Ako moze mala pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • peaveeus
    CBC Veteran
    • 24.03.2008
    • 118
    • beograd

Ako moze mala pomoc

Zanima me da saznam nesto vise o F8 DOHC motoru.
    Na wikipediji su informacije sture i nema ih dovoljno.
    - U koji modelima su se koristili ovi motori.
    - Gde mogu da nabavim jedan (naravno legalan sa svim papirima).
    Sve informacije su dobrodosle.
    Unapred hvala.
    FixOrRepairDaily
  • cybland
    CBC Veteran
    • 11.04.2009
    • 131
    • Beograd

Re: Ako moze mala pomoc

Koliko ja znam taj motor je ugrađivan u 626-icu (GD i GV tip) i ostale njene verzije za druga tržišta (Capella, Eunos, Persona). Što se tiče tvog drugog (i verovatno bitnijeg pitanja) tu ti ne mogu pomoći.

Comment

• peaveeus
      CBC Veteran
      • 24.03.2008
      • 118
      • beograd

Hvala na inf.Video sam na Vikiju da je isao u kapele, ali to nikada nisam video da se rola po BG-u, pa me je zanimalo da li je jos negde isao.
      Idem dalje da se bacim na trazenje podataka, pa onda lagano do Sapca da vidim sta moze da se nadje.
      Inace citajuci po MX6.com forumu naletim na ovo: http://www.mx6.com/forums/fe-dohc/22113 ... p-ecu.html i ovo: http://www.mx6.com/forums/fe-dohc/16686 ... t-ems.html
      Koliko sam skapirao, sve sto mi je od ozbiljnijih prepravki potrebno je (pored motora naravno), napravim ovaj produzetak za razvodnik paljenja, ostalo je sve zezanje sa crevima i senzorima, koje sve koristim sa mog 2.2 motora.
      Dobra strana je da je potrosnja manja, registracija, i da imam delova za nju svuda, i mogu i dalje da imam turbaka.
      Losa strana je sto ima manje obrtnog momenta koji je jaaako zabavan sa 2.2 motorom (na 140 zabodes do daske i odjednom vidis plafon od kola pa kada ti se vrati pogled vec si na 180 ), i sto je fabricka blokada na 6300 obrtaja a ovaj mali 1.8 se moze vrteti jos 1000. ali ja ovog mog nisam terao preko 5700 tako da i nije neki gubitak. Uz malo srece i pomoci os kolega iz kluba, moze se desiti ubacimo ovo sranjce u moj auto.
      Pozdrav,
      PS: Eh da kako se registruje novi motor. mislim sta treba da uradim, odem (gde?) sa saobracajnom i placenom carinom i kazem evo ja dosao da prijavim novi motor?
      Ako moze malo detaljnije kakav je postupak.
      FixOrRepairDaily

Comment

• cybland
        CBC Veteran
        • 11.04.2009
        • 131
        • Beograd

Što menjaš motor? Zar tvoj (beše F2) ne može da se sredi? Jesi li razmišljao da ubaciš FE (2.0 16V)? Treba proveriti da li se motor po novom uopšte registruje obziom da se ne navodi broj motora u novim saobraćajnim dozvolama.

Comment

• peaveeus
          CBC Veteran
          • 24.03.2008
          • 118
          • beograd

Moj motor je dovidjenja, pored ulja u vodi (koje jos uvek ne mogu da provali odakle je), kucanja ko dizel, sada jos i radi lose na leru tj, neravnomeran mu je rad, a promenjene su mu svecice kablovi, razvodnik, paljenje je na mestu, uzpcen je, ne vuce nigde fals vazduh i sve ja kako treba osim sto ne radi kako bi trebalo.
          Tako da mislim da je vreme da se ili vadi motor napolje pa da se krene od nule (a samo polovna glava za ovaj motor je oko 200 evropljana i to vez bregaste pa ti vidi).
          Kapiram da bi ovaj 1.8 bio bolja investicija od 2.0 (generalno je isti motor, samo je hod klipa kraci ako sam ukapirao) 2.0 bore x stroke 86x86mm, 1.8 bore x stroke 86x77mm. registracija bi bila niza a konjici su tu negde kao na mom trenutno, bez turba oko 113HP/152Nm sa turbom oko 180/244 : http://www.mx6.com/forums/fe-dohc/22442 ... -dyno.html ovo je na 10PSI (0.7BAR), tako da mi je i vise nego dovoljno kada bih mogao da napravim istu cifru ili barem slicnu kao sto je ovaj napravio.
          A registracija...
          Pa kako onda registracija po zapremini ako nema broja motora ili litraza u saobracajnoj? ili to resavam na masincu, ono odem tamo oni konstatuju da je drugi motor, napisu potvrdu pa teraj u 29. ili direkt u 29. idem na vestacenje?
          PS: ovo bi moglo da ispadne tako lep projekat za letnje zezanje da vec balavim.
          FixOrRepairDaily

Comment

• cybland
            CBC Veteran
            • 11.04.2009
            • 131
            • Beograd

Koliko kapiram odgovornost je tehničkog pregleda da kotroliše/ustanovi podatke vezane za vozilo (zapremina motora, snaga, količina izduvnih gasova - EURO norma) i da iste unese u registracioni list. U policiji na osnovu registracionog lista određuju/naplaćuju odgovarajuće takse. Možda bi trebao da pišeš SAT-u da ti provere.

Moje pitanje u vezi korišćenja FE je upravo iz tog razloga što je registracija (skoro) ista za 1.8 i 2.0 a sa FE DOHC (po stranim forumima ga zovu FE3), imaš u startu idealan odnos hod/prečnik klipa i 109 Kw (148 KS) bez turbine.

Comment

• peaveeus
              CBC Veteran
              • 24.03.2008
              • 118
              • beograd

Sve sam to vec pronjuskao, i najradije bih ubacio FE3 motor (to mi je i bila prva zamisao), u kojeg se svi sa MX6.com kunu da je nesto najbolje posle KLZE-a .
              Problem je u tome sto sam procitao da FE3 nece da radi na F2t Ecu kako valja, e sada, da li oni to malo potenciraju MEGASQUIRT ili mnogo zakeraju, moracu jos da vidim, jer zaista ne bih da se bacam u bespotrebni trosak kupovanja Standalone jedinice, mislim ne jurim ja sada nekue silne konjice pa da mi treba S.A. komp.
              Pronasao sam par otpada koji imaju ove motore pa cu da vidim sta mi se isplati najvise.
              Javim svakako sta ce da bude na kraju.
              pozzzz
              Pivi
              FixOrRepairDaily

Comment

• JNC
                CBC Senator XXL
                • 19.12.2006
                • 1332
                • Beograd

Javi pa zovi da budzimo

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Od 7. decembra, ili kada vec stupi na snagu novi zakon, nema vise broja motora upisanog u saobracajnu, te ce menjanje motora ici mnogo lakse pogotovo ako imas neku vezu da ti pise manju kubikazu i konjazu

Comment

Working...
                  X