Da li je neko imao iskustva sa ovim automobilom,u pitanju je motor V6 ?! Ja sam cuo da se nije dobro pokazao ,e sad to su neka nagadjanja... sta vi mislite? Pozdrav svima
Zavisi od godista. Do 2000 je A8 imao taj motor sa 150 ks, to je motor iz A6 koji je bukvalno neunistiv, posle 2000 su ga podigli na 180 ks koji se nije pokazao dobar kao takav uopste. Najbolje se pokazao 3.3 tdi. Ovo je misljenje mog brata koji zivi u Frankfurtu. U svakom slucaju auto kao auto je preskup za odrzavanje.
v6 tdi od 150ks je jedan od najgorih motora na svetu, na stranu to sto je preslab za ovoliki auto, pogotovo ako je quatro i nedaj boze tiptronik.
180ks je vec dosta bolji motor, a 3.3 najbolji, mada ni oni nisu nista spektakularno dobri.
Sve u svemu jako, jako los izbor.Na trzistu imas jako puno krseva po primamljivoj ceni, a sto je najgore ni motori ni tiptronic menjaci se ne remontuju uspesno, a o cenama delova necu ni da pricam.
Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Gledao sam da uzmem A4 sa tim V6 motorom od 150ks. Trazeci po internetu korisne informacije brzo sam se oladio. Prvo me je privlacilo 150ks u a4, ali na mnogo foruma su se ljudi slozili da je to najgori njihov motor. Mislim da nisam naleteo nigde na pozitivne komentare... Em sto je relativno skup za odrzavanje i plus nije pouzdan.
tvoj motor je neunistiv i nadzivece bilo koji sklop na tom automobilu. btw, A8 jeste veliki ali zaboravljamo da je u pitanju auto od aluminijuma tako da 2.8 benzinac (193ks) se sasvim lepo ponasa u tom autu. tiptronik menjaci ne prave nikakav problem ako se na vreme menja ulje i filter u njemu a i nije skup za remontovanje a ni komplikovan. boki ako vec oces da placas registraciju isti djavo ti je 2.5 ili 2.8 stim da u benzionca stavis sekvent i vozis se jeftinije nego na dizel i A8 nije nista jeftiniji za odrzavanje nego taj auto sto sad vozis. naravno, pricam o originalnim delovima..
pazi, ne znam kakvu si muku imao sa tim motorom ali i oni su bili na glasu da prelaze boga oca ne kao petaci ali tu su negde. U svakom slucaju V6 12v su odavno izbacenu iz upotrebe tacnije onog trenutka kada su u audiju napravili glavu sa 5 ventila po cilindru. ja o 2.8 V6 30v imam samo reci hvale. nije neki trkac ali je mrcina koja ume da povuce i to dobro. potrosnja 14L grad tj BGD a otvoren put 8 do 9L u zavisnosti od brzine kretanja.
Mi ocigledno zivimo u razlicitim Beogradima. Audi A8 sa 2.8 motorom se neskida ispod 16 17l grad normalne voznje (nije neka stednja a nije ni cimanje). Mozda u nekom A6 i trosi litar manje ali 14l je stvarno malo...
2.5 TDI nebih ni da komentarisem, ni po performansama a ni po trajnosti...
ne znam sta da ti kazem. vozio si li su ti pricali, si probao da stavis nov protokomer, da zameni svece i kablove i tako to. ajde neka bude 15L ali i to je mnog jer je ipak to auto od 1580kg i nek bude jos vozac 100kg i pun tank 80kg... nebitno, stavis sekvent pa nek trosi 16L plina
Znaci tako.Odustajem od 2.5tdi. Hteo sam nesto da menjam iz razloga sto me nece sa S4,svakih nedelju dana mi nesto crkne a odrzavam ga maksimalno,cuvam ga ko oko i eto.Nista uzecu onaj 4.2,ima ih za bagatelu
ma meni ne trosi nesto puno,od 13 do 16 l plina nego me nece.Ma nije crko protokomer,auto ide ko mecava,vuce bre ko lud,nije normalno.Nesto je do struje,treba da idem na dijagnostiku u subotu da vidim sta je sa saukom,cele zime nisam imao sauk.A svecice jedino nisam promenio na ovom autu i kablove,znaci 3 god. ali eto i to ce doci na red
ne znam sta da ti kazem. vozio si li su ti pricali, si probao da stavis nov protokomer, da zameni svece i kablove i tako to. ajde neka bude 15L ali i to je mnog jer je ipak to auto od 1580kg i nek bude jos vozac 100kg i pun tank 80kg... nebitno, stavis sekvent pa nek trosi 16L plina
Vozio i bio vozen, svako jutro ga gledam na 5 metara od mene. Auto je odrzavan i ono je potrosnja na benzinu. Stvarno ne mogu da verujem da taj auto po Beogradu moze da potrosi manje goriva (doduse nikad i nije trosio). Mozda ako se poklope zvezde pa na posao ides u 10 uvece a vracas se u 6 ujutro. Ako zivis na obodu zemuna a radis negde na kraju Kneza Milosa pa uhvatis auto put, pa ga vozis u skladu sa zakonom. Tada moze da potrosi i 10l.
Sto se tice 2.5 tdi motora, ozim zvonkog zvuka (raskantanog) i panike da ce da me ostavi, teskog paljenja cak i na 20 stepeni, potrosnje koja nije uopste mala nista dobro vise necu reci.
Comment