Opel Astra G

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lemara
    CBC Član
    • 18.07.2009
    • 58
    • Beograd
    • Astra G 1.6 8v

Re: Opel Astra G

"Čiča
    ti si verovatno u pravu u svojoj konstataciji ali nekad i pored svih želja pogotovo ako želiš da kupiš polovan automobil teško je da se slože sve kockice i da kupiš u FULU ono što si zamislio. Zato će neko možda i napravi kompromis i da uzme astru sa 1,4 motorom jbg samo ako se vlasniku svidi moja ponuda

Comment

• Čiča
      CBC Senator XXL
      • 14.12.2005
      • 1621
      • Beograd, Vidikovac

pazi ti prodajes svoj auto? ali se ovde cak ne prica o motoru 1.4 vec o motoru 1.2

na zalost u SRB se auto, pa samim tim i nivo opreme, motor, model bira novcanikom. Ali za neke stvari jednostavno po meni nema opravdanja.

Ako je vec zadovoljan sa tim FIAT-om, neka njega vozi dok ne skupi kintu za normalni motor. Ogradujem se, ovo je o5 moje misljnje.
      Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
      "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• alexa05
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2006
        • 1769
        • Smederevo
        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Originally posted by Čiča
        pazi ti prodajes svoj auto?
        Ko je ovde lud bem li ga!!!??? Do pre dva posta i ja sam bio ubedjen da je u pitanju kupovina
        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Evo ovako iz licnog iskustva...1.2 motor u opel astri ne pomisljaj da kupujes,preslab je...1.4 twinport je izuzetan motor,mali potrosac ima malo grublji rad zbog lanca i lancanika,ali kada se ukljuci klima i kada sednu 3 stokilasa prilikom kretanja malo vise se muci...1.6 16v od 100ks je prava mera ima obrtni moment od 150nm pri valjda 3300rpm i stvarno lepo ide...medjutim,naime,taj motor ima kratke klipove i posle 50-60 000km pocinje da trosi ulje(nekom 200ml/1000km,a opet nekome i 1l)i sto je najgore ne mogu da se menjaju karike i sve sto ide uz to,vec mora full generalna...1.8 16v 125ks je odlican motor,ali popije oko 14l po gradu i ono sto je vecini bitno skupa je registracija...1.7 dti isuzu dobar motor japanski pouzdan,ali ima par skupih kvarova oko elektronike pumpe i ako je motor pri kraju opet mora full generalna...2.0dti-nemacki motor,prava mera za ovaj auto,losiji od isuzu-a,ali i jeftiniji za odrzavanje...ako se gazi zna da popije ulje...moj savet-opel corsa c 1.4 twinport sa ugradjenim tng-om(ima snage i za plin i za klimu)

Comment

• vracarac
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2007
            • 364
            • Beograd
            • Opel Astra G

Originally posted by legenda
            1.8 16v 125ks je odlican motor,ali popije oko 14l po gradu i ono sto je vecini bitno skupa je registracija...
            Uhh, pretera ga malo... Ja imam 1.8 16V 125KS, zivim u centru grada i ne pije mi 14L.. Izmedju 8-10L..Moze oko 11L kad je shpic - bash kreni stani. Registracija je oko 26k dinara.... Toliko o tome...
            Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• lemara
              CBC Član
              • 18.07.2009
              • 58
              • Beograd
              • Astra G 1.6 8v

Ja kupujem automobil i poslao sam ponudu za astru 1.4 twinport 2008 god, i čekam odgovor,naime vlasnik automobila je pravno lice pa sve ide pismenom prepiskom,mada imam u opciji i jednu korsu C sa 1,4 motorom ali 2001 godište jbg.

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

@Vracarac Ne znam druze stvarno,meni 1.6 16v pije 11-12l,a 1.8 125ks opusteno moze i preko 15l...verovatno ga ja gazim,10l meni nikad nije trosio po gradu,mada kazu ljudi da moze..pozz

Comment

• bullet
                  CBC Veteran
                  • 26.05.2008
                  • 115
                  • Beograd

Troši i meni 11-12l 1.6 twinport kad ga gazim, ali plina Pricam o gradskoj voznji, svaki dan gazela i to...

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

@bullet to je to o cemu ja pricam,samo je ova koju ja vozim obicna,ne twinport...a tng je zakon...

Comment

• vracarac
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2007
                      • 364
                      • Beograd
                      • Opel Astra G

Pa 1.6 i 1.8 nisu isti motori.. Opushteno preko 15L? Jel znash koja to kolichina goriva?

Iz lichnog iskustva (Astra G 1.8 16V 125KS), ja nisam uspeo ni u snu da ga nateram da potroshi toliko? U svim mogucim uslovima (najgori shpicevi,sad preko zime povecana potroshnja,90% je vozen po gradu,teranje u obrtaje itd) i opet maksimum koliko je uspeo da potroshi je 12L-12.5L..Otovren put recimo oko 7-8L, u gradu izmedju 8-10L i eto u extremnim situacijama koje sam naveo gde je povecana potroshnja do 12L...A to je daleko od tih opushtenih preko 15L...
                      Sve ovo se odnosi na ispravan auto naravno, a kad je auto ne ispravan i rashtimovan sve je moguce, i razne priche rekla kazala...

Comment

• legenda
                        CBC Senator XXL
                        • 28.03.2009
                        • 1345
                        • Beograd

@Vracarac Nisu price,rekla kazala,sva vozila koja sam naveo sam vozio po par meseci...s obzirom da je ta astra bila iz uvoza,moguce da joj je nesto falilo...ako ti tako trosi,to je extra...p.s. 15l nije nista,pogotovu za toliku zapreminu i konjazu...corsa 1.2 16v po gradu trosi 10l

Comment

• vracarac
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2007
                          • 364
                          • Beograd
                          • Opel Astra G

Ja ne znam kakve si ti automobile vozio, ali za ispravan auto je to previshe. Imam i Corsu C 1.2 16V 75KS i ne troshi mi 10L po gradu! 7-8litara...

15L benzina za 1.8 i 125KS je previshe tj za ovaj motor, to uopshte nije neka kubikaza niti konjaza. Ima jachih mashina kojima je tolika potroshnja
                          Naravno sve ovo se odnosi na ispravne motore, gledao sam i ja razne dreshine sa 2.0 i manjim motorima koji su troshili sulude litre goriva al' to nije realno.

Zato ljudi ne treba da se plashe toliko pri kupovini kao shto si naveo, mada sam i ja bio skeptichan - hteo sam 1.6 16V misleci na potroshnju i sve ostalo, na kraju sam pazario 1.8 i uopshte se nisam pokajao, definitivno pravi izbor i po meni mnogo bolji od 1.6...

Odosmo mi malo daleko od tebe, ljudi su prichali o 1.2 i 1.4 motorima...Ako su samo ta 2 motora u opticaju, svakako ovaj veci...

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Ok,slazem se sa tobom,otisli smo u off...ako ti trosi 8-10l po gradu,hoces li da mi je prodas?...preporucio sam corsu 1.4 16v twinport

Comment

Working...
                            X