Renault Megane II-vreme servisa?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nele1
    CBC Član
    • 04.07.2008
    • 21
    • banat

Renault Megane II-vreme servisa?

Postovani clanovi foruma, imam pitanje za Vas.
    2. redovan servis je uradjen proslog avgusta na nesto manje od 20 000km. Od tada pa do danas sam jako malo vozio auto, presao nesto oko 4 000 km.
    Sta predlazete, kada raditi servis, na koliko hiljada km? Posto mi uskoro istice godina od proslog servisa. Megane je 1.5 dci, 2006.god.
    Napisite Vasa misljenja.
    Hvala unapred,
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Renault Megane II-vreme servisa?

Pravilo je da se servis radi na onoliko km koliko je proizvođač propisao za pojedini model vozila.Na većini novih vozila servisni interval iznosi 15.000km....nekada je takođe važilo pravilo da iako vozilo ne pređe predviđeni broj km servis uraditi jedanput godišnje.Mislim da u današnje vreme,kada je kvalitet ulja znatno poboljšan,to možda treba i zanemariti......dakle prekontroliši nivo ulja i piči....pozzzz!

Comment

• aivan
      CBC Senator
      • 28.02.2006
      • 247
      • Bograd, Mirijevo

Ja se ne slazem s Vidanom, u svim uputstvima za odrzavanje daju kilometrazu i vremenski interval nakon kojih treba raditi servis (ulje i ostalo), sta prvo od ta dva naidje (bas tako pise).

Obicno je to 15.000 km / 1 godina (znam sa Seat-a i jos neke) ili 30.000 km / 1 godina (kod novijih Opela napimer).

Imas nov i sasvim ispravan auto (pretpostavljam) i ako zelis da ostane ispravan i pouzdan onda pristup "proveri nivo ulja i pici" nije pravi nacin po meni.

Naravno, odluka je tvoja.
      Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• Vidan KV
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2007
        • 432
        • Kraljevo
        • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Iskreno,cenim ovakav komentar.......zipa,apsolutno te podržavam kao i ideju "ako ne možeš jednom godišnje da mu zameniš ulje nemoj ni da ga voziš"....ipak,moj predhodni odgovor je deo jedne mnogo šire polemike(sa jednog stranog foruma) gde su mnogo kompetentniji ljudi od nas objasnili kako,zašto i zbog čega su servisni intervali povećani sa 10 hiljada na veće i mnogo veće kilometraže.....u suštini na našim prostorima cela ta diskusija pada u vodu pre svega zbog (ne)kvaliteta goriva a i pitanje je da li i samo ulje ispunjava baš sve standarde kvaliteta kao i na Zapadu.....iz iskustva svojim mušterijama savetujem da svaki servisni interval skrate barem za 30%......

Comment

• nele1
          CBC Član
          • 04.07.2008
          • 21
          • banat

Servis uradjen u ovlascenom servisu. Sve pohvale za majstore. Svi su filteri zamenjeni osim filtera goriva(auto je gore imenovani 1.5 dci) Od kada je kupljen auto, nije menjan filer goriva.
          Auto je presao 24 000 km za tri godine. U servisu gde je juce radjen servis rekli, i napisali su, za 1 godinu ili 10 000 km jos da predje auto pa se menja filter goriva.

Nazvao sam jos 2 servisa. U 1. su rekli na 20 000 km se menja filter goriva, a u 2. servisu na 60 000km. Oba su ovlascena i veoma poznata servisa.
          Nije problem u novcu, vec sta uraditi?
          Molim poznavaoce teme da mi napisu adekvatan odgovor,
          Hvala Vam unapred.

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Pa, po uputstvu se filter goriva i menja na 60k. E sad, ti sam vidi da li ćeš da menjaš ranije ili ne. U suštini, kad već tako malo voziš auto onda ti i nije neki trošak da ga menjaš jednom godišnje, odnosno istovremeno kad i ulje.

Comment

• mercator234
              CBC Veteran
              • 03.08.2007
              • 106
              • tel.net.ba

naravno taj na 60000 je skuplji od ovoga što se mjenja na 20000 i zato što je za toliko i kvalitetniji..mene zanima sljedeće...znam da znate..kako da poništim onaj ključ (radi se o meganeu II 1.9 dci iz 2004 godine) od servisa..dakle prešao sam 30000 od posjete servisu (mjenjao sam ulje i filter i na 15000) ..i opet ću u jednom neolaštenom servisu(al moj prijatelj i jako kvalitetno radi) pa me zanima kako da poništim ovo(možda on zna ali....) dakle vjerojatno bi trebalo nekako sa onom iglicom na samom satu..al molim da mi netko pojasni ako zna.

Comment

• daliborl
                CBC Član
                • 07.05.2008
                • 17
                • Smederevo

Pa vrlo je prosto, mada sam ja platio coveku koji radi dijagnostiku da mi kaze za tu caku da ne dolazim samo zbog resetovanja servisnog intervala kod njega. Naime, drzis pritisnuto dugme na desnoj palici na kojoj obicno menjas modove za potrsnju, predjene kilometre.. i pritisnes u isto vreme iglicu na satu i zadrzis.
                Kad ono izbaci sledeci service na 10000 ili manje sve zavisi kako su podesili u racunaru. Abrakadabra
                Pozdrav

Comment

• ToNcA
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2006
                  • 868
                  • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                  • Mazda 6 2.0d

Filter goriva na Megane-u je jedna velika enigma - ja sam insistirao da ga menjaju na svakom drugom servisu a u servisu su to odbijali pod izgovorom da "ne treba". A tek kada sam saznao da se filter menja za dva minuta i da je jako jeftin tek tada mi nije jasno. Jednostavno ja sam stava da filter goriva treba cesce menjati ako nam je vec gorivo takvo kakvo je, a narocito ako on kosta manje nego 10l goriva (kako mi je drug rekao, ja nisam proveravao).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• daliborl
                    CBC Član
                    • 07.05.2008
                    • 17
                    • Smederevo

Pa ja filter goriva nisam uopste menjao. Insistirao sam u oba ovlascena servisa(Reno Sava i AK Kompresor) i u oba su mi rekli da na mom autu nema filtera goriva, jednostavno ga nema. I dalje ne verujem ali jbg nisam majstor. Takodje kada sam isao kod komsije majstora koji mi inace i odrzava auto, rekao mi je da moj auto nema filter foriva.
                    Inace rec je o Megane II 1.6.
                    Ovo je jako veliki propust i vec 2 puta mi je majstor cistio start motorcic jer je bio prepun trunja.
                    Toliko o tome.

Comment

• aivan
                      CBC Senator
                      • 28.02.2006
                      • 247
                      • Bograd, Mirijevo

Na nekom stranom forumu nadjoh ovo "... the fuel filter is in the tank and it is not serviceable."
                      Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• daliborl
                        CBC Član
                        • 07.05.2008
                        • 17
                        • Smederevo

Verovatno zato sto je rezervoar plastican, ali nisu predvideli da u srbiji ima JAKO lose gorivo.

Comment

Working...
                        X