Hyundai Elantra- koliko je izdrzljiva?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hansf
    CBC Član
    • 01.08.2009
    • 68
    • Ns
    • Stilo MW MJet

Hyundai Elantra- koliko je izdrzljiva?

Pozdrav narode,
    Potrebna mi je informacija o gore pomenutom automobilu, tj. kakva je za exploataciju po gradu, kratke relacije- kreni stani po guzvama, borba za parking, rupe i lezeci policajci na kolovozu, penjanje na trotoar i sl.... Ko zivi u NS-u zna o cemu pricam Mali karavan tipa fabia je mozda bolji u tu svrhu, ali bih mogao povoljno da dobijem ovaj auto stoga me ovo interesuje..... E da, nije Taxi voznja u pitanju vec neka vrsta servisa....slicno je.
    Znam da je Elantra i ostali hyundai izuzetno kvalitetna po pitanju mehanike, elektronike, i ostalih sklopova, zanima me kakvo je podvozje, tj. kako trpi urbanu torturu. Mogli bi vlasnici iz prve ruke da kazu? Inace sam pazljiv vozac, cuvam automobile kako svoje tako i sluzbene, ipak kada vam je svakodnevno ovakva situacija to sigurno utice na habanje automobila.
    Dali je bolji benzinac 1.6 (Znam da extra radi na plin) ili 2.0 crdi? Za ovaj drugi sam citao i da nije neki stedisa a odrzavanje je skuplje + osetljivost na (domace) gorivo...
    Hajde poznavaoci javite se.......please
    Yugo- Das auto....
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Re: Hyundai Elantra- koliko je izdrzljiva?

Dobar auto i čvrst ... neće ti skoro ništa odlaziti na trapu, osim silen blokova u viljuškama koje se menjaju brzo i za malo para. Auto je dugačak i relativno nizak (nije ni nizak koliko je dugačak i stoji na 14-cama, ako se ne varam...) pa nije baš za pentranje po trotoarima svaki dan - ceo dan.
    1.6 motor je dovoljan i za grad i za put, pogotovo za 20 paljenja i gašenja dnevno ... mora sekvent, može i venturi ali ume da pravi dosta problema i da detonira kad ti to najmanje treba. 1.6 troši oko 9-14l plina po gradu, zavisi kako ga teraš i koliko čamiš u mestu ...
    Ja, lično, ne bih voleo da mi to bude "gradski" auto jer to i nije, velik je, teško se parkira na prosečno parking mesto i ne možeš da ga popneš baš na svaki trotoar, možeš ali uz cinculiranje.
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• vladaa
      CBC Član
      • 07.08.2009
      • 65
      • nis

Vozio sam ga kao sluzbeni, od 10.000 predjenih do preko 60.000 km za 2 godine. Bio je 1.6 benzin bez plina.Izuzetno je udoban, stabilan i pouzdan. Nikakav kvar nije imao.Rupe ne oseca, samo pliva kao limuzina mnogo vise klase.Meni je bio lak za gradsku voznju, veoma je pregledan, za razliku od sadasnjeg i30 koji mi je nepregledan izuzetno Imao je i city servo.Trosio je od 7 do 9 mada ne znam tacno koliko po gradu jer mu board komp bas i nije mnogo tacan, ume da pokaze neke nebuloze tipa 12 l.Po mom iskustvu 8.5 kombinovano. E jedino me nervirao sto na preko 130 volan se trese i auto je malo bucan i veoma lose odmagljuje stakla.Kad je lose vreme jedan deo soferke je uvek zamagljen ( ne znam zasto ) iako klima radi extra. To je moje iskustvo sa tim autom, ako te zanima jos nesto pitaj
      SKR je SKR za SKR

Comment

• hansf
        CBC Član
        • 01.08.2009
        • 68
        • Ns
        • Stilo MW MJet

Hvala ljudi,
        Vlado, kako mislis volan trese preko 130? Razgovarao sam snekim ljudima koji ga imaju, rekose da do 150- 160 moze opusteno da se vozi (plovi), apreko toga postaje bucan....ebi ga ipak to nije motor za trke a i ne treba mi.... mozda gume nisu bile dobro izbalansirane ili nesto sitno na trapu...A to za magljenje, mislis kad je napolju minus ili kad je jako vlazno?
        Zna li neko nesto o dizelu, kakav je, kako se pokazao.....procitao sam negde na forumu da nema famozni plivajuci zamajac (citaj jeftinije), mada bi mozda trebao s obzirom na obrtni moment....Neka iskustva sa potrosnjom?
        Zna li ko cene odrzavanja, mali, veliki servis, ima li nekih standardnih boljki (mada ja nisam nista konkretno nasao)?
        Inace slazem se da nije gradski auto, bolji je Getz u tu svrhu , ali mi ipak treba gepek za izvesnu opremu, a naravno posluzice i za neke vece distance sa familijom (HR, GR, CG, itd)...
        Yugo- Das auto....

Comment

• vladaa
          CBC Član
          • 07.08.2009
          • 65
          • nis

Ne znam sta to podrazumevaju pod opustenom voznjom.Mislim da nijedan auto te snage i klase nema opustenu voznju na 150+.U redu su bile gume i sve ostalo a volan je tako skakutao malo gore dole levo desno i mene je to nerviralo ali opet 130 u njemu je vise nego dovoljno za udobnu voznju.A maglio se kada je vlazno napolju i uvek ce neki deo stakla da ti bude zamagljen.A sto se tice cene servisa stvarno nemam pojma o cenama ( 3 redovna servisa su radjena ) ali znam da nije skupo bilo.Pogledacu za tacne cene.
          SKR je SKR za SKR

Comment

• Shazalakazoo
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2007
            • 545
            • Beograd

Pa to sto navodis je za konkretan auto. Ne magli i ne trese svaki
            Raspitaj se koji je rok za isporuku "egozticnih" delova!!

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Nema egzotičnih delova ... sve stigne u roku od 7 dana. Izdržljiva je to mazga taman koliko je i ružna ... a i ne umire skoro ništa.
              Lepo rekoh, osim silen blokova na svakih 50-80K km .. ništa ...
              2.0D ?! Nema plivajući zamajac, lepo ide, ne troši malo (za diesela). Motor je pouzdan ali i dovoljo redak da nema preterano mnogo delova za njega ukoliko se nešto dogodi.
              Uostalom, ako imaš nameru da 20 puta dnevno pališ i gasiš- auto - diesel nije za tebe. Gepek je povelik, tako da opušteno staje plinska veeelika boca u njega i ostane dovoljno mesta za koješta ...
              Sa 1.6 benz motorom može da ide 150+ ali mu najviše prija 140kmh i ne više od toga. Klimu s lakoćom podnosi. Najbolje se tera na 4000rpm.
              Opet ponavljam, nije gradski auto,mora da se nagazi da bi krenuo ... ispod 2000rpm je prilično mrtav što uzrokuje i lepu potrošnju, pogotovo u režimu kreni-stani.
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• hansf
                CBC Član
                • 01.08.2009
                • 68
                • Ns
                • Stilo MW MJet

Hvala ljudi jos jednom, ovakve odgovore sam ocekivao.....
                Mojom voznjom siguran sam da nece trositi vise od 10l plafon, a sto se tice magljenja kad je napolju vlazno magli svaki auto vise ili manje....a sto se tice buke vrlo retko cu ga terati preko 130-140 .Ipak mi je pouzdanost najvaznija, a sto prolupator kaze i nije lepa ( meni je onako simpaticna ima neki svojstven stajling) te je manja verovatnoca da ce je neko drpiti.
                Btw. zna li ko jos neki hyundai servis u NS sem njihovog zvanicnog i Culeta?
                Yugo- Das auto....

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

@Prolupator
                  U periodu od 2004-2005 za Accent 99' sve sto nema na lageru je stizalo za 7 dana. Samo sto se tih 7 dana produzi i do 10, i vise puta. Tako je bilo tada, sada moguce da je situacija bolja i zato kazem coveku da proveri.

Comment

Working...
                  X