prodaja pokvarenih polovnjaka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maxx79
    CBC Veteran
    • 21.02.2009
    • 106
    • Pancevo

prodaja pokvarenih polovnjaka

pozdrav svima

ovo je neka malo "filozofsko-teorijska" tema,ali mislim da je prilicno apsurdno,a nazalost cesta pojava u Srbiji......i uglavnom se odnosi na prodaju polovnjaka od strane vlasnika

naime,cesto u zadnje(a i prednje) vreme cujem ljude kako pricaju nesto tipa "e imam neki kvar(manji ili veci) na autu koji ne mogu da popravim,ili me mrzi da ga popravljam ili mi je skupo,pa zato auto ide u oglase,odnosno prodajem auto"........takve prica sam vise puta video i na raznim forumima koji se bave automobilima.....a naravno,kada se taj auto bude prodavao on ce biti reklamiran tipa "auto super ocuvan,ko casa,presao 100.000 km" itd

e sad,pitanje je KO posle kupuje tako pokvarene automobile?.........i STA rade posle ti ljudi sa takvim automobilima?......da li ih oni popravljaju?......da li ih voze tako pokvarene?.....ili ih i oni (pre)prodaju?..........onda ispada da Srbijom kruzi gomila pokvarenih automobila koji su "super ocuvani" itd,itd

a kada se tome doda da se na nasim auto placevima prodaju automobili iz uvoza,navodno skoro svi imaju predjeno 100.000-120.000 km i od prvog vlasnika sa servisnom knjigom(a zapravo cesto se desava da ti automobili imaju po 400-500 hiljada km,i da su lupani i ko zna sta je radjeno sa njima),situacija sto se tice polovnjaka u Srbiji je bas "vesela"....

sta vi mislite o svemu tome?..........da li vam se nekada desilo da vas je mrzelo,bilo skupo,neisplativo ili sta vec,da porpavljate vas auto,pa vam je zato taj auto "otisao" u oglase?......da li ste prodali takav auto nekome?
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: prodaja pokvarenih polovnjaka

U doba starog Rima,na ulazu u svaku tržnicu(pijacu) stajao je natpis:"Kupac neka se čuva"........zašto misliš da se nešto promenilo i posle toliko vekova s tim da se sada radi o drugoj vrsti robe?......takođe na kupoprodajnom ugovoru piše:"kupac je auto pregledao,uporedio broj šasije i motora i na naknadne reklamacije nema pravo".......inače,u inostranstvu jedan od osnovnih razloga prodaje auta je upravo nemogućnost/nesplativost daljeg održavanja vozila.....naravno istočno Evropskom tržištu su i kao takvi odlični.Popravljaju oni koji moraju tačnije oni koje preprodavci pre**bu.Voze ih i pokvarene jer su i takvi bolji nego predhodni auto(najčešće Zastava/Yugo) koji je došao na red za zamenu pošto i na +20 stepeni nije više mogao da upali a i trošio je cca 1-2 l ulja na 500 km.........situacija jeste nevesela(da ne kažem žalosna),bitno bi bila drugačija kada svako pitanje pa i pitanje održavanja vozila ne bi spadalo u kategoriju socijalnog......

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

Velika vecina ljudi kupi krs jer se steka za par hiljada dinara koliko moze da kosta detaljna provera auta,a i svi hoce za smesne pare vrhunski auto.
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• somi_kac
        CBC Senator XXL
        • 03.04.2009
        • 796
        • Kać

Drugar je uzeo Golf II na kome nije dobro bila dotegnuta sajla gasa, pa je zato tesko primao gas (u stvari izduvao motor skroz), bilo skinuto crevo sa rezervoara zbog farbanja (a rezervoar supalj) i danas probusen auspuh, zena vozila na Frusku Goru (truo vec nekoliko meseci).

Zatim je covek prodao Fiestu, koja je zavarena po sred auta, i sastoji se od prednjeg dela jedne, drugog dela druge Fieste. Covek napomenuo kada je prodavao auto da je bio udaren, a limar koga je covek poveo kada je kupovao kaze: "Ma, vezni limovi napred su u redu, ovaj ne zna sta prica"!

Drugi drugar kupio Peugeot 206, '01 godiste sa original 67.000km! Servisna knjizica lupana u "Opelovom" servisu, auto udaren napred, nova tabla i volan.
        Tabla i volan su novi, jer su air-bagovi probili stare, a to za pecat, mogu ja sutra za moj Kadett da odradim kod druga u "Fordu", pa da kao ima original 90.000km!
        U servisne knjizice samo budale jos veruju. Mada one Nemacke su najvise pouzdane, kada kupujes auto direktno odande.

Cetvoro ociju kad kupujes auto, i povedi nekog strucnog i od poverenja! Ne polustrucnog koji se ucio od komsije ili sa neta, nego sa iskustvom, koji dnevno bude 9 sati u kanalu i nagleda se svega i svacega.
        Ovde se kola prodaju u 75% slucajeva jer su pred generalnu i taze udarana pa ispeglana. Ovo ostalo spada u moranje, stvarno ocuvana kola i tako dalje...
        OPEL Astra 1.6i
        OPEL Kadett 1.6
        ŠKODA Favorit

Comment

• jevtic
          CBC Senator XXL
          • 26.11.2006
          • 729
          • beograd

Originally posted by maxx79
          sta vi mislite o svemu tome?..........da li vam se nekada desilo da vas je mrzelo,bilo skupo,neisplativo ili sta vec,da porpavljate vas auto,pa vam je zato taj auto "otisao" u oglase?......da li ste prodali takav auto nekome?

1. Ne mislim ništa. kupac nek se čuva.
          2. Jeste me mrzeloi bilo je skupo i auto je bio star i otišao je na doboš. Pa šta sa tim?
          3. Naravno.Prodao sam ga nekom kome je takav auto u tom trenutku odgovarao.
          ex - fabia 1.9 tdi
          golf 2.0 tfsi

Comment

• maxx79
            CBC Veteran
            • 21.02.2009
            • 106
            • Pancevo

hm.....pa,da li mislis da se u tom slucaju kada si ti prodavao taj auto,kupac(covek kome si prodao auto) "sacuvao"(sta god to znacilo)?

jesi li upozorio kupca kakav auto kupuje,ili je bila ona standardna reklama tipa "auto je k'o casa,ocuvan,drugi vlasnik,malo pres'o" itd,itd....

uostalom,da li njemu jos uvek odgovara taj auto,u takvom stanju,koji si mu prodao?.........kako ga sluzi auto?

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

Vidi ovako, kad kupujesh auto ti mozhesh da vodish koga hocesh i da terash na pregled gde hocesh.Nema tu mnogo pametovanja.
              Problem je shto bi svi da se *ebu, a da im ne udje. Svi bi da kupe dobar auto al da to ne plate. Tako jednostavno ne ide.Svako mora biti svestan da rizikuje kad kupuje polovan auto, makar on bio star i 2 godine.

I love my

Comment

• jevtic
                CBC Senator XXL
                • 26.11.2006
                • 729
                • beograd

1. nije ga sačuvao jer je kupac zapravo bio preprodavac kome je takav auto odgovarao da ga malo našminka pa da ga zavalja dalje.

2. nisam ga ništa upozoravao. auto nije bio u oglasima već je taj preprodavac bio naš poznanik pa je tako nastala kombinacija. auto na prvi pogled je izgledao kao kanta tako da i nije moralo ništa da se govori.

3. njemu je savršeno odgovarao jer sigurno je na njemu zaradio par stotina eura možda i blizu hiljadu. tako da se može reći da ga je poslužio savršeno.

pošto vidim da te ovo zanima malo naširoko. u pitanju je 2004 a automobil je bio golf 2 td. tada su golfovi 2 td koji su bili u dobrom stanju išli i do 4000 eura (danas nije monogo niže). u tom golfu trebalo je da se uloži brat bratu minimum 1500 eura. motor produvao, remont turbine, gume ćelave, amortizeri propali, ko zna šta još u trapu, kočnice zrele za zamenu, limarija je bila na sto mesta sitno udarana tako da bi mu trebalo komplet farbanje ali to nije prioritet, prednji farovi uključujući prednju masku su bili polomnjeni i trebala im je zamena, sedišta rasklimana, šiber nije valjao, registacija istekla.... plus auto je po satu prešao preko 260k kilometara ali pošto smo ga mi kupili sa "120.000 km" zapravo prava kilometraža se ne zna mada ja cenim da je sigurno bila preko 200.000 kad smo ga mi uzeli. i na pumpama su mi za njega pumpadžije redovno nudile pare. kad god vide turbo dizel lica im se ozare, i ko je tu kriv.

nego da ja tebe pitam. da li bi ja po tebi trebao da imam grižu savesti? da li sam ja uradio nešto amoralno? da li sam možda trebao da ga odvedem na otpad i da im platim da ga presuju ili da ga prodam nekom kome taj auto radi posao? nikog ja puškom nisam terao da kupi šta više meni su prilazili da pitaju da li ga prodajem.
                ex - fabia 1.9 tdi
                golf 2.0 tfsi

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

Originally posted by maxx79
                  hm.....pa,da li mislis da se u tom slucaju kada si ti prodavao taj auto,kupac(covek kome si prodao auto) "sacuvao"(sta god to znacilo)?
                  To znaci da onaj ko kupuje treba da gleda sirom otvorenih ociju u to sta kupuje. da povede jos 4 para ociju pa da svi dobro gledaju i zagledaju. Ako su uoceni nedostaci prihvatljivi, kupis...
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

" Ako su uoceni nedostaci prihvatljivi, kupis..."
                    Trgovina je čudna stvar. Često se desi da obe strane misle da su odlično prošle prilikom te radnje.
                    A i ono što ja vozim,možda neko nebi ni po kifle u tome. I kriterijumi su čudo.
                    A i to znanje-neznanje...

Comment

• Azrael
                      CBC Senator
                      • 29.06.2006
                      • 278
                      • Kragujevac

Ja sam prodao prosle godine mog Juga starog 20 godina koji je imao problem sa pregrevanjem, plus je meni dva puta prokuvao. Prodao sam ga lokalnom scerceru bez imalo grize savesti sto je auto pokvaren. Da je bio neko ko je hteo da kupi auto za sebe, ne bih mu precutao kvar, ovako sam bio prilicno ravnodusan....

Comment

• Bojan1212
                        CBC Senator XXL
                        • 15.07.2008
                        • 468
                        • Zemun
                        • Honda Accord

Pretprosle godine cale prodao Kadett D 1.6d. Bio neregistrovan par meseci, truo toliko da vise nisam mogao van naselja da odem sa njim, ali bukvalno. Volan vukao u jednu stranu, ma cist raspad. Jedino sto je jos valjalo bio je motor koji je uradjen par godina ranije i presao posle generalke 30-40000 i palio je odlicno i zimi na temperaturama -10 sto je bilo za njega veliki uspeh... I dobije cale ponudu da ga vozi u neko obliznje selo da ga da nekom coveku za 300 evra, medjutim isti dan ciga prolazi i oce da ga kupi. Nije ni pisalo na prodaju ili slicno vidi bleji ne vozi se. Rece mu ja 300 evra upalio ga on se odusevio kako radi Ja mu sve rekao kako jeste, a ciga kaze ma odlican je samo da zameni biciklu da se vise ne umara i da nudi 200...
                        Kad je cuo situaciju da je auto u sustini prodat odmah je otisao po sinove da ga pregledaju...
                        Dosao covek posle sa sinovima dade 250, a mi se nismo mucili da ga teramo kod onog drugog za 300 i to na pocek tako da nama dobro njemu dobro.
                        Covek ulozio u njega neki dinar okrecio ga, zapusio rupe koje su bile kod vrata precnika vise od 5cm i otisao na more u CG
                        I ostao prezadovoljan dok sam ga vidjao nekih 6-7 meseci posle toga... Iskreno receno posto sam ja prvi pricao sa njim bilo me sramota da ga hvalim kad cim krene vidi se da je raspad, ali njemu odgovara...

Comment

• somi_kac
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2009
                          • 796
                          • Kać

OPEL Astra 1.6i
                          OPEL Kadett 1.6
                          ŠKODA Favorit

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Svaka prodaja uključuje i marketing, a svaki marketing je dozvoljena laž. Neko tu granicu i prekorači. Svaki kupac daje najlikvidniju stvar (novac). Roba mora da mu ima veću vrednost od date likvidnosti, inače nema posla. Ovim dolazimo do toga da roba i novac imaju različitu vrednost i za prodavca i za kupca, a time i da svaka roba ima kupca.

Ja prvi ne bih kupio ništa u kineskom tržnom centru, ali tu robu kupujem u supermarketu jer ima dodatnu vrednost robne marke marketa.

Tako je i sa kolima, ako vozilo prodaj neki prevarant, nam odmah deluje kao roba niže vrednosti, ali ako prodaje uglađeni gospodin, stvar se menja.
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sErGiO
                              Moderator
                              • 30.01.2007
                              • 2769
                              • Neko selo pored Beogr
                              • Alfa Romeo 156SW

Kupio pre 2 ipo godine kantu Resho Clio (to mi je bio prvi auto), vozio ga više od godinu dana, uložio u njega 1300 evra...Nakon 3 meseca je drugar ustanovio da je auto ceo farban (bio crvene boje a ja ga kupio kao plavog), tokom vremena sam se i lično uverio da je farban i da je sklapan i to loše sklapan. U vratima sam našao 3 kile stakla, ali za živo čudo auto je godinu dana radio bez problema. Ja sam mu uradio veliki servis, svaki mali servis na vreme i sa preporučenim uljem i filterima, remont alternatora, sileni, novi akumulator, 8 novih guma, svećice, kablovi, kočnice, muzika, presvlake...I sve bi bilo u redu da nije fantomski počeo da se kvari utorkom popodne Svakog utorka popodne nije hteo da upali i onda sam poludeo i prodao ga. Naravno da me nije grizla savest jer šta sam mogao drugo da uradim. Naravno da nisam rekao da se kvari svakog utorka popodne, da je farban sami su provalili ali im to nije smetalo

Comment

Working...
                              X