Pomoc oko zamene ulja Skoda Felicija 1.3LX

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gazzu
    CBC Početnik
    • 06.10.2008
    • 5
    • Beograd

Pomoc oko zamene ulja Skoda Felicija 1.3LX

Pozdrav svima, ja sam novopeceni na forumu, pa se izvinjavam ako asm postavio temu na pogresno mesto.

Imam skodu feliciju 1.3 LX 2001 godiste (sa skodinim motorom), trebam da zamenim ulje u skorije vreme. Auto je presao 65000 i predzadnji put kad je ulje menjano je sipano ulje Castrol GTX Professional 15w-40. Predzadnji pt je sipano ulje Castrol Magnetec 15w-40 (razlog promene ulja je zato sto su nam u prodavnici rekli da se ovo prvo vise neprizvodi i da je ovo zamena za njega).

Pa me sad iteresuju vasa misljenja u vezi ulja i koje je najbolje da sad sipam

Unapred zahvalan!!!!!!!
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Pomoc oko zamene ulja Skoda Felicija 1.3LX

Isto i obavezno zamena filtera. Ako želiš da promeniš neku drugu marku, imaš dosta saveta u drugoj temi o uljima. Ja sam bio zadovoljan sa optimom SV i lukoilovim polusintetičkim, koja su jeftinija, ali kvalitetna. Vidi preporuke škode, ako imaš servisnu knjižicu.

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Re: Pomoc oko zamene ulja Skoda Felicija 1.3LX

Cao, pa posto je malo presao pa predpostavljam da ne trosi ulje mozes sipati slobodno i polusintetiku neku gradacije 10W40 najcesce Mobil 2000 ili Castrol Magnatec oko 500-600din/l
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
      X