Uvoz - kupovina auta i registracija na taxi firmu...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shox
    CBC Početnik
    • 18.01.2010
    • 4
    • Novi Sad

Uvoz - kupovina auta i registracija na taxi firmu...

E ovako...

Hteo bi da uvezem auto iz inostranstva sve mi je jasno za pravila oko motora tj da mora Euro3... E sad posto sam ''pausalac'' imam neke odredjene pogodnosti a nemam pojma dal imam prava da uvezem auto i da ne platim PDV na njega? jer auto ide na firmu... ako zna neko nesto o ovom nek napise bio bi zahvalan... i jos jedno pitanje... posto sam pausalac tj tek otvorio firmu i skidam se sa biroa dal ima neki nepovratni kredit??? cuo sam neke price pa pitam dali neko ima iskustva sa navedenim...
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: Uvoz - kupovina auta i registracija na taxi firmu...

pdv se plaća i na vazduh u srb!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• shox
      CBC Početnik
      • 18.01.2010
      • 4
      • Novi Sad

Uredu, to me najvise zanimalo, hvala na odgovoru.

Comment

• casper71
        CBC Član
        • 23.01.2008
        • 33
        • Kraljevo

Ako uvozis auto na firmu i registrujes ga na firmu a firma je u sistemu PDV-a (sto tvoja firma nije ako si pausalac) imao bi pravo na povracaj PDV-a sto u praksi znaci da ti se odbija PDV koji placas na auto od tvojih poreskih obaveza na kraju tromesecja. Sto se tice skidanja sa biroa davali su te bespovratne kredite ali kada oni raspisu konkurs za to i ti tada treba da se vodis kao nezaposlen i podnosis zahtev za dodelu sredstava (to raspisivanje konkursa se razlikuje od grada do grada), to treba u tvom socijalnom da proveris, ali ako si se vec skinuo sa zavoda onda je kasno. Ovo vazi za sve "klasicne" radnje-preduzetnike da li i za taxi firmu ne bi smeo da tvrdim oko povracaja pdv-a.

Comment

Working...
        X