Lukoil-čerupanje kvaliteta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Lukoil-čerupanje kvaliteta

već više od dve godine koristim lukoil ulje,iskustva na više automobila i bio veoma zadovoljan s njim.no koliko sam ih pre hvalio sad sam se razočarao.pre dve godine pre pojave nove formule kod nas na svakoj kantici uz api standard bio je naveden i MB i VW standard."čerupanje"je počelo sa pojavom nove formule na rumunskom pakovanju gde se navodi samo api standard.cena se nije menjala ,pa ajde otrpeo sam i to.ambalaža je moglo se videti ista i bila je kvlitetnija nego kod drugih ulja.čak je bila pozadi zalepljena neka mala knjižica sa uputstvom na svim jezicima.
    pre izvesnog vremena sam kupio lux 15w40 i lux 10w40 i tek kad sam došao kući primetio sam da je kantica izrađena od neke jeftine plastike sasvim drugačije nego ranije.
    što se tiče same ambalaže neko će reći to je nevažno ali originalnost ulja je bila zaštitni znak lukoila.kako sad da verujemo u originalnost kad nas svaki put dočeka drugačije pakovanje odnosno kantica istog oblika ali drugačijeg kvaliteta plastike.
    ili nema više onog dodatka na više jezika.znači čerupanje na svako koraku,ne bi me čudilo i da čerupaju na paketu aditiva
    ili se možda puni na nekom drugom mestu(možda i kod nas)
    sve u svemu čerupanje i ušteda na svakom koraku,uz povećanu cenu .
  • jevtic
    CBC Senator XXL
    • 26.11.2006
    • 729
    • beograd

Re: Lukoil-čerupanje kvaliteta

svaka čast.
    ex - fabia 1.9 tdi
    golf 2.0 tfsi

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Dai je neko ovo pricao otvoreno bi mu rekao "Ala lazeess" A kleo si se u lukoil
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• kristina990
        Banovan
        • 13.04.2009
        • 1066
        • Srbija

izgleda da im je porasla prodaja,da su stvorili ime,ali su se prevarili.možda su ulja za nijansu lošija,ali ambalaža jeste i
        to vidno što izaziva dodatnu sumnju.kod jednog castrola,mobila i shella čije ime magično privlači može i da prođe nešto niži kvalitet. kod lukoila svako srozavanje makar bila u pitanju ambalaža,a da ne govorim o nenavođenju vw i mb standarda makar kao nivoa kvaliteta,deluje psihološki i ostavlja veoma negativan utisak.
        ovo što pišem ne treba nikog da čudi,ja samo objektivno gledam na stvari.žao mi je samo što je lukoil pruzeo LOŠU PRAKSU poznatih svetskih proizvođača ulja na našim prostorima-stvori ime ili dobar glas pa povećaj profit na račun kvaliteta

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

kratki su nasi zivoti da bi na osnovu jedne ili dve promene ulja godisnje mogli da utvrdimo kvalitet nekog ulja..
          ja sam sad promenio ulje bio je lukoil 15w-40 unutra..presao je oko 7000km i doliveno je oko 2 litra u medjuvremenu,
          i delovalo je dosta "razbijeno" i "vodeno" .. video sam ja ,a i kaze majstor koji ga ispustao,nasuo sam ovaj Gulf 15w-40 isto kosta..
          opet kazem ,nemamo mi vremena da bilo sta utvrdimo u vezi ulja na osnovu promena i koristjenja na jednom automobilu.
          ..mislim ..kazem to ..da se neko nebi sad zamlatjivao sa nekim drugim uljem..
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• kristina990
            Banovan
            • 13.04.2009
            • 1066
            • Srbija

mada iskreno,možda je je moja reakcija na ambalažu bila prenaglašena, sa luxom 10w40 iz ove nekvalitetne ambalaže motor fino i lepo radi kao i ranije.ali crv sumnje se uvukao...

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

koliko pises o ovom lukoilu i iskustvima sa ostalim uljima, imam utisak da ih menjas na nepunih 1000 kilometara

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Stepenovanje tržišta je počelo, a pitao sam se kada će. Mislim da je svima ostao svetao primer MB piva u glavi. Prvo radiš s gubitkom i extra kvalitetom, a onda akcionari traže svoje i profitabilnost dođe na prvo mesto i kvalitet pada.

Sada će da drže taj kvalitet na ovom tržištu dok bude prolazilo, a onda će početi opet da guraju akcije i poklone i podignu prodaju.

Ako neko ima staru kanticu, neka pogleda iz koje rafinerije dolazi i uporedi sa novom kanticom.
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• kristina990
                  Banovan
                  • 13.04.2009
                  • 1066
                  • Srbija

...ne mogu da verujem,u rodi pored mobila prodaju i lukoil...cena za smrdljivi polusint 10W40 4 l 1900 dinara!!!!da l su normalni?doštampali s prednje strane MB 229.1 pa digli cenu 40%...zašto ne stave VW 502.00/505.00 kao nekad?jasno,zato što taj standard propisuje interval zamene 15000 km,a taj kvalitet više nemaju...očito da im nova formula slabo juri,lošije je to mnogo ulje nego ono pre 2,5-3 godine koje je imalo sve VW i MB specifikacije odštampane,a ne doštampane na ambalaži...

Comment

• kristina990
                    Banovan
                    • 13.04.2009
                    • 1066
                    • Srbija

kad neko gleda MB standard za neko ulje nek samo svrati na http://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/229.1_en.html i sve će biti jasno...
                    lukoila lux 10W40 tu nema i neću da razmišljam,nek plate sertifikaciju,što ja njima da verujem,nemaju više diskontnu cenu...
                    a šteta,imali su nekad više nego dobra ulja,sve do pojave nove formule,ovo su bila ulja izuzetnog kvaliteta

ova sad nova forumula je slabijeg kvaliteta bez specifikacija,tako da sve pohvale koje sam uputio na račun lukoila više ne stoje,to je bilo nekad,pohlepa i želja za profitom bila je toliko jaka da su srušili sve što su gradili na našem tržištu nekoko godina.i sam imidž velike kompanije je srušen,ja kao oduševljeni korisnik lukoila nemam više želju da kupim njihov proizvod.i to iz više razloga
                    1.niži kvalitet
                    2.nedostatak specifikacija
                    3.mnogo viša cena
                    ... sad vozim neko drugo,bolje ulje skoro za iste pare...
                    Adios Lukoil!

Comment

Working...
                    X