Kako prevesti neregistrovan auto od tacke A do tacke B?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kuntalo
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2007
    • 342
    • Predgradje

Re: Kako prevesti neregistrovan auto od tacke A do tacke B?

Originally posted by Joker
    Ako kupim auto u npr Beogradu, platim ga i dobijem sve papire, da li mogu u svojoj opstini da uzmem proba tablice i doteram ga, pisalo bi relacija: Subotica - Beograd - Subotica ?
    Koliko ja znam, ne može. A i zašto bi se vraćao do Subotice po probne table, pa nazad do BG po auto?
    Save the Panda!

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Zato sto zivi u Subotici, kupio auto u Bg, i hoce da ga preveze iz Bg do Su, ako sam dobro skapirao.

Ja sam, uz davanje podataka o autu, zavrsavao probne tablice u Beogradu, nosio do kupljenog auta koji je bio u Subotici, i dovezao ga do Bg, tako da treba da moze.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• kuntalo
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2007
        • 342
        • Predgradje

Rekoh- koliko ja znam, a poučen iskustvom o nemogućstvu produžavanja ili podizanja novih probnih tabli ukoliko je faktura starija od 2 dana, a vozilo kupljeno u drugom mestu prebivališta. Najbolje da čovek ode do makar dve stanice policije i pita. Dve, zato što upućenost, volja za davanjem informacija, PMS periodi i opšta radna sposobnost šalteruša varira od stanice do stanice, od smene do smene.
        Save the Panda!

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

I od velicine cokolade.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by 206
            Originally posted by kuntalo
            Opet- za probne table nije potreban tehnički, ima papirologije (čekanja u SUP-u, pošti),ali je znatno jeftinije.
            Ok, to je tacno. A postoji li kakvo ogranicenje za probne table, u smislu da svako vozilo u kakvom god da je stanju moze da dobije probne table, pa makar izgledalo kao ciganska riksa?

Zamisli, bilo kakav krš ali ono krš nad krševima pa sve to druga klasa, ladno dobija probne tablice i voza se po putu pa makar imao samo dva od 4 točka. Neverovatno ali istinito. Gde to ima? pa nema nigde sem kod nas

Ne šalim se uopšte....
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Probe tablice se izdaju kao nužno zlo i služe da se vozilo preveze negde a ne da se vozika sa njim, u zavisnosti od mesta gde i zašto treba da se preveze dobija se i broj dana za tablice. U lokalu 1 dan, više dana u zavisnmosti gde se prevozi ali nikad da se doveze iz Niša u BG pa nazad. Kad čika cajac zaustavi takvo vozilo obavezno pogleda maršrutu koja je zapisana i ako nije u skladu sa planom puta naderao si...
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Joker
                CBC Veteran
                • 09.05.2005
                • 116
                • Subotica

Originally posted by 206
                Zato sto zivi u Subotici, kupio auto u Bg, i hoce da ga preveze iz Bg do Su, ako sam dobro skapirao.

Ja sam, uz davanje podataka o autu, zavrsavao probne tablice u Beogradu, nosio do kupljenog auta koji je bio u Subotici, i dovezao ga do Bg, tako da treba da moze.
                Da, dobro si skapirao, a i razlog je isti zbog kojeg si ti uzimao proba tablice. Sta ti je pisalo za relaciju ? U Subotici ima agencije koje izdaju proba tablice, tako da mi je jednostavnije nego da ih vadim u Beogradu, izgubim 2-3-4 sata.

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Može sa probnim tablicama koje dobiješ u mestu kupovine u najbližem AMD nakon uplate admin. takse. Uslov je da je vozilo tehnički ispravno, što se dokazuje saobraćajnom dozvolom, da nije prošlo više od godinu dana od zadnjeg produženja registracije i važećom polisom osiguranja. To je slučaj ako je vozilo odjavljeno zbog nekog razloga, nikako zbog neispravnosti. Ako je registracija istekla, obavezan je tehnički pregled i plaćanje osiguranja za vreme važenja probnih tablica. U svakom slučaju, vozio ga ili šlepao, moraš imati dokaz o vlasništvu i saobraćajnu dozvolu u kojoj je overena odjava od strane MUP. Ako to nemaš u slučaju kontrole na putu policija je dužna da vozilo privremeno oduzme radi provere. To mi je poznato iz ličnog iskustva!

Comment

• IlijaGM
                    CBC Senator XXL
                    • 02.12.2008
                    • 313
                    • Gornji Milanovac

Ako te uhvati murija kazi teram auto na otpad da se ratosiljam krsha iz dvorishta
                    Originally posted by zoranbg
                    nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• glisalj
                      CBC Član
                      • 01.08.2008
                      • 69
                      • obrenovac

Originally posted by Joker
                      Pre mesec dana sam kupio auto koji je uvezen u Novom Sadu, u mup-u uzeo proba tablice na osnovu fakture i ostalih papira koje sam dobio prilikom kupovine automobila. Nisu trazili tehnicki pregled. E sad imam jedno pitanje: Ako kupim auto u npr Beogradu, platim ga i dobijem sve papire, da li mogu u svojoj opstini da uzmem proba tablice i doteram ga, pisalo bi relacija: Subotica - Beograd - Subotica ?
                      PA BOLJE TI JE KUPIS AUTO ...ZAVRSIS PAPIRE U BEOGRADU....ZAVRSIS TEHNICKI U BEOGRADU(sve agencije imaju svoje kombinacije)....ODES U SUBOTICU REGISTRUJES AUTO,PODIGNES NORMALNE TABLICE .....DODJES U BEOGRAD STAVIS NA AUTO I....VOZI BATO!!!!POZZ

Comment

• Joker
                        CBC Veteran
                        • 09.05.2005
                        • 116
                        • Subotica

@Franjo
                        Kao sto je vec receno, a iz licnog iskustva ne treba tehnicki pregled za proba tablice.

@glisalj
                        Ta kombinacija mi ne odgovara,
                        Pokvaren ti caps lock ?

Comment

• breza27
                          CBC Član
                          • 09.11.2010
                          • 10
                          • sabac

Da ne otvaram novu temu, nego da se nadovezem na ovu staru.

Narednih dana treba da odem do Malog Zvornika da odjavim tablice i saobracajnu i da registrujem automobil na sebe (drugo registarsko podrucje), pa me zanima koja je aktuelna cena probnih tablica, ako neko zna?

Pretpostavljam da je cena ista na teritoriji cele Srbije.

Hvala

Comment

• Vocko
                            CBC Senator XXL
                            • 25.04.2005
                            • 4556
                            • nBGd

Zar ne moze to preko agencije da se uradi, umesto da se maltretiras do M.Zvornika, pride ti je 2000din za probne tablice na jedan dan.

Comment

• breza27
                              CBC Član
                              • 09.11.2010
                              • 10
                              • sabac

Moze, ali mi svi preporucuju da odem sam i da zavrsim jer cu brze zavrsiti, a automobil mi treba svaki dan.

Pored svega toga, sutra sam planirao da odem do Loznice poslom pa odmah da produzim do MZ da zavrsim i to. A da se vracam ponovo u grad pa da cimam nekog da me vozi, verovatno se ne isplati ili je mala razlika.

Nikada nisam uzimao probne tablice pa ne znam kakva je procedura.

Znaci table su 2000 din po danu?

Comment

• Vocko
                                CBC Senator XXL
                                • 25.04.2005
                                • 4556
                                • nBGd

Da, oko 2000din po danu u Beogradu i najduze mozes da ih uzmes na 1 dan tj 24h (nemoj me drzati za rec za ovaj podatak, ali mi se cini da su mi tako nesto rekli kada sam ih uzimao proslo leto). Doduse trebalo mi je za auto koji pre toga nije bio registrovan kod nas, naravno uz to mi je trebala i potvrda sa tehnickog pregleda.
                                Pozovi AMSS i pitaj ih direktno, dobices tacne informacije - 987

Comment

Working...
                                X