Vidim da dosta pisete o zederu....Potreban mi je savet da li da ih tuzim. Mom ocu koji vozi Lagunu ugradili su zeder pre 2 godine, a pre 15 dana su me otkazale komande volana...to jest krenuo je sa parkinga i nije mogao da upravlja volanom, auto je isao gde je hteo. Slep sluzba je odnela auto u servis gde je utvrdjeno da je pukla sipka od volana na mestu gde su zavarili zeder. Dosli su ljudi iz zedera i platili popravku automobila i priznali da je njihova greska. Da li da ih tuzim i kolika je mogucnost da se uzme neka odsteta?
ZEDER
Collapse
X
-
Re: ZEDER
Koliko ja shvatam iz tvog posta, oni su platili štetu nastalu zbog njihovog uređaja. Ne znam kakvu drugu odštetu pominješ. Možda duševnu bol
P.S. Začuđen sam profesionalnošću Zedera, jer takav njihov postupak je retkost u Srbiji.
-
-
Druze ljudi su ti otklonili nastalu materijalnu stetu...ako ti nisu ugradili novi zeder ili vratili novac mozes to da zahtevas od njih...ukoliko je tvoj otac povredjen zbog pucanja letve volana mozes da ih tuzis za telesne povrede i za pretrpljeni dusevni strah i bol...ako se nista nije desilo(ono moglo je)mislim da su ispali korektni,i da nije u redu da ih tuzujes
Comment
-
-
Druze, izvini jer te ne znam, ali mislim da si sa tom mislju malo bezobrazan ispao...
Ja razumem da tako nesto izazove strah (bukvalno kao da si iscupao volan), ali srecom se nije nista dogodilo, a i ovi iz Zedera su ispali korektni, u Srbiji kod vecine da se zalis na ovako nesto bi bilo "Sta?! Nemoguce! Tuzite nas, radite sta hocete" itd
Zakazali su, ali su i korektni ispali...
Kako hoces, tvoja volja, mozda mozes da tuzis za pretrpljeni strah, ali da ti kazem da ces imati mnogo cimanja oko toga, a da novac koji bi dobio, bila bi smesna cifraMesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!
Comment
-
-
Tuzi ih, oderi im kozu s ledja. Ne toliko zbog tebe, vec zbog neke druge lagune koja ceka da joj pukne volan kao i tebi. S time sto se na toj laguni to moze desiti i na nekoj krivini...
Ej pa u sustini to je ipak samo volan nije to bitno za bezbednost...
Comment
-
-
Zasto da ih tuzi, kada su ljudi ispali maksumum korektni?! Za sta da ih tuzi, po kom osnovu?! Nije se nista desilo, da jeste bila bi druga situacija, ali nije!
Isto kao kada bi' kupio TV, on poceo da varnici i crkao u garantnom roku. Poprave ti ljudi TV, priznaju gresku, a ti ih tuzis i trazis pare za dusevni bol!!!OPEL Astra 1.6i
OPEL Kadett 1.6
ŠKODA Favorit
Comment
-
-
Nadam se samo da je sve ovo istina, i da sve ovo možeš da potkrepiš nekim dokazima.
Što se tiče tužbe, o njoj si trebao razmišljati pre nego što si prihvatio popravku automobila, a trebalo ih je tužiti i to što glasnije.
Nisu oni korektni, samo se vade iz g....a, u koja ih je dovela njihova alavost. Variti Zeder za šipku volana.
Comment
-
-
Originally posted by somi_kacZasto da ih tuzi, kada su ljudi ispali maksumum korektni?! Za sta da ih tuzi, po kom osnovu?! Nije se nista desilo, da jeste bila bi druga situacija, ali nije!
Isto kao kada bi' kupio TV, on poceo da varnici i crkao u garantnom roku. Poprave ti ljudi TV, priznaju gresku, a ti ih tuzis i trazis pare za dusevni bol!!!
Ako je auto opravljan u nekom ovlascenom servisu, onda je svakako to trebalo i Renou prijaviti pa da ih i on goni.
Sve ovo je trebalo ponavljam uraditi zbog neke druge Lagune ili uopste nekog drugog automobila na kome ce se isti problem desti i ljudi ce izginuti...
Comment
-
-
@djukic
Stvarno je zanimljivo tvoje shvatanje odštete i sudske tužbe. Tužba se ne podnosi zbog potencijalne (moguće) štete, već zbog stvarne štete, koja je nastala ili koja će nastati usled nečijeg činjenja/delovanja. Zato zvezde mogu da tuže medije, recimo, zbog nekih navoda. Jer se zna prihod, tiraž te zvezde, pa čak i tu postoje objekivni modeli koji se koriste za izračunavanje cifre.
Koliko ja znam, to što je Zeder pogrešio u ovom slučaju, ne znači da će napraviti grešku u slučaju svake lagune. Rezonovanje je potpuno pogrešno, jer nema nešto puno laguna koje se žale na ovaj problem, koliko ja znam. Znači, problem nije sistemski, ko zna šta je u pitanju. Ima i puno Opela koji su imali problem sa letvom volana zbog Zedera. Ko radi taj i greši. Čak je i velika Toyota napravila veliku sistemsku grešku na svojim modelima nedavno, a čuj, neće Zeder da pogreši. Svet je pun onih koji traže slamke u tuđem oku, a ne vide brvno u oku svom.
Slažem se sa tobom da je moglo da se desi nešto strašnije, što se na sreću nije desilo.
Comment
-
-
njihovo je da plate sve troškove:
1.šlepanje
2.popravak letve
3.ugradnja novog zedera ili povraćaj para u visini istog ako mušterija više ne želi taj zeder zbog sumnje u sigurnost po upravljački sistem
ako je to sve ispoštovano bilo bi bezobrazno tužiti ih,ako nije nek se proba dogovoriti s njima,pa tek onda tužba
Comment
-
-
Comment
-
-
Hvala na odgovorima...oni su platili letvu volana i servis da promeni sve to ..polemljena sipka sa letvom i zederom je kod mene. Nismo se dogovorili za ugradnju novog zedera ili vracanja novca za zeder. Sami su mi rekli da je to tako ugradjeno na svakoj Laguni i da ce verovatno ubuduce razmisliti kako ce to ugradjivati na Lagune jer su videli da je to njihova greska, da postoji mogucnost od pucanja. Razmislicu da li da ih tuzim...to jest videcu sa advokatom.
Comment
-
-
Pozdrav svima pre svega.
S obzirom da su oni tužili i dobili sadašnju lavlju šapu za krađu intelektualne svojine (prodavali su šapu kao kandžu), možda uz dobrog advokata možeš i ti da ih dobiješ. A po kom osnovu da ih tužiš to ćeš sa pravnikom da utvrdiš.
Pa šta ako su platili štetu i ostalo. I treba! Zbog njihovog nestručnog čeprkanja po kolima, čovek je mogao da izgubi živu glavu, a po svemu sudeći to je NEPROCENJIVO!!! (Novi auto - 6000 eura, Zeder - 200 eura, ŽIVOT- NEPROCENJIVO!!!)
Sve u svemu razmisli dobro, pogotovo zbog drugih vlasnika koji nisu upućeni u ovu GREŠKU. Trebalo bi da pozovu sve vlasnike (pogotovo navedenih modela) da dovedu kola na proveru i prcenu....Ko se obogati za godinu dana, trebalo ga je obesiti pre dvanaest meseci.
Državu čuvaj od neprijatelja, a ženu od prijatelja.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
Ako pijemo kao stoka - biće dosta, ako pijemo kao ljudi - biće malo.
Comment
-
Comment