Oduzeti automobili sa lizinga

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovan30
    CBC Senator
    • 07.05.2006
    • 322
    • Beograd

Oduzeti automobili sa lizinga

Pozdrav,
    postoji li na interetu sajt sa ponudom za prodaju oduzetih automobila sa leasinga ili onih vracenih ili zamenjenih za nov auto.

Bas me interesuje da li su povoljni kao sto bi trebali da budu...
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Oduzeti automobili sa lizinga

.....probaj sa lizing kućama tj sa njihovim stranicama na net-u........pozzzz!

Comment

• ///M_Power
      CBC Senator XXL
      • 05.05.2008
      • 335
      • Beograd - Minhen

Bilo je govora ovde o tome ranije ali ne mogu naci temu... svejedno evo linka za polovna vozila sa lizinga:

http://www.raiffeisen-leasing.co.yu/srp ... offers.asp

Comment

• aivan
        CBC Senator
        • 28.02.2006
        • 247
        • Bograd, Mirijevo

Apropo prethodnog linka, jel ima neko tacnu informaciju zasto su cene ovih voziola suludo visoke (bar velike vecine)? Naprimer seat cordoba stara 4-5 godina je 9.600 E, dok nov auto kosta koliko 9.800 E ili 9.900 E ??? Slicno je i za ostale ...
        Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• Čiča
          CBC Senator XXL
          • 14.12.2005
          • 1621
          • Beograd, Vidikovac

razlog je jednostavan jer su to vozila ciji su vlasnici banke, a da bi ti banka prodala ona mora da zaradi.... ove su cene sa svim kamatama i svim mogucim i nemogucim osiguranjima koje banka trazi, vecina vozila su pod 5-togisnjim kasko osiguranjem....
          Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
          "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• aivan
            CBC Senator
            • 28.02.2006
            • 247
            • Bograd, Mirijevo

Chicha, razumem ja zasto bi oni voleli da dobiju puno para, ali niko normalan ne bi bio blesav da to kupi .. .dakle stoje im na parkingu, postaju sve stariji i pada im vrednost, a sa druge strane banka (lizing kuca) na njima gubi novac svakog dana pa mora jos vecu cenu da trazi.

Ako je tako onda nikad nece prodati nijedan, i nece nadoknaditi nista od novca koji gube na njima. Sve mi se nesto cini da tu ima jos nekih detalja koji nama smrtnicima nisu bas poznati, mozda neko radi u takvoj lizing kuci pa moze da razjasni?
            Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• skaarj
              CBC Veteran
              • 25.03.2005
              • 176
              • Novi Sad

Ma stvar je relativno jednostavna. Situacija se znacajno promenila na auto trzistu poslednjih godinu dana i sada se cesto nailazi na primere gde je novi auto skuplji par stotina evra od ovakvog polovnog, ali to je pre svega zbog SEKE i opsteg pada prodaje vozila i velikog broja akcija i popusta koje dileri sada daju.

Pratim sajtove lizing kuca i uglavnom se broj vozila sve vise uvecava. Cene su takve kakve su iz knjigovodstvenih razloga. Zvanicno cene nece ici dole ali sam skoro siguran da se cena moze spustiti. Kako neko vec rece, ti auti su mrtav kapital za lizing kucu koji sve vise gubi na vrednosti a procenti klijenata koji vise ne mogu da servisraju rate sve vise rastu.
              *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• mrki
                CBC Senator XXL
                • 08.11.2006
                • 550
                • nis, serbia

@skaarj :
                jel znas neku caku ili nekoga u lizing kuci pa pises o nezvanicnim cenama i kupovini?

Comment

• nismo
                  CBC Član
                  • 29.10.2006
                  • 84
                  • BG-Konjarnik

Razlog visokoh cena je zbog velikog ostatka duga i njihovom teznjom da ti ne prodaju vozilo nego da te po svaku cenu ubede da nastavis leasing . Iz licnog iskustva znam da postoji mogucnost da se cena koriguje, ako se odlucis na kupovinu, samo treba biti uporan.

Comment

• skaarj
                    CBC Veteran
                    • 25.03.2005
                    • 176
                    • Novi Sad

Originally posted by mrki
                    jel znas neku caku ili nekoga u lizing kuci pa pises o nezvanicnim cenama i kupovini?
                    Na zalost ne znam ni jednu caku, osim sto pomalo ucim trgovace fore. Znam nekoliko ljudi po bankama na visim polozajima. Ono sto znam sigurno je da su placevi sa autima u problemima jer treba pokrivati bankarske kredite a prodaja stoji, tako da se auti cesto daju i ispod nabavne cene. O ovome je vec pisano po forumu.

Sto se tice lizinga. Ne postoji nikakva nezvanicna cena. Prosta ekonomska logika kaze da ce morati da se otarase tih vozila sto pre, jer im stvaraju samo trosak, gube na vrednosti a ne donose nista. Samo juce se na sajtu Hypo lizinga pojavilo cini mi se 6 novih vozila. Tako da sam siguran da je neki popust moguce dobiti, e sad kakav i koliko to je vec pitanje za nekoga ko je probao.

Comment

• skaarj
                      CBC Veteran
                      • 25.03.2005
                      • 176
                      • Novi Sad

Jos malo sam se raspitivao oko tih auta, i od jedne lizing kuce dobio sam informaciju da se prodajna cena vozila zasniva na proceni ovlascenog procenitelja i preostalom dugu koji postoji za auto.

Pitanje je da li neko zna ko su ti ovlasceni procenitelji ili mozda zna kako oni racunaju cene?

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Ovl. procenitelj je onaj kog imenuje banka, tj. lizing kluća - isto je to. Obično se cena formira na osnovu neke unapred određene tablice kojom se obara cena automobila u odnosu na salonsku u zavisno od starosti i pređenih kilometara. Obično to radi neki knjigovođa ili sl. Ta procena veze s mozgom nema ...
                        Imajte na umu da je banka finansijska institucija i oni s materijalnim dobrima ne umeju da barataju.

Lepo je uzeti auto oduzet s lizinga ili vraćen od strane korisnika jer je tu već uplaćeno učešće i ostali poveliki troškovi. Samo morate da naučite da živite s mesečnom ratom ...
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• skaarj
                          CBC Veteran
                          • 25.03.2005
                          • 176
                          • Novi Sad

Iskren da budem cilj je da auto odmah isplatim u celosti bolje receno da ga kupim. Ne volim da se druzim za bankama i njihvom kreditnim/lizing uslovima.

Comment

• jelacha
                            CBC Početnik
                            • 13.10.2010
                            • 1
                            • beograd

najveci deo ponude ima na dobos.rs tamo se prodaju samo takva vozila. ipak i dalje u proseku dosta skupi, pa daju snizenja od 20% na automobil cija je cena u startu veca 20% )

Comment

Working...
                            X