Voznja neregistrovanim vozilom

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stadaradim
    CBC Početnik
    • 05.01.2010
    • 3
    • republika srbija

Voznja neregistrovanim vozilom

Jako je tesko ovde dati pravi savet. Ipak, zanima me kako bi vi u mom slucaju postupili.
    Radi se o mom pastorku koji vozi vozilo registrovano na moje ime a registracija je istekla. Ne mogu vise mirno da spavam, lose se osecam i ne mogu ni da radim kako treba - sve mi je to u glavi. A on stalno govori "to je moja briga" i da ce to da sredi. Vozilo sam mu i poklonila samo da se resim problema jer i onako samo on vozi kola, ali nista sa papirima nije regulisano. Sta bi vi na mome mestu uradili? Koje sankcije mene, kao "vlasnika" mogu stici? I, nedaj Boze, neke nezgode, sa cime bih morala da racunam? Objektivno gledano ovo bih morala prijaviti. Ali meni je nesto ovako jednostavno strasno i nezamislivo.
  • zmaj_pa
    CBC Senator
    • 13.05.2007
    • 232
    • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Re: Voznja neregistrovanim vozilom

pa prvo o sankcijama necu jel ces tek onda lose da spavas!!!
    a saveti su ili nek auto prevede i registruje (radi tvog mirnog sna) ili neka ti ga vrati (opet radi tvog mirnog sna)
    nevidim trecu mogucnost ali eto neko ce jos nesto napisati......

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Mozda da gospodja ovlasti gospodina za upravljanje vozilom ? Nije skupo, a sa sebe skida odgovornost.
      Eventualno neki ugovor o poklonu...

Ili da vidimo sta gospodju sprecava da normalno prenese auto?
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• stadaradim
        CBC Početnik
        • 05.01.2010
        • 3
        • republika srbija

Vec sam bila otkucala ugovor o poklonu, ali za overu potrebno je da oboje overimo potpis a on smatra da ima bolje resenje. Da li moze ovlascenje da se napise a da vazi retroaktivno? Proslo je vec nekoliko meseci. Ni sama ne znam kako sam mogla sebi ovo sve da dozvolim.

Comment

• tomamega
          CBC Senator XXL
          • 19.03.2009
          • 715
          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Tvoj pastorak nešto ne izgleda da baš brine o tebi i tvojim osećanjima. Obavezno sa njim da napraviš ovlašćenje za upravljanje vozilom i overiš u sudu, ili ugovor o poklonu. Naravno, to ne može da važi retroaktivno, ali ako do sada nije napravio nikakav prekršaj, to i nije bitno. Bitno je da se zaštitiš od potencijalnih budućih prekršaja. Nisi prva koja ima sličan problem, ali barem je u pitanju neko ko ti je blizak, pa ćeš se valjda dogovoriti sa njim.

Comment

• Bojan1212
            CBC Senator XXL
            • 15.07.2008
            • 468
            • Zemun
            • Honda Accord

Ne razumem se u pravo, ali me interesuje jer mi izgleda logicno da li u moze da se tretira kao da je vozilo uzeto bez saglasnosti vlasnika u takvim slucajevima? Ili onda mora biti prijavljena kradja ili sl.

Comment

• Slobelix
              CBC Član
              • 26.11.2007
              • 14
              • Beograd

Ovlastenje daje samo pravo njemu da upravlja vozilom. U slucaju da ga uslika kamera da je vozio u zutoj traci ili da napravi neki prekrsaj a da je nemoguce utvrditi da je on vozio, kazna dolazi na adresu vlasnika automobila ili Vama. Zato lepo Vi njemu recite da ako zeli auto mora da ga preregistruje, to je jedini nacin da mirno spavate. Ovlastenje nije konacno resenje.

Comment

• vlnikolic
                CBC Član
                • 09.07.2007
                • 97
                • Zemun
                • Honda Jazz 1.4 iDsi

Ima jos jedna kvaka, ovlascenje za upravljanjem vozilom ne oslobadja vlasnika od odgovornosti vlasnistva, to znaci ako je registracija istekla vlasnik auta odgovara zbog toga. Vlasnik je duzan, ako ne produzi registraciju u zakonom predvidjenom roku, vrati tablice MUP-u. Ako policija zaustavi vozaca bez registracije svu odgovornost snosi vlasnik i tu nikakvo ovlascenje ne pomaze. Moj tast je tako prodao stari auto bez prevoda i taj auto je otisao u skroz 15-te ruke, taj lik napravi prekrsaj, a murija tastu poziv za sudiju za prekrsaje sto nije vratio tablice i odjavio vozilo. Cijena prava sitnica 5000din.

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

Cekaj, a koje je to "njegovo resenje" ?
                  Originally posted by Valent Vudriga
                  ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                  Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• zmaj_pa
                    CBC Senator
                    • 13.05.2007
                    • 232
                    • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Originally posted by Slobelix
                    Ovlastenje daje samo pravo njemu da upravlja vozilom. U slucaju da ga uslika kamera da je vozio u zutoj traci ili da napravi neki prekrsaj a da je nemoguce utvrditi da je on vozio, kazna dolazi na adresu vlasnika automobila ili Vama. Zato lepo Vi njemu recite da ako zeli auto mora da ga preregistruje, to je jedini nacin da mirno spavate. Ovlastenje nije konacno resenje.
                    Upravo tako!!!Ovlascenje nista ne resava.......

Comment

• stadaradim
                      CBC Početnik
                      • 05.01.2010
                      • 3
                      • republika srbija

Pa ne znam ni ja koje je to rešenje. Problem je finansijske prirode. Vozilo je staro, ali velika kubikaza i zato je registracdija skupa. Danas sam ponovno razgovarala sa njim da se preregistracija mora hitno uraditi ili da se vozilo odjavi i da li je svestan koliko je to ozbiljno. Sada izgleda i on pocinje da shvata i obecao je da ce srediti. Ostaje da vidim. Nadam se da je ozbiljno shvatio. Da se radi o nekom trecem nepoznatom licu odavno bih to resila ali kada je porodica u pitanju to je strasno nezgodno.

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

ja koliko znam, vlasnik je u obavezi da odjavi vozilo ako je registracija istekla vise od 30 dana (cl.274), a ako to ne uradi ide prekrsjana prijava.

takodje, prekrsajna prijava ide i licu koje upravlja neregistrovanim vozilom (cl.335 tac. 95).

sve u svemu, skup prekrsaja, a jedina mogucnost da se vozilo legano koristi je da se produzi registracija.
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

Nazovite Vi njega i zakljucite ugovor o poklonu i automatski izvrsite prenos vlasnistva...nemojte da obracate paznju na familijarne odnose i sta ce ko reci,familija cesto moze da napravi probleme...ukoliko on to ne prihvati pozovite 92 i prijavite da je vozilo ukradeno...ukoliko je vec dobio vozilo na poklon,moze da skupi novac za prenos i registraciju...ma koliko da je star auto,moci ce te da dobijete koju stotinu e

Comment

• vlnikolic
                            CBC Član
                            • 09.07.2007
                            • 97
                            • Zemun
                            • Honda Jazz 1.4 iDsi

Jednostavnija stvar je da lepo skinete tablice sa auta i sa njima i saobracajnom u MUP. Lepo odjavite tablice, pa kad rodjak prikupi parice za registraciju nek lepo sam sve obavi.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Problem je velik, kazna ide i vozaču i vlasniku samo za različite stvari. Rešenje je da se vozilo odjavi. Ako nema mogućnosti da se dodje do tablica i saobraćajne onda mora da se rešava sa milicijom ili na neki drugi način, ali vozilo se mora odjaviti.
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X