Zna li neko ima li nacina da se u Srbiji voze kola na stranim tablicama? zanima me konkretno,dali ja kao drzavljanin Srbije i Hrvatske sa vozackom dozvolom iz Srbije i oba pasosa mogu voziti kola na bosanskim tablicama? bio sam ubjedjivan od strane likova koji ''rade sa kolima'' da mogu otici u italiju,kupiti kola tamo i dovesti ih u srbiju i voziti dok traje registracija! Meni je to suludo,pa ako neko zna koja je to caka,bio bih mu neizmjerno zahvalan...
Voznja ''stranca'' u Srbiji
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Re: Voznja ''stranca'' u Srbiji
posto imam isti problem mislim da se niko nece ljutiti ako ga u ovoj temi izlozim.iskreno mnogo sam isfrustriran desavanjima u poslednjih mesec dana.naime,imam volva 440 dobijenog na poklon koji je zadovoljavao uslove preregistracije vozila ukoliko je isti vlasnik od 1.1.2008,medjutim papiri nisu mogli da se pronadju na vreme,a kad su pronadjeni "ubacivanje" preko reda i mogucnost da se sve zavrsi su odjednom poskupeli kod dragih carinika pa je ispalo da auto nije isplativo prevoditi (tako da ako nekom treba stranac volvo mozemo se dogovoriti ).to je nebitno..ostao sam bez prvih leganih kola,nema veze
...ali u temi o kojoj se pricalo o preregistraciji neko od clanova je spomenuo uredbu koja stoji na sajtu mup-a srbije
http://www.mup.sr.gov.yu/domino/zakoni. ... vozila.doc
(molim vas da obratite paznu na deo Изузетно од става 1. овог члана, лице које има пребивалиште у Републици Србији и одобрено привремено боравиште у иностранству дуже од шест месеци, чланови његове уже породице, као и лице које управља „рент-а кар“ возилом на путевима у Републици Србији може управљати возилом регистрованим у иностранству.)
kao i objasnjenje po "narodski" http://www.mup.sr.gov.yu/domino/mup.nsf/P4Upvozins
moja situacija je sledeca.otac mi radi u sloveniji i ima njihovu radnu vizu na godinu dana (vec 3 godine radi tamo i svake godine produzava istu).znam da on moze voziti njihova kola po srbiji ali po ovoj uredbi koliko sam ja razumeo mogu i ja?medjutim kako u nesoj zemlji nista ne ide normalnim tokom odlucim da proverim u saobracajnoj polici istinitost uredbe i upute me kod saobracajnih inspektora koji se uhvate odmah preregistracije (zapeli da mi pricaju o uslovima,crnogorcima,vlasnistvu od pre 1.1.2008...) i kad sam uspeo da im objasnim sta me zanima posalju me kod nacelnika.ja mu ispricam isto sto i vama ovde i on covek kaze da mogu voziti.posto planiramo kupiti neka kola kazem ja ocu da on to proveri jos jednom.ode on u stanicu policijie i sluzbenik na prijavnici mu krajnje neljubazno odbrusi da ne moze i doda neka ti sin vozi a kad ga uhvatimo oduzece mu se auto.bio sam i u jednoj agenciji za preregistraciju da mi objasne to ali svi mi pocinju pricu kao i sup-u...
sad sam odstampao oba dokumenta i spremam se da sa bratom saobracajcem ponovo idem kod nacelnika i definitivno rascistim to,ali zbog obaveza mojih i njegovih ne mogu to u dogledno vreme stici pa sam izlozio problem ovde.
mozda sam ja slep kod ociju od prevelike zelje da nabavim neko auto pa ne tumacim uredbu kako treba,ali onda je i nacelnik prvi put pogresio,a mozda zbog uredbe koja je donesena skoro juce niko od ostalih sluzbenika nije dovoljno informisan.pored svga sam jako razocaran sto i na moje insistiranje da pogledamo zajedno na internetu dokument,niko se nije ni potrudio i samo su gledali sto pre da me se rese (zato cu sad i da nosim odstampano).mislim ako policija sluzi samo kada treba da se udari po dzepu i kazni po usima onda nemam reci...
molio bih vas da mi neko objasni sve iznad,ako ima neko ko je upucen u tumacenje zakona ili slicno,ja vise ne znam sta da radim do tog odlaska,a nestrpljiv sam sa kupovinom.
izvinjavam ako sam smorio (verujem da jesam) i ako je post na pogresnom mestu,a zahvaljujem svima koji su uspeli da ga procitaju i daju neki odgovor ili uput.
Comment
-
-
Re: Voznja ''stranca'' u Srbiji
sve je vec obajsnjeno nekoliko puta u par drugih tema. prema tome, da te uputim na opciju search i sve ces naci, a ovo ide pod katance.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
Comment