Agip, Shell, OMV, MOL i naravno Dzej

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Čiča
    CBC Senator XXL
    • 14.12.2005
    • 1621
    • Beograd, Vidikovac

Agip, Shell, OMV, MOL i naravno Dzej

Ima li razlike u gorivu koje se sipa preko granice ili u EU izmedju ovih i drugih (lokanih pumpi)?

Razlika u ceni postoji (ne velika) a ja po navici supam na Shell-u onaj diesel V power (nekako mi deluje jache ) ali me zamina posto na pumpama tipa "papoil" vidjam redovno X5, Cayenne, Q (vec neki) ali i ostale normalne mashine...da li je gorivo na Shell-u bolje od goriva na OMV-u a opet sve je to bolje nego na II-oli ili papoil...???
    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
  • nikaragva
    CBC Senator XXL
    • 03.06.2008
    • 521
    • B. Palanka
    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Re: Agip, Shell, OMV, MOL i naravno Dzej

Koliko znam evro dizel se uvozi, zar ne?
    Sad mozda nasi prave neke mesavine ...

Comment

• Kanarinac
      CBC Senator XXL
      • 08.10.2004
      • 2870
      • BG,Weedikovac

Sine, chovek pita preko granice, ne kod nas ))

I love my

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Trebalo bi da ima razlike. Vece kompanije imaju svoje rafinerije i same sebe snabdevaju gorivom koje mora da zadovoljava odredjene norme, ali sigurno da ima odredjenih razlika u sastavu pa samim tim i kvalitetu a i ceni. Manje pumpe kupuju gorivo od velikih kompanija i ne verujem da "krste" sa vodom jer verujem da imaju redovne i prave kontrole kvaliteta.
        Opet, po navici sipam gorivo samo na pumpama "zvucnih" imena, a najcesce samo na takve i nailazim na autoputu. Rdobina u Svedskoj sipa gde im je usput sto znaci da nisu upoznati sa nasim problemima vezani za lose gorivo.
        U Grckoj mi Shell nekako najvise poverenja uliva, izbegavam meni nepoznate pumpe. ipak je to balkanski metalitet.

Edit: Razlike se najvise osete na bezinu, jer kod njega moze da se menja oktanska vrednost za razliku od dizela koji je uglavnom ista stvar kod svih proizvodjaca i ni sa jednim nisam osetio da bolje vuce ili manje trosi.
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Jesa
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2008
          • 344
          • Beograd
          • Honda Civic 1.4 LS

Prosle nedelje sam sipao Shell V-Power Racing, u Madjarskoj i - da, ima ozbiljne razlike
          www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

Working...
          X