323F BG - Vibracije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • m.trivic
    CBC Član
    • 06.09.2008
    • 88
    • Beograd

323F BG - Vibracije

Pozdrav svima,

Imam problem sa velikim vibracijama motora koje se prenose na kabinu i to mi dosta smeta.
    E sad, često mi se dešava da ručica menjača jako vibrira i trese, to je izraženo uglavnom u četrvtoj i petoj brzini izmedju 3000-4000rpm i pri oduzimanju gasa.
    Napominjem da menjač odlično i precizno radi.
    Predpostavljam da bi problem mogao biti u nosačima motora, vizuelno sam ih pogledao i celi su, deluju mi prilično robusni, ali ipak nešto se razmišljam da je možda problem u gumi na nosaču motora koja je izgubila svojstvo elastičnosti i tu ne postoji amortizacija.

Da li je neko od vas imao slično iskustvo ili problem?
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Re: 323F BG - Vibracije

Meni je na BA otkazao poslusnost nosac motora koji se nalazi sa suvozacke strane. U voznji se manifestovalo tako sto se culo tak-tak pri zaustavljanju ili prelasku preko lezecih, jer je udarao o nesto. Nakon zamene, nije bilo nikakvih problema.

Comment

• cor
      CBC Početnik
      • 02.11.2009
      • 5
      • Prokuplje

Re: 323F BG - Vibracije

Drzaci motora, 2 komada ispod motora stoje na mostu koji se drzi na 4 srafa za sasiju, postoji manji i veci drzac, verovatno je veci kod tebe problem, lako se skida, spremis gedoru 17 i 14 wd40 sprej, posao po sata, manji drzac je nemoguce skinuti, moras odlabaviti motor jer je nemoguce izvuci srafove od sasije automobila, veci-prednji drzac se lako skida, samo pazi ako menjas da ga ne postavis naopako sto se meni desilo. Skidaj ga na srafu koji prolazi kroz gumu drzaca a ne na blok motora, posto ti je dosta lakse a i izbegavas to da ti se, nedaj boze, otkine sraf na bloku sto se meni desilo, slobodno odvij sve srafove motor nece maknuti.

Comment

Working...
      X