Prevod vozila sa pravnog lica na mene (fizicko lice)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikaragva
    CBC Senator XXL
    • 03.06.2008
    • 521
    • B. Palanka
    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Prevod vozila sa pravnog lica na mene (fizicko lice)

Evo ovako zanima me nesto oko te vrste prevoda.
    Covek koji mi prodaje vozilo kaze da mi je dosta samo racun na kojem je iskazan pdv i odjavljena saobracajna dozvola i tom prilikom placam samo izdavanje nove saobracajne dozvole i jos neku taksu ukupno oko 1000 i kusur dinara, ostaju iste tablice, dok neki drugi lik (iz sveta prodaje automobila) kaze da se placa jos i neki porez oko 7000 dinara. Sad koliko ja znam onih 2% se ne placa na katalosku vrednost u ovom slucaju, a tih 7000 mi on i kaze da nije tih 2%, nego neki drugi porez
    Jel zna neko nesto o tome iz prve ruke?
  • tomamega
    CBC Senator XXL
    • 19.03.2009
    • 715
    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Re: Prevod vozila sa pravnog lica na mene (fizicko lice)

Moja žena prenosila auto sa pravnog lica na sebe. Ne plaća se nikakav porez, samo ti je potreban račun, piše koliki je pdv i taksa je oko 1000din. Izvršeno pre 2 meseca u BG, tako da je provereno tačno. I ne gledaju čak ni koja je cena na računu, naša glasila na smešno malu cifru i nisu je proveravali. Poenta je da je već plaćen pdv, pa stoga nemaju osnova da 2 puta naplaćuju porez za istu transakciju. Plati 1000 din i uživaj.

Comment

• stevak
      CBC Senator XXL
      • 31.05.2009
      • 1215
      • Zemun
      • Saab 9000 cs 2.0T

Verovatno je imao u vidu onaj dodatni porez na vozila preko 2000ccm.
      Evo ti link pa pogledaj. Imaš svašta vezano za registraciju.
      http://www.registracija-vozila.rs/index ... 50&lang=sr
      ex SAABotražitelj

Comment

• tomamega
        CBC Senator XXL
        • 19.03.2009
        • 715

Prevod vozila nema nikakve veze sa registracijom, kada se plaća dodatna taksa na vozila preko 2000ccm.

Comment

• nikaragva
          CBC Senator XXL
          • 03.06.2008
          • 521
          • B. Palanka

Ok, znaci ipak je prodavac bio u pravu. Vozilo ima <2000cc.
          Hvala na odgovoru.

Comment

• bojcetic
            CBC Početnik
            • 26.08.2009
            • 8
            • Stapar - Beograd

Mene takodje zanima nesto slicno. Naime automobil koji planiram da kupim je od firme cija vozila imaju ekonomske tablice (predstavnistvo strane firme). Jel placam pdv na kupoprodajnu vrednost vozila ili ima jos nesto?
            Astra H 1.4 2007 je upitanju.

Comment

• nikaragva
              CBC Senator XXL
              • 03.06.2008
              • 521
              • B. Palanka

Sad sam nasao ovo na linku sto je covek gore ostavio:
              To je za prevod vozila, a ovo je link: http://www.registracija-vozila.rs/index ... 92&lang=sr

Ako je do isteka registracije vozila ostalo više od mesec dana, da biste dobili saobraćajnu dozvolu na ime kupca, potrebno je:
              - stara saobraćajna dozvola - OK
              - kupoprodajni ugovor sa plaćenim porezom u nadležnoj poreskoj upravi - OK
              - lična karta - OK
              - stara polisa - OK
              - uplata za administrativnu taksu i novu saobraćajnu dozvolu - Ovo je koliko znam tih hiljadu i kusur dinara
              - uplata poreza na upotrebu motornih vozila (teretna motorna vozila nemaju ovaj porez). - E sad sta je ovo? Moguce da je ovo tih 7000. Jel to nesto novo?

Ovo crvenim sam ja dopisivao.

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by nikaragva
                - uplata poreza na upotrebu motornih vozila (teretna motorna vozila nemaju ovaj porez). - E sad sta je ovo? Moguce da je ovo tih 7000. Jel to nesto novo?

To je na snazi nekoliko meseci i to je dodatni porez koji plaćaš prilikom svake promene vlasnika, a mislim da ćeš ga platiti i pri registraciji.
                ex SAABotražitelj

Comment

• tomamega
                  CBC Senator XXL
                  • 19.03.2009
                  • 715

Originally posted by SAABotražitelj

To je na snazi nekoliko meseci i to je dodatni porez koji plaćaš prilikom svake promene vlasnika, a mislim da ćeš ga platiti i pri registraciji.
                  Evo još jednom da ja napomenem. Ja prebacio auto sa pravnog lica na ime moje žene pre 20-tak dana, i platio sam SAMO administrativnu taksu i taksu za obrazac nove saobraćajne, ukupno oko 1000 din. Motorno vozilo, snage 1.4, i registrovao sam ga bez ikakvih dodatnih dažbina. Druga pravila važe za prenos vozila sa pravnog na fizičko lice.

@nikaragva

Ako si ozbiljan u vezi sa prenosom vlasništva, idi lepo do prvog supa ili agencije pa će ti oni sve reći. Kada se krene rekla-kazala ništa nećeš saznati, a iskomplikovaćeš situaciju i možda doneseš pogrešnu odluku.

Comment

• subicd
                    CBC Senator XXL
                    • 20.06.2008
                    • 463
                    • Novi Sad

Mislim da se taj porez za upotrebu placa samo kad se menjaju registarske tablice, tj. registraciono podrucje. Bar sam ja tako skontao.

Comment

• nikaragva
                      CBC Senator XXL
                      • 03.06.2008
                      • 521
                      • B. Palanka

Bio sam do supa, placa se tih ~1000din, ali i porez na upotrebu vozila, posto je u pitanju putnicko vozilo, koji zavisi od godista i kubikaze, i to je tih 7000 dinara
                      Kakva glupost, porez na upotrebu vozila. Platis gomilu nekih poreza i onda jos na upotrebu vozila.

Comment

• tomamega
                        CBC Senator XXL
                        • 19.03.2009
                        • 715

SAmo jedno pitanje. Jel ti samo prenosiš auto, ili ga istovremeno i prenosiš i registruješ?

Comment

• nikaragva
                          CBC Senator XXL
                          • 03.06.2008
                          • 521
                          • B. Palanka

Auto je registrovan. Znaci samo menja vlasnika. Do sad je bio registrovan na jednu firmu, sad ga ja kupujem, i samo prevodim na svoje ime. Auto je registrovan u julu, ako se ne varam.

Comment

• tomamega
                            CBC Senator XXL
                            • 19.03.2009
                            • 715

Auto je registrovan. Znaci samo menja vlasnika. Do sad je bio registrovan na jednu firmu, sad ga ja kupujem, i samo prevodim na svoje ime. Auto je registrovan u julu, ako se ne varam.
                            Nema nikakvog osnova plaćati porez na upotrebu vozila kada je taj porez već plaćen prilikom registracije. A ista registracija još uvek važi, tj. ista upotreba istog vozila. Suludo, ali tako je.

Comment

• subicd
                              CBC Senator XXL
                              • 20.06.2008
                              • 463
                              • Novi Sad

Posto sam danas bio da potpisem sam sa sobom kupoprodajni ugovor(sad moze ako imate Ovlascenje-cisto da znate)-istice mi registracija pa reko da ga prevedem, pitao sam u agenciji i za porez na upotrebu.
                              Uglavnom bilo vozilo na preduzece ili fizicko lice(ista suma poreza je u pitanju nema vise da firme placaju duplo vise), ako je do registracije ostalo vise od mesec dana placa se porez na upotrebu m.v.-u mom slucaju 4500din, rep. administrativna taksa-1310din,normalno saobracajna i tablice(ako se menja registraciono podrucje) ukupno 15000din. Jedino vazi polisa osiguranja i sitniji troskovi.

Znaci ko god prevodi vozilo a ostalo je vis od mesec dana do registracije, PLACA POREZ NA UPOTREBU I RAT.

Tako da ce onaj ko npr. mora da prevede vozilo a Porez na upotrebu je nrp 80.000din mora da plati taj porez, bez obzira sto je bio placen pre tipa 2 meseca.

Comment

Working...
                              X