Citroen Xsara 1.6 2003

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Godo
    CBC Početnik
    • 25.09.2009
    • 7
    • Beograd

Citroen Xsara 1.6 2003

Kupih pre nedelju-dve svoj prvi (doduse drugi, ali prvi skoro da nisam ni vozio za 30-ak dana koliko je bio kod mene) auto. Pre kupovine je odvezoh u ovlasceni servis, gde mi je rekao da se je skoro sve ok, da bih eventualno za 10.000-ak hiljada trebao da menjam set kvacila i da bih trebao da promenim silent blokove. E, sad imam par pitanja:
    Koje su originalne dimenzije pneumatika za ovaj model, trenutno su na njemu napred dve zimske 185/65/15, a pozadi dve letnje koje cu koliko danas zameniti sa Goodyear ultra grip 7.
    Koji antifriz da kupim za njega i da li moze bilo ko da mi ga zameni tj da li i zbog toga moram u ovlasceni servis?
    Gde se u njega tj nju sipa tecnost za pranje prozora, trazih, ali ne nadjoh, pomagajte dok je nisam izrucio negde pogresno
    Kako da znam koji akumulator treba da kupim tj kako da proverim stanje akumulatora da me ne izda negde sad usred zime?
    da li neko od vas koristi sprej za odledjivanje stakla?
    Koji bi pritisak trebao da bude u gumama? da li zimske treba napumpati za 0.3 bara vise kao sto procitah negde? Da li da ih punim azotom ili ne?
    Da li neko zna koji je neophodan komplet po novom zakonu, pored prve pomoci, trougla, kompleta sijalica i prsluka? Tj da li mi je neophodna sajla za vucu?
    Koji mi sprej preporucujete za krpljenje gume do prvog vulkanizera? Znam da nije sprej, ali ne znam kako da ga nazovem, recimo set za krpljenje gume?
    Sta bih jos trebao da imam od opreme u kolima po vasem misljenju? Baterijsku lampu...
    Iscitavam forum danonocno, ali i dalje sam veliki laik, pa, molim za pomoc. Svaki dobronameran savet je dobrodosao
    Ako moderatori misle da temi nije mesto ovde, premestite je gde god treba
    Hvala unapred...
  • Godo
    CBC Početnik
    • 25.09.2009
    • 7
    • Beograd

Re: Citroen Xsara 1.6 2003

Interesuje me i kolika mi je zapremina rezervoara jer mi plovak ne radi. 50, 55, 60...?

Comment

• Godo
      CBC Početnik
      • 25.09.2009
      • 7
      • Beograd

sad videh adinu temu viewtopic.php?f=220&t=38165
      sta mi je neophodno od opreme tj neophodno da ne bih placao kaznu, ali me i dalje interesuje sta mi je jos potrebno iz vaseg prakticnog iskustva?

Comment

• rajko
        CBC Početnik
        • 19.03.2009
        • 6
        • beograd

posto vidim da si u panici, a vozim xsaru 1,6 16 v, ajde da ti dam par saveta. Gume su 195/55/15, ali ja sam na
        moju stavio 195/60/15. Pri tom sam napred stavio Winteru koja je odlicna za zimu, a pozadi stavi koje hoces, trebalo
        bi Miselinke, posuda za vodu za stakla sa leve strane iza fara kada podignes haubu. Ono sto moras da uradis ako nije uradjeno je da uradis veliki servis, ali ti kupi delove(spanere,pumpu,filtere) da te majstori ne bi drali. Ruke su ti oko
        50 eu. Ulje nemoras da kupujes Totalovo i da placas 600, 700 din. slobodno kupi Lukoilovu polusintetiku na njihovoj pumpi (4 l. oko 1200din) i menjaj ulozak filtera i ulje na 10000 km. Delovi nisu toliko skupi kao sto su bili ranijih godina
        ali majstori deru pa ne misle na boga.

Pozdrav
        Rajko

Comment

• Godo
          CBC Početnik
          • 25.09.2009
          • 7
          • Beograd

Rajko, hvala

Comment