Pomoc za 323 F

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • draginjac
    CBC Početnik
    • 09.08.2009
    • 3
    • Smederevo

Pomoc za 323 F

Imam Mazdu 323F 1.6 8V i imam problem sa strujom, tj. konkretno sa komutatorom paljenja, pa mi treba pomoc.
    Naime, majstor mi je rekao da je crkao komutator, ja bio na poslu, otisao u radnju i kupio komutator, a u radnji mi dali ovo:

Ja doneo majstoru jutros da ugradi, a on mi kaze da je komutator na mojoj Mazdi ovo:
    .
    Malo sam trazio po internetu tamo pise da je komutator ono sto su mi i dali, a da je ono sto mi je majstor pokazao senzor ugla radilice.
    E sad je problem sto ne mozemo da nadjemo gde se taj komutator nalazi...
    Ako moze neko da objasni MOLIM VAS sta da se radi, da li je komutator ono sto majtor kaze (inace nikad nije radio Mazdu), ili se nalazi na drugom mestu (ako moze neka slika gde je tacno).
    Hvala vam unapred!!!
  • VVLAJKO
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2008
    • 484
    • Nis
    • Audi A4, Primera p12

Re: Pomoc za 323 F

Prva slika je komutator za model sa karburatorom, a druga za model sa ubrizgavanjem. Ovaj drugi dosta redje crkava pa predpostavljam da je karburatorski model!

Ako sam u pravu onda obavezno zamenite i bobinu!!! u 60% slucajeva ona ubije komutator, a desavalo nam se i da odmah po montazi izgori i novi komutator
    Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• draginjac
      CBC Početnik
      • 09.08.2009
      • 3
      • Smederevo

Resio sam problem , hvala vam. Inace Mazda je sa direktnim ubrizgavanjem, i taj komutator sa donje slike nigde u Srbiji nisam mogao da nadjem nov (a zvao sam bar 100 prodavnica). Ima oznaku Mitsubishi J927 i ni jedna prodavnica ga nema (verovatno veoma retko crkava). Kupio sam polovan i odrao me onaj na otpadu, uzeo mi 50 eur za njega, ali bitno je da je problem resen.

Comment

• VVLAJKO
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2008
        • 484
        • Nis
        • Audi A4, Primera p12

Nije te odrao, extra si prosao! to je komutator i opticki davac ujedno.
        Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• draginjac
          CBC Početnik
          • 09.08.2009
          • 3
          • Smederevo

Nasao sam bio u Valjevu ceo razvodnik (sa sve ovim komutatorom) za 70 eur, ali mi bilo daleko da idem tamo, zato rekoh da me je odrao.

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Za te stvari postoji PostExpress i slicne kurirske sluzbe... 500din ili tako je nesto bio transport za 4 felne iz Nisa do Beograda.

Comment

Working...
            X