zamena (prepakivanje) motora

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maxx79
    CBC Veteran
    • 21.02.2009
    • 106
    • Pancevo

zamena (prepakivanje) motora

pozdrav svima

ako se npr zameni motor u autu(konkretno vectra A ima motor 2.0 16v,ja bih hteo da umesto njega stavim motor 2.0 8v(jer mi se vise isplati da kupim i stavim 2.0 8v,nego da popravljam 2.0 16v)),da li to ima neke pravne posledice sto se tice registracije,nekih pregleda auta,itd?

mislim,prilikom registracije ili nekih potencijalnih pregleda auta,brojevi na motoru,sasiji i u sabracajnoj dozvoli nece biti isti......da li ce biti nekih problema sto se toga tice?......sta uraditi sto se tice tih brojeva,papirologije itd kada se motori zamene,a da se auto normalno dalje koristi,registruje itd?......kakva je procedura sto se toga tice kada se motor zameni?

da li je to uopste moguce bez nekog prekucavanja brojeva itd?

i da li ovaj novi zakon o sabracaju,koji uskoro stupa na snagu,ima neke clanove ili delove koji se odnose na zamenu motora?......odnosno,kako ce ta procedura zamene motora biti tretirana po tom novom zakonu?

hvala!
  • Kubikaza
    CBC Veteran
    • 01.10.2008
    • 169
    • Nis

Re: zamena (prepakivanje) motora

Ili si pandur pa ivde lovis nekog ili stvarno nemas pojma o tome.Gde da odes na tehnicki a da se ne poklapaju brojevi motora.Uzmes motor stranac ocarinis ga i ubacis ili neki nas motor sa papirima,posle se zavrsi preko agencije ili u SUP-u.

Vidi raspitaj se da ti ne objasnjavam ovde sve sta i kako to ide,najbolje da odes u neku agenciju da ti objasne,nesto se prica da nece da se gledaju brojevi motora negde od nove godine.A ovo gore kao sto si napisao ne pokusavaj.
    OPEL ne može da se opiše,to mora da se doživi!
    http://www.youtube.com/watch?v=ChXau3ka-vo

Comment

• maxx79
      CBC Veteran
      • 21.02.2009
      • 106
      • Pancevo

Originally posted by Kubikaza
      Ili si pandur pa ivde lovis nekog ili stvarno nemas pojma o tome.Gde da odes na tehnicki a da se ne poklapaju brojevi motora.Uzmes motor stranac ocarinis ga i ubacis ili neki nas motor sa papirima,posle se zavrsi preko agencije ili u SUP-u.
      ma kakav pandur,zaista blage veze nemam o tome.....mislim,nikada to u zivotu nisam radio,niko od prijatelja iz moje blize ili dalje okoline to takodje nije radio a i meni do pre neku nedelju nije ni moglo da padne na pamet da cu to ikada u zivotu i raditi...

mislio sam da zato i sluzi forum da se nesto nauci

ipak bih bio zahvalan ako moze neko malo detaljnije objansnjenje o toj proceduri i ako je motor stranac u pitanju i ako je nas motor sa papirima....

hvala

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Već postoji tema

viewtopic.php?f=7&t=44915
        ex SAABotražitelj