Odrzavanje za Lagunu II

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stefan_s
    CBC Početnik
    • 27.05.2009
    • 7
    • Beograd

Odrzavanje za Lagunu II

Jel moze neko da mi kaze kako se krecu cene odrzavanja tog auta? Benzinac me interesuje.
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: Odrzavanje za Lagunu II

Imas dosta tema o renaultu, posebno o laguni, pa potrazi. Odrzavanje, zavisi na sta mislis... Ako mislis na redovno odrzavanje u smislu filtera, ulja, kocnica, kaiseva, onda ti je isti djavo kao i za druge automobile iz te klase.

Comment

• shonsy
      CBC Senator XXL
      • 11.05.2007
      • 1391
      • London/Beograd
      • Honda CBR 125R

Velika mana - crkava letva volana! Odlazi ili vreteno ili semerinzi. Popravka kosta oko 250 eura. Pre neki dan smo to morali da uradimo, te nam covek rece da se ne nerviramo jer je imao lagunu '07 god. sa istim kvarom.

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Kako se manifestuje kad crkne vreteno, ili šta već?
        250 evra nije toliko mnogo, ako se dobro sećam rekoše mi u servisu da je nova letva oko 50-60 hiljada dinara.

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ovo je prvi put da čujem za taj kvar na laguni II... Mislim da to ipak nije ni blizu nešto što bi se moglo nazvati uobičajenim kvarom.

@stefan - Laguna je sigurno među povoljnijim automobilima za održavanje u svojoj klasi i godištu. Naravno, ako ideš u ovlašćen servis onda nije baš jeftino, ali srećom - ima dobrih alternativa sa dobrim majstorima i kvalitetnim (najčešće originalnim) delovima.

Comment

• shonsy
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 1391
            • London/Beograd
            • Honda CBR 125R

Kvar se manifestuje curenjem servo ulja. Naravno kad sve iscuri, hidraulike vise nema, te ce ti volan biti tezak kao da pokusavas da okrenes zid.
            Bio sam u jednom servisu pored koga sam se zadesio u tom trenutku i nakon pregleda\utvrdjivanja kvara oni rekose da je to uobicajena boljka laguna i da im stalno dolaze sa tim problemom. Onda sam zvao ocevog prijatelja Jocu koji je bio jedan od direktora u reno kepu, a vec duzi niz godina ima svoju radionicu (kod njega i odrzavamo lagunu), dakle covek stvarno zna i nema razloga da me laze, pa je onda i on potvrdio da je crkavanje letve volana ucestali problem kod laguna. Cene remontovanja letve volana, naravno nisu svuda iste i treba se raspitati. Nama je po Jocinoj preporuci to uradio majstor iz Nemenikuca (pored Sopota) kome inace i on salje letve iz radionice. Dakle remont letve + ulje = 260 eura kod tog majstora.

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Može biti, može biti, samo nisam čuo... Malo sam se pogrešno izrazio u prošlom postu - hteo sam da kažem da mislim da to nije čest kvar, a to ne mora da znači da nije uobičajen.

Comment

Working...
              X