Koliko klima povecava potrosnju?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Skyline GT-R
    CBC Senator XXL
    • 13.02.2005
    • 806
    • Chicago - My Kind Of Town

Ok.Ajde onda ovako.Da malo konkretizujem temu.

Da li neko zna koliko bi to bilo kod mene.U pitanju je najnovija Jetta - '05.Masina 2.5L 150ks (5 cilindra), boja - teget.....?

Auto izgleda ovako (samo naravno druga boja).

http://www.canadiandriver.com/news/04im ... etta_1.jpg

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

da nije jetta Bora mozda,ali da se vratimo na temu ja kazem litar

Comment

• CLD
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2005
        • 1225
        • Belgija - ranije Luna-Chico

Nije Bora nego Jeta. Skyline druze nemoj mi reci da vozis VW u USA. Da nisam ja mozda pomesao da zivis u Ameriku.

Comment

• Skyline GT-R
          CBC Senator XXL
          • 13.02.2005
          • 806

Originally posted by Wiz
          da ni jetta Bora mozda,ali da se vratimo na temu ja kzem litar
          Ne nije.Svi to mesaju.Bas zato sam ubacio sliku.Prosli model je bio Bora a ovaj je "Passat".Pitam ako neko (brick) zna nesto o VW-u, kako i sta po pitanju kompresora.....

Comment

• Skyline GT-R
            CBC Senator XXL
            • 13.02.2005
            • 806

Originally posted by Luna
            Nije Bora nego Jeta. Skyline druze nemoj mi reci da vozis VW u USA. Da nisam ja mozda pomesao da zivis u Ameriku.
            hehehe...nisi pomaso....Jbg...radi se o tome da nisam JA birao auto...i NIKAKO nisam mogo da uticem na to.Da ne objasnjavam situaciju.da sam se JA pitao...svakako bi to bio japanac.Eto...ista cena je bila npr Mazda 3 koja je....(po meni) i..iznad Jette ali....kao sto rekoh.....NIJE do mene bilo

Comment

• CLD
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2005
              • 1225

Sad ne razumem sta hoces da kazes za auto. Kako je sad Pasat, a pre je bio Bora.

Comment

• Skyline GT-R
                CBC Senator XXL
                • 13.02.2005
                • 806

Sad ne razumem sta hoces da kazes za auto. Kako je sad Pasat, a pre je bio Bora.
                Odvajamo se od teme malo ali....pogledaj post iznad.Satvio sam link - imas sliku.Model pre je licio (tj bio) kao bora za Evropu.Ovaj model sad kao Passat.

Comment

• CLD
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2005
                  • 1225

Bora je zamenio Jetu, a sad Jeta opet menja Boru. Pasat je nesto drugo, on je veci o Bore i Jete.
                  Sto se tice potrosnje uradi malo testiranje. Vozi sa klimom i vidi koliko trosi, pa posle bez klime i imas razliku.

Comment

• Skyline GT-R
                    CBC Senator XXL
                    • 13.02.2005
                    • 806

Bora je zamenio Jetu, a sad Jeta opet menja Boru. Pasat je nesto drugo, on je veci o Bore i Jete.
                    Sto se tice velicine - neznam.Ali mislio sma sto se tice izgleda.Imas ovde "boru" i svuda pise JEtta (stari model - naravno).E sad....izgled nove Jette je kao Passat za Evropu.

pa posle bez klime i imas razliku.
                    Onda cu morati da sacekam koji mesec da prodju vrucine

Comment

• DejanV
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2005
                      • 682
                      • Beograd

Kako da znas da treba da se menja filter. Jel se cuje kad ugasis klimu
                      Pa, u ekstremnim slucajevima, kada je bas zapusen, i rashladna moc ce da opadne, jer klima vise ne moze da progura potrebnu kolicinu vazduha. Mlaz koji prodje ce biti slabiji ili slab, ali zato zdravo hladan. Pa ces moci da vidis, na primer, vodenu paru kako napusta tvoje ruke u mlazu hladnog vazduha, sto znaci da je vazduh ispod 13 st. C.

Medjutim, daleko laksi nacin je da lepo otvoris kutiju u kojoj se nalazi filter, izvadis ga i pogledas. Ne znam kako je to reseno na drugim vozilima, ali kod Nubire je to decija igra, lepo se vidi kutija, ima snapere koje polako otkacis, izvadis filter i pregledas ga - sve zajedno, recimo 30 selundi.

Novi filter u Beogradu (kod "Autotrenda" u Zemunu) kosta nekih 600 dinara, sto stvarno nije neka zastrasujuca cena.

Pozdrav,
                      DVV
                      Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

koliko znam, u SAD i Kanadi Bora se nikada nije prodavala niti je to ime ikada imao bilo koji VW auto za to trziste. oduvek je Jetta.
                        mislim da kolega misli o novoj generaciji/seriji koja dizajnom sada podseca jako puno na Pasata koji se upravo pojavio u Evropi (sa malim zakasnjenjem u odnosu na SAD dizajn).

e sad, sto se tice klime ta Jetta je verovatno pravljena u Mexicu a odranije su modeli VWa (svi manje vise) imali americke AC sisteme poreklom sa GMa , odnosno Opelove licence kada se prica o ugradnji u Evropi.

vrlo cest kompresor na autima srednje kubature je Zexel 15ica, takoreci standard medju kompresorima koliko je cesto u upotrebi.

sto se potrosnje ektra goriva tice mislim da ce puno zavisiti od klime gde se koristi (koliko suncanih sati, jug vs sever) i nacina voznje (kratke relacije po 500m do 2km vs dugacke po 30-50km u cugu).

isto imam teget tamni auto povelike kubature i kada vozim kratke relacije po gradu ( krenem, unutra vrelo vozim 2km stanem ostane auto sat vremena, onda opet krenem vrelo pa jos 2-3km stanem itd...) potrosnja leti na +35C spolja poraste i do celih 6 litara samo od klime.

ako krenem da vozim po 50 ili 200km odjednom potrosnja klime se ni ne oseti, manje od pola litra nevezano od osljne temperature..

barem su takva moja iskustva.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

Working...
                        X