Zimske gume

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Zimske gume

Da li imate komplet guma za zimu?
    Koje ste gume do sada imali i kako ste zadovoljni?
    Da li planirate kupovinu nekih drugih? Kog modela i zasto?

ADAC test zimskih guma - 2009

edit: rekose da je link nesto felerican, pa da postavim - ovaj
  • RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

Re: Zimske gume

ja imam zimski komplet barum polaris 2.Otprilike su za mrvu bolje od winter A mada je te verovatno placebo efekat.
    Mislim da su malo bolje od wintere na kisi i malo toplijim temperaturama. Mene su izvukle po Beogradu i po Lipovici par predhodnih zima tako da sam zadovoljan.
    Imam ih vec 2 sezone vozim samo zimi znaci nov/dec-mart i kostale su oko 220 EUR sa centriranjem i sve montazom.
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• kunivan
      CBC Član
      • 13.01.2009
      • 23
      • Beograd

Winter A od prosle zime, i prezadovoljan. Toplo preporucujem...
      Opel Astra G 1.4 twinport sedan 2005.

Comment

• cybland
        CBC Veteran
        • 11.04.2009
        • 131
        • Beograd

Već dve zime koristim isti set PointS WinterStar guma. Odradiće još jednu zimu bez problema. Odlična guma za kišu, sneg i led. Ima samo dva (manja) problema s' njima:
        1.) Prodaju se isključivo u pojedinim zemljama EU (18 zemalja ukupno - prodaja kroz sopstvene servisne centre) te je malo teže doći do njih. Neke od zemalja su Nemačka, Austrija, Francuska, Finska, Danska, Italija, Španija, Poljska, Rumunija i Mađarska.
        2.) Rade se samo u T indeksu brzine, tj. za brzine do 190 Km/h (mada je pitanje da li i treba brže obzirom da govorimo o zimskoj gumi).

Inače PointS je lanac vulkanizerskih centara (preko 1800 širom Evrope) a gume koje se prodaju pod njihovim brendom proizvodi Continental Europe.

EDIT: Dimenzija gume 195/65R15 91T. Izašle me oko 300 EUR zajedno sa RIAL alu felnama. Bila je u Austriji akcija felne+gume za oko 400 EUR za garnituru pa mi prijatelj odradio kompletan set i odbio 100 EUR za moje čelične felne. Sada žalim što nisam zadržao moje čelične felne.

Comment

• StudentBGD
          CBC Senator XXL
          • 18.12.2007
          • 1027
          • Beograd

GoodYear UltraGrip7+, poslednje dve zime nisam imao potrebe za lancima a vozilo se dosta i po utabanom i neutabanom snegu (idem cesto na skijanje). Takodje cupaju iz blata. Po kisi su ok, ali definitivno ne vole kada temperatura ode preko +10.

Edit: Sve 4 su bile 270e sa montazom i balansiranjem, stare tada nekih 8 nedelja.
          Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• RedboX
            CBC Senator XXL
            • 28.11.2006
            • 1537
            • Novi Beograd

Da dopunimo pricu mozda bi trebalo navesti i cene guma kada ste ih kupili u nastavku svog posta?
            I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• aivan
              CBC Senator
              • 28.02.2006
              • 247
              • Bograd, Mirijevo

Prethodnih nekoliko godina Avon IceTouring, od prosle sezone Sava Eskimo S3, cena je bila pre godinu dana oko 20.000 din sa montazom za 4 komada 195/60 R 15.
              ... zadovoljan uvek ...
              Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• nikaragva
                CBC Senator XXL
                • 03.06.2008
                • 521
                • B. Palanka
                • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Continental ts830, 195/60 r15 88t, platio ~32000, sa balansiranjem i montazom na felne, pre godinu dana.
                Sto se tice guma prezadovoljan sam. Jedino sto su malo skuplje bile , posle sam video da sam mogao i jeftinije da prodjem (to je tada bilo oko 400e), ali sam kupio u coning-u.

Comment

• PRESRETAC
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2007
                  • 333
                  • BG
                  • Grande punto 1.4T

kod mene su goodyear ultragrip 7 i ja sam zadovoljan...koliko su kostale ne secam se
                  sigpic

Comment

• m.trivic
                    CBC Član
                    • 06.09.2008
                    • 88
                    • Beograd

Ja imam Barum polaris 2 montirane na prednje točkove. Imam odlično iskustvo sa njima, sasvim se pristojno ponašaju na snegu kao i na kiši.
                    Kupio sam ih prošle godine u Novembru i odlično su me izvlačile zimi. Ove gume koristim i leti, mekane su i hoće da zaškripe na vrućem asfaltu.
                    Plaćao sam ih oko 3800-4000 din po komadu (gume+balansiranje+azotiranje). Pozadi imam Wintere koje čekaju zamenu. Definitivno ću polaris 2 kupiti i kao zadnje.

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Do sada sam imao iskustvo sa Sava Eskimo S3, Tigar WinterA i Winter1.
                      Savom sam bio izuzetno zadovoljan preko zimskih meseci, ali pocetkom proleca, cim je temperatura malo porasla, guma je u potpunosti izgubila na drzanju. Uvijala se, cvilila, kocenje nije bilo ubedljivo.
                      Kod WinterA i Winter1 razlika nije bila toliko ocigledna. Znale su da zacvile pri brzim ulazima u krivinu i da se nagnu, ali to pridajem visem profilu (65) nego samoj gumi, jer je minimalno izrazila promenu ponasanja na visim temperaturama, osim ociglednog brzeg trosenja.

Ne mogu ih direktno porediti, jer su koriscene na dva razlicita auta, koji se razlicito ponasaju i leze na putu.

Prosle godine su uzete Winter1, sve cetiri nove, za Mazdu koju trenutno vozim. Ako se secate kada je bio zatvoren autoput, taj dan sam bio na njemu, jezdio ka Trsteniku. Gume su se odlicno pokazale, ni u jednom trenutku nisam imao problema i probili smo se bez ikakvih problema ili zaglavljivanja, cak i posle parkiranja u vecoj kolicini snega.
                      Problem sa njima pokazao se na vlaznom, gde su se "cudno" ponasale i ABS se palio na mnogo manjim brzinama nego obicno, pa sam ih zamenio cim je temperatura malo porasla.

Generalno sam zadovoljan sa Winter1, uzevsi u obzir cenu za moju dimenziju (185/65/14), ali ove godine gledam nesto skuplje gume kako bih postedeo letnje u prelaznom periodu sa zime na prolece tj leto, jer leti pravim vecu kilometrazu, a i letnja gume je znatno skuplja zbog dimenzije (195/55/15).

edit: ispravljeno Ljubo, greska u kucanju, a 175 je za Vas sa manjim kubikazama

Comment

Working...
                      X