Redovno odrzavanje Audija A3 1.8T

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dovla-man
    CBC Početnik
    • 21.04.2009
    • 2
    • Beograd

Redovno odrzavanje Audija A3 1.8T

Dobar dan ljudi!

Interesujem se za jedan prelepi Audi A3 1.8t, stoga me interesuje koliko je skup za odzavanje(redovni servisi, filteri, kocnice.....)?
    Nadam se da nisam bio konfuzan.

Pozdrav svima
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Re: Redovno odrzavanje Audija A3 1.8T

Gotovo jednako skup/jeftin kao i svaki drugi auto te generacije i te klase.

Po meni su ti troskovi redovnog odrzavanja najmanji troskovi koji te mogu sacekati, pa makar to radio i u ovlascenom servisu, npr. Porsche Ada na Cukarici, koji nije jeftin. Ulje je kao i za svaki drugi auto, filteri su isto, kaisevi, spaneri, nema tu prevelikih odstupanja i razlike. Pozovi lepo neku prodavnicu i reci im model, godiste auta, i sve ces saznati.

Sad mi oprosti na sledecoj prici, ne odnosi se na tebe, al moram priznati da me je ovo pitanje asociralo na dozivljaj od pre par meseci, i nekako je jace od mene, pa moram da potrosim par redova ovde.

Elem, pocetkom prosle zime odem da kupim 4 gume za svoj auto, u Beogumu u Radnickoj ulici u Beogradu. Dobar dan, dobar dan, treba mi to i to (4 zimske gume,15 cola, standardna dimenzija 195/65 valjda, normalna guma), oni mi ponude dve opcije (dva brenda) ja odaberem jedan koji mi se ucinio kao bolji izbor, oni preuzmu auto, kazu mozete sacekati ovde, popiti kafu. Sedim tu u prostoru gde prodaju gume, imaju dva neka stocica i par stolica. Dok su skidali letnje gume i montirali nove zimske, dolaze ljudi u prostor prodaje, iz kog se kroz prozor vidi sta voze ti koji dolaze, a ja pijuckam svoju kaficu slusam i gledam, i ucim o vaskolikom Srblju (da ne bude zabune, i sam se ubrajam u tu grupu). I tako, dodje jedan (oprostite na izrazu) dripac, da kupi gume. Sav u fazonu, moderan, onako brz (vreme je novac, jel'te), svojih 22-23 godina. Trazi covek neke gume 17 cola, neki profil 45 valjda mnogo siroko. Rece mu prodavac cenu za gumu (ja se zapitah sam u sebi jel to za sve cetiri), a mladi "biznismen" koji se umalo nije izvrnuo, nekako se dokopa vrata i ispade napolje. Znatizeljan, pogledam u koja kola seda, vidim bogme neka mnogo ozbiljna i nasminkana opel astra, sa celavim gumama na nekim mnogo velikim tockovima.
    Prolazi vreme, prolazi klijenti kroz prodaju, i ne bi dugo, eto jos jednog mladjahnog mangupa trazi nesto slicno ko i onaj slucaj od malo pre. Odmah se, po nastupu dalo zakljuciti da je u pitanju neko ko bi sebe opisao da je "ozbiljan igrac", a ja samo cekam da se pohvali kako je po profesiji "radim sa kolima". Prodavac mu rece cenu za gume, odma se vidi na faci (potencijalnog) kupca/mangupa onaj izraz lica "nimidobro". Kupac-mangup-ozbiljan igrace se nekako zablenut otkotrlja napolje, i uskoci u svoju jos ozbiljniju opel astru karavan, sa preozibiljnim tockovima, i stisnu pedalu gasa tako da je sve okolo skripalo jos narednih par minuta. I njemu je izgleda vreme novac, jer, jasno, nema vremena da se normalno izveze iz onog sokaka gde je ulaz u Beogumu. Izgleda da nema ni novca za gume, al sta sad tu da se covek bavi takvim sitnicama. Vazno je da se vozi, brzo i smelo, da ne kazem bahato, bezobrazno, bezobzirno i opasno po druge ljude. Al' staga briga, vazno je da se vozi. Makar i sa celavim letnjim gumama tokom zime.
    Montirase majstori nove gume na moj stari auto, i bas kada sam placao proizvod i uslugu, pojavi se jos jedan tip, treba da kupi gume, 14 cola, rekose mu cenu, on priupita jel moze odmah da se izvrsi zamena, kazu moze, covek prihvati to, i ostade u "cekaonici" koju sam ja napustio zadovoljan. Brze bolje na novi obrenovacki put, da isprobam da li je dobro "balansirano" - i sve ok, pa se uputih kuci u autu koji mogu da registrujem, redovno i vanredno odrzavam, vozim bez ustezanja i razmisljanja o potrosnji, i koji je moje vlasnistvo i pravno i fakticki (sto bi se reklo u narodu:"na moje ime"). Jes' da nisam biznismen, niti sam ozbiljan igrac, nisam ni mangup, a nemam nista ni protiv opel astre (cista je koincidencija da su to ta dva auta). Jedino mi je malo zlo od tih koji jesu sve ono u prethodnoj recenici a pun ih je Beograd, i puna ih je Srbija... A nemaju ni gume da zamene. Razmisljam sta li jos sve nemaju u zivotu, a sto se ne kvantifikuje kroz materijalnu vrednost...

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Montirase majstori nove gume na moj stari auto, i bas kada sam placao proizvod i uslugu, pojavi se jos jedan tip, treba da kupi gume, 14 cola, rekose mu cenu, on priupita jel moze odmah da se izvrsi zamena, kazu moze, covek prihvati to, i ostade u "cekaonici" koju sam ja napustio zadovoljan. Brze bolje na novi obrenovacki put, da isprobam da li je dobro "balansirano" - i sve ok, pa se uputih kuci u autu koji mogu da registrujem, redovno i vanredno odrzavam, vozim bez ustezanja i razmisljanja o potrosnji, i koji je moje vlasnistvo i pravno i fakticki (sto bi se reklo u narodu:"na moje ime"). Jes' da nisam biznismen, niti sam ozbiljan igrac, nisam ni mangup, a nemam nista ni protiv opel astre (cista je koincidencija da su to ta dva auta). Jedino mi je malo zlo od tih koji jesu sve ono u prethodnoj recenici a pun ih je Beograd, i puna ih je Srbija... A nemaju ni gume da zamene. Razmisljam sta li jos sve nemaju u zivotu, a sto se ne kvantifikuje kroz materijalnu vrednost...
      Ne treba ovako ZNAM pravila, ali MORAO sam. Sada lepo ovo okacite u sobi "Šta/koji da kupim" i da obrazujemo ljude na pravi nacin. Ovako treba da se razmislja prilikom kupovine auta. Nije samo KUPITI auto, vec ga i ODRZAVATI kako treba. Mislim da je veliki broj ljudi koji razmislja samo o onom prvom delu.

Off topic END.
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Davor
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2005
        • 498
        • Novi Sad

Cika Kure nazvao si stvari Pravim imenom,nazalost znam podosta pacijenata kojima je svako vozilo ispod BMW-a i Mercedesa kocija,ali kad vidim da te njihove ale vise voze ne registrovane nego registrovane,o kupovini guma da ne govorim,servis se na takvim autima ne radi jel naravno to je Svaba i on se ne kvari i sl.

Comment

• jovan30
          CBC Senator
          • 07.05.2006
          • 322
          • Beograd

Jbg. to se zove "zivot na foru", svako se kod nas siri vise nego sto je sirok, a narocito "baje" sa X6, S klasama i slicno, koji su kupljeni na ko zna kakve kredite i lizinge, firme su im u blokadama na ko zna koliko desetina i stotina hiljada eur..
          Koliko moja firma samo ima problema sa takvima, imam partnere koji dolaze u kolima od po 100K eur a mole da im razvucen placanje na sto duze (i to ona od red velicine par hiljada eur) a na kraju ni to ne dobijem i moram da se cimam sa nenaplacenim potrazivanjima po sudovima. Necu ni da pricam koje mi sve poznate firme duguju i to za njih smesne sume novca, a vlasnici im se razbacuju sa novim kolima, novim gajbama, garderobom od par hiljada eur, a u fazonu su "nemam brate, kriza je, ajde da uradimo na dodjem ti". Muka mi je od toga i tog zivota na foru!!!

Comment

• rajmax63
            CBC Prijatelj
            • 02.04.2005
            • 1415
            • Bačka Palanka
            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

• e da ovde ima moderator sve bi ove postove obrisao ladno .
              lepo dovla-man pita za odrzavanje Audija a oni o gumam i bahatosti.
              ala bi im puko žuti karton

.
            .
            dovla-man Audi a pogotovo motor 1.8T je veoma dobar i ne traži velika odrazavanja
            servis ko servis :ulje filteri itd itd
            za veliki servis zupčasti ,španer i rolnica koštaju oko 12.000-13.000 din
            PK kaiš oko 2500 a mami klinasti za servo oko 1200.
            auto tj motor je veoma zahvala i ako je redovno odrđavan nemoj da brineš
            blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
            Audi ima crveno T

Comment

Working...
            X