi bilo da sa konja predjes na magarca sto se tice motorizacije. Budi strpljiv i cekaj, naici ce i neki 1.6 benzinac.

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

ovaj ? : http://www.s-leasing.co.yu/srpski/proizvodi/049-09.asp
              ili : http://www.s-leasing.co.yu/srpski/proizvodi/076-09.asp 21000km
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• mrki
                CBC Senator XXL
                • 08.11.2006
                • 550
                • nis, serbia

@skaarj
                pre 1.5 god sam pokusavao da napravim kompromis i kupim nov auto (3 god star) sa slabijim motorom. vozio ga 1,5 godinu i jedva cekao da ga prodam.

jeste sve bilo novo, dosta opreme,samo redovno odrzavanje, ali sa slabim motorom je sve mucenje.

sad sam presao na vectru b 100kw i vidim kako treba da ide pravi auto!

nemoj da pravis kompromise po pitanju motora, jer ti od toga sve zavisi kod auta.(mislim na subjektivne stvari)

@markofpi :
                u teoriji, a na licnom primeru potvrdjeno u praksi nema razlike u ubrzanju i krajnjoj brzini izmedju benzina i gasa (seqventa).

Comment

• skaarj
                  CBC Veteran
                  • 25.03.2005
                  • 176
                  • Novi Sad

@zoranbg

Pratim sajtove lizing kuca vec neko vreme. Bas oni su mi povod za ovakvo pitanje.

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Originally posted by mrki
                    @skaarj
                    pre 1.5 god sam pokusavao da napravim kompromis i kupim nov auto (3 god star) sa slabijim motorom. vozio ga 1,5 godinu i jedva cekao da ga prodam.

jeste sve bilo novo, dosta opreme,samo redovno odrzavanje, ali sa slabim motorom je sve mucenje.

sad sam presao na vectru b 100kw i vidim kako treba da ide pravi auto!

nemoj da pravis kompromise po pitanju motora, jer ti od toga sve zavisi kod auta.(mislim na subjektivne stvari)

@markofpi :
                    u teoriji, a na licnom primeru potvrdjeno u praksi nema razlike u ubrzanju i krajnjoj brzini izmedju benzina i gasa (seqventa).

Ok, povlacim rec...jezik mi je bio brzi od pameti jer nisam razmisljao da tng na jugu i seqvent nisu isto!

Comment

• Andjelo
                      CBC Početnik
                      • 17.09.2010
                      • 1
                      • Srbija

samo citam i razmisljam kako ljudi sve znaju!!! Ovako , vozim C4 10.4 Benzinac dve godine i moje iskustvo je ovakvo, potrosnja na otvorenom je 5L a gradske 7, 7.5L trosi bez akanja nego normalna voznja! Sto se tice sa 90 konja odlicno vuce i ide, a odrzavanje je jeftinije od bilo kog dizela, ukoliko jos ugradite Plinski uredjaj dobicete jos i jeftiniju voznju cak i od dizela.. tako da sam ja zadovoljan i preporucio bih pre ovaj bezzinac nego dizel koji je skuplji ( usvim pogledima) a za kilometrazu mozete samo da sanjate da nadjete realnu tj da nije smanjena na dizelima za makar sto hiljada.. toliko od nekoga ko vozin bencinca 1.4 90 ks

Comment

Working...
                      X