Problem sa grejanjem/klimom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zare15
    CBC Član
    • 09.12.2006
    • 84
    • Beograd

Problem sa grejanjem/klimom

E ovako,...pocelo je pre nekoliko meseci,ali nisam se nesto mnogo cimao,ali sada pocinje bas da me nervira...desava se da mi sve sijalice(ona za klimu(AC),kao i ostali prekidaci(za podesavanje usmeravanja vazduha) odjednom izgube kontakt. Nekada je to bilo na kratko(2,3 sec.) a bogami u poslednjih par dana se desilo da i po 4,5 minuta skroz prekine da duva vazduh(sinoc sam se mrznuo nekih 5 min. ) i sve sijalice su pogasene. Znaci,sve drugo radi(svetla,,brisaci,unutrasnje osvetljenje,...) a jedino ovo prekida. Da li ima neko ideju sta bi moglo biti(da li postoji osigurac samo za ovaj deo sto meni jede zivce?),i jel imao neko slican problem. Hvala unapred.
  • m.trivic
    CBC Član
    • 06.09.2008
    • 88
    • Beograd

Re: Problem sa grejanjem/klimom

Prvo bih prekontrolisao el.instalaciju konkretno od kutije osiguraca pa do ventilatora za vazduh (grejanje/hladjenje) i klime. Možda je izolacija žice negde popustila pa dodiruje nešto okolo, mada ni je toliko star auto da se tako nešto desi.

Comment

• L3VaNCl3F
      CBC Član
      • 04.11.2009
      • 25
      • Zajecar

Probaj da prekontrolises zice i kontakte, predji ih malo sa WD 40 ako ima negde da je uhvatilo koroziju... Imam ja jedan drugi problem: ja na ovom mom cudu nemam klimu, samo ono standardno-ventilator, pa mu podesavas gde da duva, i da li hoces hladno ili toplo. Problem je sto uopste nece da duva toplo, cak ni posle voznje od nekih sat vremena, a onaj indikator (ili kako se to vec zove) koji pokazuje koliko se greje motor uopste ne mrda sa dna, kao da se motor uopste ne greje. Sad, pretpostavljam da ima neki delic koji je otisao, neki termostat ili tako nesto? Jer zna neko u cemu je problem?
      Riders on the storm...

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Najverovatnije te zezaju kontakti na samoj "konzoli" moras da je skines i da ocistis/podmazes konektore. Slican problem ima BJ.

Comment

• zare15
          CBC Član
          • 09.12.2006
          • 84
          • Beograd

Jel to neki veliki posao,tj.jel se lako skida ta konzola? Kada budes imao vremena,pisi. Pozdrav i hvala.

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Kod BJ ima posla, kod BA se nisam petljao sa time, a iskreno zaboravio sam kako taj deo kod BA izgleda (sa unutrasnje strane).

Comment

• srh
              CBC Član
              • 31.05.2009
              • 94
              • beograd

ja sam imao slican problem sa mojom bg,naravno bez klime.posto uopste nije hteo da greje i ako motor postigne vrlo brzo radnu temperaturu.posumljao sam na mali hladnjak posto je to najniza tacka u autu i tu se skuplja sva prljavstina,kamenac itd. tako da se to zapusi. pristupio sam otpusavanju koristeci sve metode osim one sajle za kanalizaciju i jedva sam nekako uspeo.a ima i ona tecnost sto se sipa u hladnjak za te stvari ali ipak mora to i mehanicki da se ocisti!

Comment

• L3VaNCl3F
                CBC Član
                • 04.11.2009
                • 25
                • Zajecar

A gde se nalazi taj mali hladnjak?
                Riders on the storm...

Comment

• zare15
                  CBC Član
                  • 09.12.2006
                  • 84
                  • Beograd

Da li je moguce da nakon zamene svecica(pre 7 dana) ovo prekidanje se vise ne desava?

Comment

• RedboX
                    CBC Senator XXL
                    • 28.11.2006
                    • 1537
                    • Novi Beograd

Svecice ne bi trebale da imaju veze sa time ali ako je neki od kablova spao mogao je da pravi probleme sa strujom.Mada da je spao valjda bi varnicio a to bas i nije fino da se desi
                    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

Working...
                    X