Privremeni uvoz, registracija i jos po nesto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Privremeni uvoz, registracija i jos po nesto

Treba mi odgovor, ako neko zna:

Prijatelj (strani drzavljanin nema nase drzavljanstvo) je uvezao automobil privremeno (privremen uvoz na osnovu radne vize koja vazi do oktobra ove godine). Posle gomile papira taj auto je registrovao na RP table do oktobra jer mu toliko vazi radna dozvola a platio je PUNU CENU registracije (182 000 din posto je auto preko 3000 cm3 i 2006 godiste).

Pitanje: Produzenje privremenog uvoza nije problem jer to radi spediter ponovo se podnese zahtev i produzi se to na osnovu nove radne dozvole koju ce dobiti, odnosno koja ce mu biti upisana u pasos, i kada prijavi svoj boravak na jos godinu dana i za toliko ce privremeni uvoz biti produzen. To je OK. Sta je sa registracijom vozila? Da li se i ona produzuje (zahtevom) ili se auto ponovo mora registrovati i najbitnije od svega: MORA LI PONOVO PLATITI PUNU CENU REGISTRACIJE?
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

• dintel011
    CBC Senator XXL
    • 12.03.2005
    • 348
    • Beograd, Vidikovac

Re: Privremeni uvoz, registracija i jos po nesto

Davno sam vozio 'privremeno' uvezen auto i ovako je bilo:
    Prva registracija (takse u mup-u) privremeno uvezenog vozila se placala isto za 6, 7, 8... meseci ili celu godinu (u zavisnosti od trajanja vize i duzini privremenog uvoza koji opet ne moze biti duzi nego sto traje viza) isto, puna cena, sve se placalo na godisnjem nivou. U mom slucaju su mi 'ukrali' 4 meseca, uvozio u decembru do avgusta iduce godine. Uslov je bio da bi uopste uvozio da viza traje najmanje 6 meseci.
    Znaci dva totalno odvojena administrativna posla, prvo carina pa tek onda mup.

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875

Ok to mi je jeasno, sta onda kada covek dobije produzenje vize, i produzenje privremenog uvoza? Da li opet placa punu cenu registracije ili ne?

Comment

• dintel011
        CBC Senator XXL
        • 12.03.2005
        • 348
        • Beograd, Vidikovac

U mom slucaju, doduse jako davno, svaku registraciju sam placao punu cenu. Cisto sumnjam da su nesto promenili na svoju stetu. Najbolje okreni mup u Ljermontovoj ulici u Beogradu i trazi registraciju za rp i 999 tablice i dobices precizan odgovor.

Comment

• Dzoni_mkv
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2007
          • 875

Ma da je Beograd ne bi se nimalo brinuo siguran sam da bih imao prave informacije, nego je kod mene u Kraljevu ceo "slucaj" a ovi mamlazi nemaju pojma, trebalo im je 3 nedelje da uopste kazu sta im od papira treba za registraciju. Uzas. Mada mi kada smo ih pitali oni su rekli da se produzuje, al' ko ce ga znati ne verujem im nista! Zaista bi bilo glupo, platio je 182000 pre 7 dana i registracija vazi do pocetka oktobra?! Do tada vazi viza, pa kad produzi sve ostalo, valjda samo uz zahtev se i registracija produzava.

Comment

• dintel011
            CBC Senator XXL
            • 12.03.2005
            • 348
            • Beograd, Vidikovac

Produzava se registracija sigurno samo je pitanje dal se placa...
            Znaci privremeni uvoz je odobren na samo 2 meseca??? Vidis to je novo, ranije je bilo minimum 6 meseci. Ja sam jedno 4 meseca pre isteka uvoza i registracije izgubio tablicu i kad sam hteo da izvadim novu saobracajnu i table, nisu mi dali dok ne produzim uvoz jer mi je ostalo manje od 6 m, nego tek kad produzim.
            Bas zato i okreni Ljermontovu, tamo postoji posebna kancelarija samo za to i njima je to rutina, dok je to kod tebe egzotika., to sto je slucaj u KV nista ne menja, zakon je isti.
            Nego koji q ga je i uvozio na tako kratak period, bolje da je sacekao novu vizu i vozio ga na strane table.

Comment

• Dzoni_mkv
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2007
              • 875

Ma glupost, auto je bio na ekonomskim tablicama, posto jelte covek ima ovde neko predstavnistvo. Kada su ukinute (po ovoj novoj uredbi), auto izasao iz zemlje, pa ponovo uvezen privremeno (posto je covek stranac). E sad kako to da su mu dali na 2 meseca, jeblemliga (mada niko nista nije intervenisao sve je islo preko speditera po PS). Komplikacija je ta sto je covek prijavljen da zivi u KV a ustvari stanuje i NS (radio je u KV prosle godine pa tako ostalo) i auto je slepom doteran do carine. Sada je on hteo da ga prebaci samo za NS (po zavrsetku carine) pa da saceka da produzi vizu, promeni prebivaliste itd, ali mamlazi NE DAJU probne tablice, zato sto je vlasnik u KV i nema sta on da ga vozi u NS?!?!? Kreteni. Inace, ako neko pita zasto nije slepom vracen za NS, prosto genijalci i su prilikom slepovanja ka KV na istovaru uspeli da ogrebu spojler na predjem braniku (mada se ne vidi, ali je vlasnik pozeleneo kada je primetio) i nije bilo sile da ga nagovoris da ga opet natovare, inace Porshe 997 Carrera S je u pitanju.

Comment

Working...
              X