Lampica za zupcasti kais

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • volokin
    CBC Početnik
    • 08.10.2009
    • 4
    • Nis

Lampica za zupcasti kais

Molim Vas da mi neko pomogne kako da resetujem lampicu koja pokazuje interval zamene zupcastog kaisa na mazdi 626 2.0dizel GE+
  • cybland
    CBC Veteran
    • 11.04.2009
    • 131
    • Beograd

Re: Lampica za zupcasti kais

Odgovor zavisi od godišta tvog vozila. Predpostavljam da je posle 03/1992. pa se u tom slučaju lampica resetuje tako što izvučeš šipkicu na brzinometru i pritisneš reset dugme koje se nalazi ispod.

EDIT: Imaš prikačenu šemu zupčastog kaiša na 626(GE). Na ilustraciji ćeš videti šipkicu (označena sa 16) i dugme (označeno sa 15). Ako nisi siguran u godište auta pošalji mi Br. šasije na PP pa ću ti reći tačan datum proizvodnje.

Comment

• volokin
      CBC Početnik
      • 08.10.2009
      • 4
      • Nis

hvala za ovaj odgovor ali kod mene neme tog dugmeta ,a sipkica za reset dnevne kilometraze mi stoji ispod brzinometra.Br.sasije.GE144201271491

Comment

• cybland
        CBC Veteran
        • 11.04.2009
        • 131
        • Beograd

Prema tvom broju šasije (JMZGE144201271491) auto je proizveden 28.05.1993. ali daje mi podatak da je u pitanju model iz 1991. U tom slučaju proveri da nije varijanta kao kod starije 626 (pre Marta 1992). Imaš u kabini sa leve strane, ispod table, kablove i konektore (ako se dobro sećam nalaze se na levom boku ispred vrata iza plastičnog poklopca - pogledaj priloženu sliku). Ako se ja dobro sećam, kablovi koji ti trebaju su crni, plavi i crno-plavi. Procedura je da isključiš akumulator, pogledaš sa kojim je kablom spojen crni kabl, pa ako je spojen sa plavim prespojiš ga na crno-plavi, a ako je spojen sa crno-plavim prespojiš ga sa plavim i zatim ponovo uključiš akumulator (kablovi označeni na slici sa 17,18 i 19).
        Napominjem da je sve napisano po sećanju te ako se nešto ne poklapa sa ovim što sam napisao ne prespajaj kablove. Ukoliko se nešto ne poklapa, javi. Ako neko ima pri ruci AutoData program neka proveri proceduru (boje kablova). Ja ću moći da proverim tek u ponedeljak.

Comment

• melcer
          CBC Veteran
          • 04.03.2009
          • 174
          • Progar

iz AUTODATA-e

Comment

• cybland
            CBC Veteran
            • 11.04.2009
            • 131
            • Beograd

Znači još me dobro služi sećanje. Hvala melcer.

Comment

• melcer
              CBC Veteran
              • 04.03.2009
              • 174
              • Progar

Nema na cemu prijatelju

Comment

• volokin
                CBC Početnik
                • 08.10.2009
                • 4
                • Nis

Ljudi hvala svima na pomoci jer ovo ni u servisu nisu mogli da mi rese,sobzirom da sam poskidao sve maske ispod volana i nisam uspeo da pronadjem pomenute kablove na kraju sam otvorio instrument tablu i unutra sam nasao dugme za reset i resio problem.

Comment

• cybland
                  CBC Veteran
                  • 11.04.2009
                  • 131
                  • Beograd

Nema na čemu. Tu smo da pomognemo. Reci mi, da li je reset dugme bilo na tabli na mestu kao na ilustraciji (gornji desni ugao brzinometra, pored lampice desnog migavca)?

Comment

Working...
                  X