Parking servis mi je ostetio vozilo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • majkrofajber
    CBC Član
    • 03.03.2008
    • 24
    • Beograd

Parking servis mi je ostetio vozilo

Parking servis mi je odneo auto u beogradu, potpuno sa razlogom, nepropisno sam parkirao.
    Medjutim, auto je ostecen prilikom prenosa, sto se potpuno jasno vidi sa fotografija koje su napravili pre podizanja automobila, u odnosu na stanje na njihovom parkingu.

Ipak, njihov dispecer se pravi lud i nece da prizna stetu, da ne kazem, pravi mene budalom.
    U infocentru parking servisa su mi rekli da idem u neko osiguravajuce drustvo da mi izadje vestak i utvrdi da li je zaista napravljena steta ili ne i da sa time idem da tuzim radnu organizaciju...

Da li neko ima slicno iskustvo i savet, sta da radim po ovom pitanju, da li da isterujem ovo i kako, ili da izdvojim iz svog dzepa par stotina evra i saniram stetu i zaboravim na sve?
  • ///M_Power
    CBC Senator XXL
    • 05.05.2008
    • 335
    • Beograd - Minhen

Re: Parking servis mi je ostetio vozilo

Pretpostavljam da mora da se napravi zapisnik i uvidjaj na licu mesta, insistiraj na tome.

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

najveci kr***i u zemlji. niko im nista ne moze.
      probaj, mada nisam optimista...
      .

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Nema potrebe da bilo sta placas,kola se u parking servisu cesto ostecuju jer posao podizanja radi civilna vojska koja nije obucena i parking servis uredno isplacuje sve brljotine,znaci budi samo uporan.Meni nije samo jasno kavo je to ostecenje?Kazes da se ne vidi na slikama pre podizanja,pa zasto onda nece da ti priznaju stetu,a vidim da spominjes i par stotina evra,znaci da je auto dobro ostecen?
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• somi_kac
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2009
          • 796
          • Kać

Parking servis NIJE u sklopu ministarstva unutrasnjih poslova i NE MOZE da vam naplati kaznu, jer je to neustavno!
          Takodje i GSP i ostalo...
          Rekao mi drugarov cale, on je funkcioner u MUP-u... Meni se nakupile neke kazne od njih, pa se raspitao malo...

P.S. Nema vecih goveda i osljara od njih! Tuzi to!!!
          OPEL Astra 1.6i
          OPEL Kadett 1.6
          ŠKODA Favorit

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Trazi od operatera u call centru parking servisa email adresu na koju mozes da podneses prituzbu. Napisi kulturno i civilizovano, argumentovano pismo u kome ces opisati cinjenicno stanje i ispostaviti zahtev za naknadu stete, uz obaveznu napomenu da ces koristiti sva raspoloziva sredstva ukljucujuci i sredstva javnog informisanja kako bi ostvario pravo na naknadu stete koju su ti oni svojim cinjenjem naneli. Navedi i da si uveren da je u pitanju greska i nepaznja pojedin(a)ca, a ne stav i praksa celog javnog preduzeca, koje je tu da sluzi javnom interesu, a ne da narusava isti (ukljucujuci) i nanosenje stete pojedincima koji placaju usluge tog javnog preduzeca. Posalji pisamo na tu adresu, pa sacekaj da vidis sta ce se desiti. Mozda se budes prijatno iznenadio.
            Samo stalozeno i polako.
            Ovo govorim iz iskustva, meni su podigli auto sa obelezenog parking mesta (horizontalna signalizacija), koje je ukinuto znakom (vertikalna signalizacija). Tadasnji direktor JKP Parking Servis me je nazvao telefonom, posle takvog dopisa, uputio izvinjenje, i obecao mi je da ce mi novac biti vracen. Obecao je da ce kazniti pocinioce dela, ali i gospodina koji je radio u parkingu kod starog sajmista koji nije bio ljubazan i "nije znao" kome mogu da uputim zalbu, kao i izvesnog Vanju Prtvara (secam se imena), operatera u call centru koji se iscudjavao mom zahtevu da mi da kontakt adresu i time pokusao da izbegne davanje potpune, pravovremene i tacne informacije korisniku usluga JKP Parking servis. Dan nakon tog razgovora, javio mi se zamenik direktora, uputio izvinjenje, i rekao da ako imam jos neku primedbu i sugestiju, da mu se javim. Narednog dana, javlja se jos jedan od rukovodilaca, uz istu pricu. Doslo je dotle da su me kolege s posla pocele zavitlavati da ce mi sledeci koji se javi ponuditi posao u JKP Parking servis. Epilog je da su mi nakon 4 dana od poziva direktora vratili oteti novac od mene na moj racun u banci.
            Ponavljam, stalozeno, odmereno i polako.

A moram i da prokomentarisem sledecu izjavu:
            "Parking servis NIJE u sklopu ministarstva unutrasnjih poslova i NE MOZE da vam naplati kaznu, jer je to neustavno!
            Takodje i GSP i ostalo..."
            Ne moze ni NATO pakt da bombarduje Srbiju bez odobrenja Saveta bezbednosti UN.

A uzgred, ne naplacuju kaznu, nego uslugu odnosenja (ili prenosenja) vozila. MUP ispisuje nalog za naplatu kazne za pogeresno parkiranje , (ako je neko ikada primetio, ne ide "pauk" sam, nego ga vozi cika koji radi u Parking Servisu i odradjuje posao u pratnji sluzbenog lica, zaposlenog u policiji).
            I ako je bas tako kako je receno, sto ih onda ne tuzi taj koji ima nakupljene "kazne" kod njih pa se jos pride raspitao o neustavnosti. Pokreni bre tuzbu protiv njih, mozes i da pokrenes inicijativu za pokretanje ocene ustavnosti, ako imas snazan lobi u skupstini, ili skupis dovoljno potpisa gradjana. Skini nam takve sa vrata. Posebno bi me radovala takva pobeda gradjana nad produzenom rukom vlasti, u zemlji Srbiji.

I ako smem da primetim, covek kome je auto ovde ostecen, NIJE se zalio na kaznu, nije se zalio na cinjenicu da mu je auto odnesen paukom i proisteklu naknadu za koriscenje "usluge" JKP Parking servis, nego na cinjenicu da je tom prilikom doslo do ostecenja predmetnog vozila.

Comment

• somi_kac
              CBC Senator XXL
              • 03.04.2009
              • 796
              • Kać

Originally posted by CikaKure
              Ne moze ni NATO pakt da bombarduje Srbiju bez odobrenja Saveta bezbednosti UN.
              A uzgred, ne naplacuju kaznu, nego uslugu odnosenja (ili prenosenja) vozila. MUP ispisuje nalog za naplatu kazne za pogeresno parkiranje , (ako je neko ikada primetio, ne ide "pauk" sam, nego ga vozi cika koji radi u Parking Servisu i odradjuje posao u pratnji sluzbenog lica, zaposlenog u policiji).
              Izvinjavam se za off, ali nije mogao i imas pravnu osnovu za odbranu i naknadu stete. E, sada sto nam prete clanstvom u EU, morali smo da odustnemo.
              Da se vratim na temu, sto da im platis "uslugu" odnosenja vozila, kada im to nisi trazio?

Dobio sam danas prekrsajnu za sud, od pauka za oktobar 2008.
              Parkirao sam se kod faksa, zurio na ispit od koga mi zavisila godina, i parkirao se na "zelenu povrsinu", gde je svaki dan neko parkiran, mada je to meni braon boje i jos posut sut po njoj! Elem, dolazim ja tamo, kada ono 5 auta parkirano na tom mestu, mog nema. Uredno slikam sva ta kola sa brojevima tablica i tadasnjim danasnjim novinama, odem po auto. Dogovorim da platim na rate, platim prvu uzmem auto a na njemu iskidan keder prozora! Naravno tu mi padne mrak na oci i ne platim im ostale rate za pauk, pa neka me tuzi "Parking Servis" za 3000 dinara kao hoce... Sada jos da se "obracunavam" sa sudijom za prekrsaje.
              OPEL Astra 1.6i
              OPEL Kadett 1.6
              ŠKODA Favorit

Comment

• Dalibor Vukić
                CBC Senator
                • 08.09.2009
                • 279
                • Beograd

Parking servis je osiguran kod Dunava. Uzmeš njihov zapisnik o uklanjanju vozila, te fotografije i odeš u Dunav. Tamo će ti objasniti proceduru, biće problema i zaebancije, ali trebalo bi nešto da naplatiš. Nema razloga za bilo kakvu tužbu, jer su osigurani upravo iz tog razloga, nego im Dunav zavrće j**a i podiže premiju za osiguranje zato što imaju mnogo štete, pa tom pričom o tužbi pokušavaju da odvrate oštećene od naplate.

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Originally posted by somi_kac

Izvinjavam se za off, ali nije mogao i imas pravnu osnovu za odbranu i naknadu stete.

Dobio sam danas prekrsajnu za sud, od pauka za oktobar 2008.
                  Parkirao sam se kod faksa, zurio na ispit od koga mi zavisila godina, i parkirao se na "zelenu povrsinu", gde je svaki dan neko parkiran, mada je to meni braon boje i jos posut sut po njoj! Elem, dolazim ja tamo, kada ono 5 auta parkirano na tom mestu, mog nema. Uredno slikam sva ta kola sa brojevima tablica i tadasnjim danasnjim novinama, odem po auto. Dogovorim da platim na rate, platim prvu uzmem auto a na njemu iskidan keder prozora! Naravno tu mi padne mrak na oci i ne platim im ostale rate za pauk, pa neka me tuzi "Parking Servis" za 3000 dinara kao hoce... Sada jos da se "obracunavam" sa sudijom za prekrsaje.
                  Eto nama srece od pravne osnove. Vidim ja nesto nas krenulo.
                  Javi kako si prosao kod sudije za prekrsaje.

Comment

• somi_kac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2009
                    • 796
                    • Kać

Ti slusas mene?! Ja sam govorio za "Parking Servis", ne za SUP!

"Parking Servis" nema osnovu da ti naplati, jer nema veze sa drzavnim organima, a kazna za parkiranje je stvar drzave!
                    Ja jesam kriv sto sam tu stao, i platicu drzavi, ali nihov pauk necu da platim, a niti kazne!!!
                    OPEL Astra 1.6i
                    OPEL Kadett 1.6
                    ŠKODA Favorit

Comment

• StudentBGD
                      CBC Senator XXL
                      • 18.12.2007
                      • 1027
                      • Beograd

A kako mislis da izvezes auto sa njihovog parkinga? Kroz spustenu rampu?
                      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Manite se tog mlataranja tipa necu ja da platim PS-u jer nemaju osnova da ga odnesu, neustavno i tako to. Parking servis nema pravo da naplacuje kaznu, oni naplacuju uslugu odnosenja NA ZAHTEV POLICIJE. Ako si nepravilno parkirao, imaju osnova da te kazne, pozovu pauka i zatraze od njih uslugu odnosenja vozila. Ako nisi napravio prekrsaj, mozes retroaktivno da se zalis PS da ti refundira iznos usluge, pa mozda i dobijes.

A to da ti oni odnesu auto, ti platis kaznu policiji a njima da ne platis odnosenje - nije problem, lepo ce ti reci da auto ne mozes da uzmes dok ne platis pa im ti objasnjavaj kako nisu u pravu i da je to protiv Zakona...
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• CikaKure
                          CBC Senator XXL
                          • 14.08.2005
                          • 668
                          • Beograd

Originally posted by somi_kac
                          Ti slusas mene?! Ja sam govorio za "Parking Servis", ne za SUP!

"Parking Servis" nema osnovu da ti naplati, jer nema veze sa drzavnim organima, a kazna za parkiranje je stvar drzave!
                          Ja jesam kriv sto sam tu stao, i platicu drzavi, ali nihov pauk necu da platim, a niti kazne!!!
                          Evo obecavam da necu dalje da budem cinik, pa cu samo reci da su ti Student i 206 napisali ono sto sam ti i ja pokusao reci, a ti nisi razumeo metaforu...

Comment

• somi_kac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2009
                            • 796
                            • Kać

Originally posted by 206
                            A to da ti oni odnesu auto, ti platis kaznu policiji a njima da ne platis odnosenje - nije problem, lepo ce ti reci da auto ne mozes da uzmes dok ne platis pa im ti objasnjavaj kako nisu u pravu i da je to protiv Zakona...
                            Odes, zamolis da platis na rate. Das im neku simbolicnu sumu, recimo 1000 dinara, preuzmes auto, kasnije im ne placas.
                            Tako ja... Ziv se oduzeo kada su mi odneli auto, i zovem drugara koji zivi u centru Novog Sada i stalno se parkirao u crvenoj zoni pa mu na kraju odneli auto. On kaze: "Trazi na rate, ja imao racun 35.000, platio im 3.000 kao prvu ratu i cao"! Ja plaio 1000, uzeo auto i kraj price.
                            Zanimljivo je to sto sam pre pauka imao dve kazne i to mozda 2-3 nedelje pre toga, ali oni to nemaju pojma. Kada sam dosao po auto, ona je ukucala moje ime i samo to za pauk je trebalo da se regulise.
                            OPEL Astra 1.6i
                            OPEL Kadett 1.6
                            ŠKODA Favorit

Comment

Working...
                            X