Džip kao "teretno"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • the Mitar
    CBC Početnik
    • 23.08.2009
    • 4
    • beograd

Džip kao "teretno"

Pre svega, puno pozdrava svima, prvi put se aktivno uključujem, forum je u celini zaista fantastičan, i drago mi je kada pročitam koliko ima članova, koji su zaista experti za razna pitanja. Tako se i ja odlučih da postavim pitanje u pogledu registracije vozila, ne zamerite ako malo "odužim"
    Naime, oduvek želim da kupim nekog terenca, relativno jednostavnog, ali efektnog za upotrebu i prevoz, i ako Bog da, za godinu i po, kada se konačno oslobodim trenutnog kredita, natovariću se naravno novim, i kupiti "nešto" poput "Land Rovera" ili "Tojote", do 2500 kubika.
    Kada sam nedavno pročitao nove namete za registraciju vozila, bio sam kao i ostali oduševljen ciframa koje su potrebne, upravo za kategoriju vozila koju sam naveo (a i pre su su bile ) ,te jedini spas vidim u registrovanju vozila kao tzv.teretnjaka. E sad, posle ogromnog uvoda, par pitanja:
    1.) Da li je moguće, i pod kojim uslovima registrovati duplu kabinu sa prikolicom (npr. "Tojota Hajlaks") na teretno?

2.) U slučaju karoserije sa 5 vrata,( npr."LR Difender" ili "Diskaveri") da li je dovoljno tj. da li "prolazi" izbaciti za tu priliku zadnja sedišta, postaviti pregradu npr.mrežu iza vozačke klupe, i eventualno isto tako na bočne prozore, i otići na tehnički?

I naravno, koliko bi u toj kategoriji, tj. vrsti vozila, kao teretnog, koštala registracija?
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Re: Džip kao "teretno"

Jedan drugar je kupio polovan Isuzu trooper 2,8d, klasičan terenac, ali registrovan kao teretni. Po tome sudim da je moguće tako nešto uraditi i sa novim.
    ex SAABotražitelj

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Toyota hilux mitsubishi l200 su vec terenci, registracija za njih je oko 25.000 din. Sto se tice pregradnje, mora da se odvoji teretni prostor, moze i metalnom mrezom nas zakon nepriznaje prozore u teretnom delu, tako da atest mora na zatvorene bocne prozore. E sad vidjam gomilu takvih automobila koji su preradjeni tj. atestirani a nemaju zatvorene prostore i razdvojen prozor... Sve moze u Srbiji samo je pitanje para i poznavanja pravih ljudi...
      https://t.me/pump_upp

Comment

• the Mitar
        CBC Početnik
        • 23.08.2009
        • 4
        • beograd

Ne citiraj post iznad svog!

Ma, pitanje je sve to u pogledu duplih kabinaša sa prikolicom, pre je moglo, ali sam čuo da sada jedino prolazi kada je "single cabin". Mada tu postoji i momenat nosivosti. Moraću malo da pronjuškam po tehničkim pregledima. A što se tiče toga da svašta prolazi, i da svega i svačega u pogledu prepravki koje su registrovane na teretno može da se vidi na ulicama, se potpuno slažem. Pravo poznanstvo i naravno keš, čine čuda.
        Možda i ja preterujem, kao da me svrbi ne znam koliko para u džepu, pa ne znam šta bih pre, a još godinu i po do "dana D". Najbolje da napravim "džombometar" . Da ne pominjem koliko će još predivnih propisa i nameta do tada biti izmišljeno , sve u cilju da mi obični ljubitelji raznih točkaša što lakše živimo i vozimo.

Comment

• pistre
          CBC Senator
          • 19.02.2008
          • 234
          • bg, vozdovac

moj drugar je prodao novog hiluxa registrovanog kao teretni, ali je se vodio na firmu, e sad da li ima neke razlike u odnosu na fizicko lice ne bih znao

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Hilux jeste teretno vozilo, tako se i registruje bilo da ga vozi firma ili fizicko lice. Registracija za njega je kao za tamica putara. Ista situacija je i za Navaru, L200 i ostale iz te kategorije.
            https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
            X