Audi A8 i telefon i navigacija?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Audi A8 i telefon i navigacija?

Nešto gledam i planiram... da se ponovim.. pa imam dilemu.
    Ciljam A8 2,5 TDI 2001/2 godište... sa naravno maksimalno moguće opreme i tako to jel... Pa me kopka: Onaj telefon što stoji u naslonu za ruku kod vozača.... kakav je to telefon? Dobio sam info da je satelitski i prosto ne mogu da poverujem u to.
    Takođe me interesuje da li je isti integrisan sa fabričkim ozvučenjem (onaj pomenuti radio/tv/navi) pa da može da se priča preko spikerfona ili nečega? Ovo u svetlu novonastupajućeg zakona... Ili ću morati kupiti dodatni handsfree...

Neću da budem kao oni na koje pobesnim u saobraćaju... Imaju kola od par desetina hiljada evra... a MORAJU BAŠ da PRIČAJU na mobilni DOK VOZE.. pošto NEMAJU PARA za handsfree (a verujem da je ti u faktor IQ... NE UMEJU da koriste ono što verovatno već imaju).

Ispravka teme:

Dodatno pitanje (da ne otvaram novu temu) je integrisana Audi navigacija... šta pokriva a šta ne i šta se može učiniti po pitanju proširenja? Čitao sam teme koje pominju ovo i donekle mi je to jasno šta i kako, ali ipak ako neko zna a ne mrzi ga.. neka dopiše i taj odgovor.
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Audi A8 i telefon?

Jeste satelitski, i ne samo to - svaki vlasnik takvog Audija dobije SVOJ licni satelit Obican telefon, trebalo bi da je integrisan sa ozvucenjem.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• DraxNS
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2006
      • 520
      • Bačka Palanka
      • Peugeot 307 SW

OK... Hvala

Sledeća pitanja...

Da li taj telefon radi svuda?
      Koliko (otprilike) košta upotreba istog?
      Da li se može "prepakovati" za GSM ili recimo nabavkom drugog Audi telefona (GSM only) da se reši ovaj "problem"?

Ili ću na kraju lepo i kulturno uzeti neki normalan handsfree

P.S. a ovo mi se najviše sviđa
      svaki vlasnik takvog Audija dobije SVOJ licni satelit

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Pa verovatno me NISI razumeo bas najbolje U pitanju je obican, GSM telefon, kao i svaki drugi koji se fabricki ugradjuje bilo u Audi, Mercedes, BMW...

Comment

• DraxNS
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2006
          • 520
          • Bačka Palanka
          • Peugeot 307 SW

missiiiimmmm pravi BLONDE MOMENT sa moje strane skontao sam šalu samo do pola (ono sa privatnim satelitom) dok mi je potpuno pobegla logika nastavka rečenice (sasvim običan telefon)

Šta da kažem... nisam jutarnja osoba

I da zaključim, čeka me samo kloniranje kartice (GSM) kako bi je mogao koristiti u kolima? (pitanje/konstatacija)

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Bas tako

Comment

• DraxNS
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2006
              • 520
              • Bačka Palanka
              • Peugeot 307 SW

Re: Audi A8 i telefon i navigacija?

Ostaje mi samo još razrešenje navigacione enigme.... Šta, kako i dokle pokriva ugrađena navigacija i da li se i kako može osvežiti/proširiti na ove naše neucrtane teritorije?

Čisto da znam na čemu sam.

Ostala oprema je manje više "zone free" ...

P.S. Sad nešto razmišljam.... Da ubacim novu prepaid karticu u autotelefon.... pa da radim redirekciju sa mobilnog na autofon... i da broj (nekako) vežem u grupu sa popustom (da ne kažem besplatnu)... Imam onda i jare i pare.... :-)

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Nisam siguran, ali mislim da se i pored ubacivanja sa grupu sa popustom i dalje naplacuje redirekcija kao da ti zoves. Kloniraj karticu, najjednostavnije, kako neko zna da li da te zove na tel ili na karticu u kolima, kako ko zna gde si? Zvoni i tamo i ovamo, udjes u kola javljas se na isti broj u kolima na autofonu...

Ugradjena navigacija, ispravite me ako gresim, u Audiju je Navteq, i trenutno ne pokriva nas region. Ima, ali jedno 2-3 glavna puta, kao da i nema, ostatak BiH i Srbije je kao crna rupa, tako je na maltene svim fabrickim navigacijama za sada koje sam imao prilike da vidim...

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

kod kloniranja sim kartice, prva koja se prijavi na mrezu ima signal, druga nema(ako su istovremeno obe ukljucene).
                  Znaci svaki put, gasenje i paljenje telefona.
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Pa ok, ne bi trebalo da je problem. Udjes u auto, telefon u OFFLINE mode, das kontakt autofon se upali, nadje signal i koristis ga dok si u kolima. Ugasis kola, on izgubi signal, upalis svoj tel nazad i to je to, ja tako radim. Kad se setim

Comment

• DraxNS
                      CBC Senator XXL
                      • 24.10.2006
                      • 520
                      • Bačka Palanka
                      • Peugeot 307 SW

Originally posted by 206
                      Ugradjena navigacija, ispravite me ako gresim, u Audiju je Navteq, i trenutno ne pokriva nas region. Ima, ali jedno 2-3 glavna puta, kao da i nema, ostatak BiH i Srbije je kao crna rupa, tako je na maltene svim fabrickim navigacijama za sada koje sam imao prilike da vidim...
                      E ovaj deo me upravo i "brine" ... mislim nije da me preterano muči... uvek mogu sa telefona da se navodim, ali mi je čisto gušt da ne moram o tome da mislim. Ako ima neki način da se to popravi.... a recimo nije preporučljivo ovako pisati... može (kao i uvek) na PP.

Nije hitno, nije posebno ni bitno, ali želim da imam informaciju na vreme.

Što se tiče kloniranja ili ne za GSM karticu.... Proveriću sa Lelenorom (čija sam ovca) koji su uslovi.... Mislim ako ima mogućnosti da se za džabe priča u grupi, a ima, samo treba da proverim da li to važi i za preusmeravanje poziva... A ne vidim zašto ne bi, pošto ja to radim sam sa svojim telefonom. Po logici bi se to moralo računati kao poziv unutar grupe sa besplatnim pozivima... Sa strane onoga ko zove, on dobija broj koji je tražio (moj mobilni) a ja se javim sa autofona.... E sad, kad bi hteo da zovem, to je već druga priča, onda bi se moj poziv pravio sa autofona... Ali meni telefon u kolima služi u 98% slučajeva da se javim kad me zovu, a ako ja zovem, opet u skoro 100% slučajeva stojim, ili tek treba da krenem (pa se javljam) ili pak stanem sa strane... Da ne lažem, desilo mi se par puta da sam zvao u vožnji... ali sam bar biranje broja obavio na semaforu

Comment

Working...
                      X