prodaja pokvarenih polovnjaka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maxx79
    CBC Veteran
    • 21.02.2009
    • 106
    • Pancevo

Re: prodaja pokvarenih polovnjaka

Originally posted by jevtic
    nego da ja tebe pitam. da li bi ja po tebi trebao da imam grižu savesti? da li sam ja uradio nešto amoralno? da li sam možda trebao da ga odvedem na otpad i da im platim da ga presuju ili da ga prodam nekom kome taj auto radi posao? nikog ja puškom nisam terao da kupi šta više meni su prilazili da pitaju da li ga prodajem.
    pa iskreno,mene sto se tice ove teme vise zanimaju KUPCI takvih polovnjaka nego prodavci......kao sto sam napisao u uvodnom postu...

ne mislim da ti trebas da imas grizu savesti,narocito sto si prodao takav auto preprodavcu......ali postavlja se pitanje KO je posle kupio taj auto od tog preprodavca i sta je posle radio sa tim autom?...........mislim,ili se mucio sa tim autom i proklinajo sudbinu sto ga je kupio,ili ga je preprodao,ili mu taj auto stoji negde kao ukras(ako ga je preprodavac lepo nasminkao)?

kao sto sam rekao,situacija je apsurdna............ispada da srbijom kruzi gomila pokvarenih automobila koji se preprodaju..........a posle mnogi ljudi kukaju i zale se kako imaju probleme sa automobilima...........zanima me sta ti ljudi gledaju i kako rezonuju pre kupovine tako neke kante od auta?

a i apsurdna je sitiacija sa tim automobilima iz uvoza po nasim autoplacevima......mislim,koji god sajt da otvorite sve je vise i vise polovnjaka kupljenih "od prvog vlasnika sa servisnom knjigom i naravno legendarnih 120.000km predjenih".......pa mislim,ko je tu "lud"......ti ljudi koji tako opisuju te automobile,ili neko ko stvarno poveruje u tako nesto?

Comment

• Dalibor Vukić
      CBC Senator
      • 08.09.2009
      • 279
      • Beograd

Svako ko kupuje vozilo čije je redovno i vanredno održavanje van njegovog domašaja je, biću grub, totalna bud@la. Svesno sam kupio krša, po realnoj ceni i doveo ga u pristojno stanje za male pare. Za karoserijske i ostale delove kojih nema u prodaji ili se teško nalaze, uvek mogu da pazarim stranca za 300€. Felne su 13", ne patim od veličine tako da me ni gume ne koštaju mnogo. Sve u svemu, kupio sam auto koji sa svojim usputnim minimalnim prihodima mogu da održavam. Sad mi roditelji nude da isfinansiraju noviji auto, može im se, ne pada mi na pamet da prihvatim. Kome god to kažem, ismeva me, ali imam jasnu računicu. Bolje mi je da se svaki dan vozim u kršu, nego da mi dobar auto skuplja prašinu, jer nemam za redovan servis, popravku ili nešto drugo. Moj stav je da se kupuje auto takve vrednosti, da se za 2 godine može otplatiti (uštedeti) njegova vrednost uvećana za 30-50% plus troškovi redovnog održavanja u tom periodu.

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

Svako ko kupuje vozilo čije je redovno i vanredno održavanje van njegovog domašaja je, biću grub, totalna bud@la.
        99% vlasnika BMW-a kod nas
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dzoni_mkv
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2007
          • 875
          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Daliborov post u sticky! Apsolutno se slazem. Svako treba da kupi auto prema svojim mogucnostima. Pogotovu vazi za felne koje su obavezno 17 i vise a gume su polovne. Isto vazi i za polovne plocice, rucno busene diskove i sve ostalo.
          A za vlasnike BMW Chubbs je malo omasio. 99,9%
          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• sasha015
            CBC Veteran
            • 29.02.2008
            • 153
            • LOznica
            • Hyundai i-20

Originally posted by Dalibor Vukić
            . Moj stav je da se kupuje auto takve vrednosti, da se za 2 godine može otplatiti (uštedeti) njegova vrednost uvećana za 30-50% plus troškovi redovnog održavanja u tom periodu.
            Kupim npr,jugo,za 2000e.Za 2 godine ustedim cenu auta+50% uvecanje njegove vrednosti+600-700 evra redovnih troskova(regostracija x2,2 gume,redovni servisi i jos par sitnica,ali samo sitnica)=3700e

3700e:24=112e (greska-154e)mesecno,sto prosecan stanovnik srbije ne moze da ustedi od svoje prosecne plate od 32000 dinara.

Kupim npr fiata stila od 4000e.Racunica za 2 godine izadje oko 7000-7500 evra,sve zavisi od stanja auta i potrebnog ulaganja.
            7500:24=312e.tj prosecna plata stanovnika Srbije.Zivi se od vazduha i ljubavi,ne placaju se mesecne rezije.

Tako da tvoja racunica kod vecine stanovnika "ne pije vodu" i onda dolazimo do odgovora na pitanje zasto se prodaju pokvareni polovnjaci....Nema para za odrzavanje,niko nece da ide peske,sipaj i vozi dok se ne raspadne i onda ga prodaj skuplje nego sto si platio.Kao nov...

I svaki polovnjak je pokvaren.Neki manje,neki vise,tako da tu nema greske ni obmane pri kupovini.Svaka roba ima svog kupca.

Comment

• Dalibor Vukić
              CBC Senator
              • 08.09.2009
              • 279
              • Beograd

Ne mora svako da vozi auto, ionako je Beograd prezagađen i pun krševa koji izbacuju sirovu naftu na izduvu. Sve to treba da reši propisan tehnički pregled. Bilo kakav kvar na sistemu za ubrizgavanje povećava emisiju štetnih gasova i svrstava auto u lošiju kategoriju nego što jeste, a to će da košta po novom pravilniku, ako ga ne izmene opet. Potpuna ispravnost sistema za kočene, upravljanje i oslanjanje se uvek podrazumevala, ali se nije kontrolisala. Ako bi tehnički pregledi propisno radili, vlasnici bi bili primorani da popravljaju i ne bi se vozili neispravni automobili.

Što se računice tiče, kao što rekoh, ne mora svako da vozi auto. Ako se već kupuje, je l nema auto ispod 2000€? Ja sam svoj platio 1000€, da sam popravke i održavanje radio kod majstora koštalo bi me 600€, realno je izašlo manje. Dve registracije su 240€ i očekujem da će me do kraja godine koštati još 200€. To je 2040€ za dve godine ili 85€ mesečno. Nije baš da ne može da se priušti od prosečne plate. Čekam neke pare da uložim u otvaranje servisa, mogu sve to da potrošim na neki Lotus koji bih hteo da vozim i šta onda? Ovde se živi i radi samo da bi se vozio dobar auto, a onda se tim autom ne ode ni na jedno letovanje, jer se nema novca. Čudna je psihologija ovog naroda.

BTW 3700/24=154.16666... ali pretpostavljam da je slučajno došlo do greške.

Comment

• Vidan KV
                CBC Senator XXL
                • 24.10.2007
                • 432
                • Kraljevo
                • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Ja ne razumem šta vas to sve čudi.Pa ovde se još uvek automobili smatraju statusnim simbolom i merom uspeha.Taj sistem vrednosti je postavljen odavno ali je do tančina usavršen devedesetih godina prošlog veka(1.bunda ženi-pa Golf D-pa onda bembara,meca ili Pajero).....još uvek smo u toj nekoj post fazi koja je dodatno začinjena i ovim tranzicionim glupostima....polako(u stvari veoma sporo) i nama dolazi iz ****ta u glavu i taj zdravorezonski način razmišljanja će doći i ovde pošto je to neminovnost.Država bi tu veoma lepo mogla da pomogne veoma jasnom računicomrijavio si ne-znam-koliki-porez a ovamo imaš auto od pedeset hiljada evra-odakle ti?Problem je što bi morali da pođu od sebe............pozzzz!

Comment

Working...
                X