POTREBNA POMOC uvoz auta iz slovenije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ickonish
    CBC Član
    • 13.08.2009
    • 11
    • NISbre

POTREBNA POMOC uvoz auta iz slovenije

Pozdrav,ima li neko iskustva sa uvozom iz slovenije?Sta ,gde kako,,,i sl.PRIMER:nasao sam http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3051951&show=1 nema slike ali mi je vlasnik poslao na mail i izgleda EXTRA i ovaj http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3066714&show=1 ovde mi niko ne odgovara ....ali ako nadjem nekoga da svrati da ga pogleda velika je verovatnoca da cu pre njega da pazarim.....E sad sto se tice prvog golfa poslao mo covek broj sasije i motora, proverio sam preko neta i ima EURO3 standard znaci mogu da ga uvezem , a za 2 soluciju tj belog havarisanog VALJDA je EURO3. Znaci interesuje me postupak oko uvoza npr mogu da predpostavim ovako: Posaljem coveka da ga kupi,odu zajedno da odjave auto i da uzme COL table .Zatim seda i dovozi auto do nase grane,tu prijavljuje carinu i tuche do nisa ( ili je bolje da ga carinim preko neke firme pa posle 15 ili 30 dana da ga prebacim na ime)?Pa sada kako da proverim koliko ce da bude carina za 1 i za 2 soluciju makar priblizno? Isti takav golf4 (primer 1 benzinac je prosle nedelje bio u nisu na pijaci i trazili su 6300 eur ) ali se nadam da ako ga SAM uvezem nemoze da mi predje 5300(bez registracije) pa ako ima neko sa iskustvom oko svega gore navedenog neka pise....HVALA svima unapred.....

P.S.Koristio sam pretragu po forumu ali nisam nasao ni 1 post koji bi mi pomogao(ovo je za one koji odgovore sa :99999x smo vec pricali o tome koristi PRETRAGU ! ! !
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Re: POTREBNA POMOC uvoz auta iz slovenije

Ne znam kako si "searchovao" bazu ali ne primer OVO izbaci kad se trazi pojam "uvoz". Slovenija je deo EU tako da u sustini sve sto je receno za uvoz iz Nemacke, Svajcarske ili neke trece EU clanice vazi i za Sloveniju.

Kad sam vec tu, gledam ovaj prvi auto... Ajd' sto nema slike (iako kazes da ti je vlasnik poslao slike na mail ne znam sto ih nije postavio u oglasu, to mi je prvo sumnjivo), nego nema ni kilometraze (mozda si saznao sa slika iz maila, a mozda i taj podatak covek salje samo mailom ) ali pretpostavljam da ako je auto imao do sad dva vlasnika mora da je presao minimum 150000 km, ako ne i 200000+ km. Za taj 1,4 motor to je vrlo ozbiljna kilometraza, prvo sto je zbog male snage (sa ukljucenom klimom, na tocku razvija negde oko 60 KS) i niskog obrtnog momenta (oko 120 Nm) a poprilicno teskog Golfa IV (oko 1300 kg) - morao stalno da se vrti na visokim obrtajima tako da je motor dosta istrpeo, a drugi razlog je sto se isti taj motor nije "proslavio" po pitanju dugovecnosti, tako da mu je upravo ta navedena kilometraza "pocetak kraja", gde mislim na prva velika ulaganja.

Sa druge strane, po Nemackoj ovakvih Golfova ima "ko salate" i cene su im nize nego ovde navedena, a najvaznije je sto ih ima sa vrlo niskim kilometrazama, ispod 100000 km. To su modeli koji se prodaju na domacem trzistu tako da su kilometraze sigurno verodostojne, jer su u slucaju da stvar dodje na Sud kazne za takve podvale drakonske a plus prodavac je duzan na puni povracaj novca.

Pogledaj malo mobile, ima cetvorki sa ovim motorom i kilometrazom ispod 100000 km za 3200-3500 E, a uz malo cenkanja na to ide i par stotina popusta. Tako da, na tvom mestu bih gledao da uvezem Golf IV iz svabije, jer je ponuda ogromna. Oko troskova transporta kostace te mozda malo vise, ali recimo bas za tih par stotina koje "otkines" od cene. Tako bar znas sta uzimas, a plus ne zaboravi da mozes da izvrsis i povracaj Mwst (PDV-a) ako auto uzmes od neke kuce ili prodajnog centra, mada su tamo cene malo vise ali su i automobili u tehnicki boljem stanju od ovih po oglasima. U svakom slucaju, to je po meni bolja solucija. A ti kako hoces
    http://www.bmw.tv

Comment

• ickonish
      CBC Član
      • 13.08.2009
      • 11
      • NISbre

Re: POTREBNA POMOC uvoz auta iz slovenije

Originally posted by overspeed
      Ne znam kako si "searchovao" bazu ali ne primer OVO izbaci kad se trazi pojam "uvoz". Slovenija je deo EU tako da u sustini sve sto je receno za uvoz iz Nemacke, Svajcarske ili neke trece EU clanice vazi i za Sloveniju.

Kad sam vec tu, gledam ovaj prvi auto... Ajd' sto nema slike (iako kazes da ti je vlasnik poslao slike na mail ne znam sto ih nije postavio u oglasu, to mi je prvo sumnjivo), nego nema ni kilometraze (mozda si saznao sa slika iz maila, a mozda i taj podatak covek salje samo mailom ) ali pretpostavljam da ako je auto imao do sad dva vlasnika mora da je presao minimum 150000 km, ako ne i 200000+ km. Za taj 1,4 motor to je vrlo ozbiljna kilometraza, prvo sto je zbog male snage (sa ukljucenom klimom, na tocku razvija negde oko 60 KS) i niskog obrtnog momenta (oko 120 Nm) a poprilicno teskog Golfa IV (oko 1300 kg) - morao stalno da se vrti na visokim obrtajima tako da je motor dosta istrpeo, a drugi razlog je sto se isti taj motor nije "proslavio" po pitanju dugovecnosti, tako da mu je upravo ta navedena kilometraza "pocetak kraja", gde mislim na prva velika ulaganja.

Sa druge strane, po Nemackoj ovakvih Golfova ima "ko salate" i cene su im nize nego ovde navedena, a najvaznije je sto ih ima sa vrlo niskim kilometrazama, ispod 100000 km. To su modeli koji se prodaju na domacem trzistu tako da su kilometraze sigurno verodostojne, jer su u slucaju da stvar dodje na Sud kazne za takve podvale drakonske a plus prodavac je duzan na puni povracaj novca.

Pogledaj malo mobile, ima cetvorki sa ovim motorom i kilometrazom ispod 100000 km za 3200-3500 E, a uz malo cenkanja na to ide i par stotina popusta. Tako da, na tvom mestu bih gledao da uvezem Golf IV iz svabije, jer je ponuda ogromna. Oko troskova transporta kostace te mozda malo vise, ali recimo bas za tih par stotina koje "otkines" od cene. Tako bar znas sta uzimas, a plus ne zaboravi da mozes da izvrsis i povracaj Mwst (PDV-a) ako auto uzmes od neke kuce ili prodajnog centra, mada su tamo cene malo vise ali su i automobili u tehnicki boljem stanju od ovih po oglasima. U svakom slucaju, to je po meni bolja solucija. A ti kako hoces

Blagodarim na ovako ISCRPNOM odgovoru a za link imash pivo od 2l ( meni sve nesto bezveze izbacivalo mada mozda je i pivo imalo uticaja )a to iz svabije ...hmm pa ja sam i tamo gledao ali za tu lovu do 4k eur ima ali sve po 400k km moze da se nadje i sa 150k ali mislim da je njima vracana km a ovo u slo kao ne bi trebalo pogotovo onaj havarisani pa prvi vlasnik-ca je a i za toliko mogu uvw servisu VALJDA da proverim na kojoj je zadnjoj km bio na servisu i kog datuma....pa se ja KAO na to oslanjam ....mada ima da me PREEBU MANGUPI osecam

Comment

Working...
      X