Nissan 2.5dCi i VW PD 140 tdi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Nissan 2.5dCi i VW PD 140 tdi

Da li neko moze da mi kaze kako su se pokazali u praksi sledeci motori:
    1. Nissan 2.5dCi (jel to Renoov motor?)
    2. VW PD 140ks (onaj koji Mitsubishi stavlja u svoja vozila i zove DID). Za ovaj sam i ovde na forumu citao da se nije bas najbolje pokazao, ali nisam nasao previse detalja.

Dakle, ako postoje neka konkretna iskustva i ako moze neko detaljno objasnjenje zasto, kako, koliko...

Hvala svima. Ako nije pravo mesto temi ovde vec u motorima, molim moderatore da premeste temu...
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Nissan 2.5dCi i VW PD 140 tdi

ako planiras kupovinu auta sa jednim od ovih motora, mozemo da prebacimo u sta/koji da kupim ali onda da navedes mozda i vise detalja.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

Rasprava sa kolegom je generisala ova pitanja (da ne duzim, tema je tehnika, globalizacija, auto industrija, kvalitet, trajnost, brendovi, itd.), tako da nije bas za "Sta/koji da kupim".

A eto, negde se nadam da ce neko procitati ovu temu gde god da je metnete, i dati neki odgovor :-)

Comment

• srdjanissan
        CBC Senator XXL
        • 20.11.2008
        • 720
        • beograd

ne znam sto poredis ta 2 motora,koliko znam ovaj vw je 2.0 ,a ovaj drugi je 2.5 ,nissana karakterisu tih rad,veliki obrtni momenat,za kvalitet ne znam,sigurno da je dobar jer samo taj motor postoji u pathfinderu i navari. ali bi vise leglo da poredis nissan 2.0dci sa 150ks ili sa 173ks posto je isti motor ,odn ovaj drugi ima malo drugaciju turbinu valjda i brizgaljke.
        sad ne znam sta gledas,ako poredis 2 motora ,poredi ih iste,otkud znam
        kad koči,cepa gume i prevrće se!
        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Ispada da cu sam sebi da odgovorim, ali informacije od Nissanovog dilera su sledece, mozda nekom bude od koristi:
          2.5 dCi je dizel motor koji je razvio Renault, a Nissan ga je "usvojio" uz neke manje adaptacije - npr. nema kais vec lanac! Slican je onom 2.2dCi koji se ugradjuje u Xtraila. U pitanju je Euro 4 motor, ima DPF, do sada nije bilo slucajeva da se isti zapusi ni na jednom Pathfinderu ili Navari (ugradjuje se u oba modela), dok je to bilo slucajeva na verziji motora od 2.2l koji se koristi u Xtrailu. Redovan mali servis se vrsi na 10.000km, veliki valjda na 90.000 km. Kazu da treba 7litara ulja (?!). Mali servis je oko 20-25.000 dinara, veliki kazu nesto preko 40.000 dinara.
          Covek nije tacno znao da mi kaze gde se pomenuti motor proizvodi, osim da je u pitanju Evropa. I da, 5 godina garancije se daje na motor, trubinu, sve okolo (osim potrosnog materijala), uz uslov da je predjena kilometraza u prve tri godine do 100.000km, a u naredne dve je neogranicena. U prve tri godine, garancija se ostvaruje u bilo kojoj evropskoj drzavi kod zastupnika, a u dodatne dve samo u zemlji u kojoj je auto prodat.
          Subjektivne izjave dilera su da je motor odlican u smislu kvaliteta, da nije bucan, te da moze da potera te automobile dovoljno brzo.

Comment

Working...
          X