Rotax motori

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alekre
    CBC Senator XXL
    • 12.09.2005
    • 780
    • Smederevo

Rotax motori

Planiram da zamenim skuter od 49cc i predjem na 200cc, inace Rotaxova masina. Znam da ih koriste kartinzi, avioni, motorcikli ali misljenja su podeljena o njima. Kazu da su preskupi za odrzavanje i teski za popravku. Verujem da kvalitet mora da se plati i da su te price tipicne za ovaj region, uzmi nesto drugo sto ume svako da popravi i nabudzi Sta vi mislite o Rotaxu i da li imate neka iskustva?
    Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Re: Rotax motori

Ja sam doktorirao ma ROTAX masinama 125ccm 4 ventila 1 Cilindar. Njega znam u zadnji sraf. Taj od 200ccm e za njega sam samo magistar.
    Ovi doktorati i magisterijum steceni su od muke.
    Masine su jako dobre, pouzdane ako su dobro odrzavane.
    Ako se zanemari promena ulja na vreme, ili promena filtera... E onda oce i da prolupa. A kad prolupa e onda je kukukukukukukulele posto radilica za 125ccm originalna kosta oko 800EUR-a
    Sve ostalo je jako lepo uklopljeno. Pedantno, ako konkretno gledas neku apriliu, e onda imas i hladnjak i ventilator za hladjenje. Za razliku od pezoovih sranja.
    Dalje nesto ako te zanima, samo pitaj...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Alekre
      CBC Senator XXL
      • 12.09.2005
      • 780
      • Smederevo

Mislio sam da uzmem Scarabea 200 sa Rotaxom pa da ubijam kilometraze po Srbiji. Vidim da cu ga zaobici, ne kupuje mi se polovan Rotax posle ovoga sto si napisao

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

ROTAX je klasican klipni motor, jako lepo konstrukcijiski resen. Onaj od 125ccm ima 4 ventila i lancani razvod. Nikada nikakvih problema nisam imao s glavama ili sa klipovima (kompresija ulje potrosnja).

Onog trenutka kada milozvuk lezajeva dodje do uva korisnika rotaxa, radilica je otpevala svoje. Radilica je naravno sa UPRESOVANIM polutkama. Nemogu se menjagti lezajevi!!! Urbane legende da neko u Srbiji radi remont istih su lazne. Sledio sam trag koji je vodio u Lestane, pa u Novi Sad... Jedan korak me delio od slanja u Solun

Inace sto se tice voznosti scarabea poslednjeg sam zimus vozio iz Rume. Kupili ga rodjaci iz Kragujevca. Mnogo lepo izgleda, samo je bilo malo da se presteluju ventili
        Cim sam ga upalio shvatio sam koliko je sati...

Ako se pravilno odrzavaju uz kvalitetno ulje i zamenu filtera ovo gore se nece dugo dugo desiti. Pale trenutno, jako lepo vuku a na naprilijama mogu dugo dugo bez muke da te vozaju lepim brzimana (80km/h).

Polovna radilica kosta oko 250E. Reklamiraju se po nemackoj da rade taus radilice ono vratis im tvoju a oni ti daju sredjenu...

izmenio: Chubbs

Comment

• Alekre
          CBC Senator XXL
          • 12.09.2005
          • 780
          • Smederevo

Najveci problem je naci nesto odrzavano ''po knjizici''. Uglavnom je samo vozeno i vozeno pa kad sve to slomi na moj dzep... Opste poznata stvar na nasem podneblju. Ipak bih u tom slucaju pre okrenuo kao Piaggio ili Minarelli motorima. Djuko sve u svemu hvala ti na odgovorima!

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Rotaks jeste specifican, ali cuvaj se i ostalih cetvorotaktnih masinica... Neuporedivo su bolje za voznju od dvotaktnih (mada su manje startne).... U svakom slucaju nemoj bezati od aprilije - rotaksa ako je na zvuk ok, ako nelupa... Super je masinica...

Comment

• dieselman
              CBC Senator XXL
              • 14.11.2005
              • 833
              • tt

..ja sam vec imao dogovorenu zamenu mog Libertija 125 za Scarabeo 150 sa Rotax-om,ali sam se iz slicnih razloga(skupo odrzavanje i manjak rez. delova) odustao od trgovine i ostao na Piaggio masini...

Comment

• Alekre
                CBC Senator XXL
                • 12.09.2005
                • 780
                • Smederevo

Inace sam se odusevio kada sam video gde se sve koristi Rotax. Kartinzi, pente, skuteri za vodu, motorne sanke... Cak ih koriste i u sportskim avionima. Ne sumnjam da nije kvalitetan ali bas iz razloga sto kaze Dieselman, odustajem.

Comment

• Alekre
                  CBC Senator XXL
                  • 12.09.2005
                  • 780
                  • Smederevo

Ma ja gledam da ne bacim sve pare na benzin, da se ima nesto i za u usta Gledam neke alternativne prevoze i veruj mi da je super stvar. U skuter sipam nedeljo po 3 litra i uvek ima da se ode do teretane, do centra i nazad...

Sto se mene tice i Rotaxa, sve mi je jasno, neka ostane ovo za nekog ko bi jos nesto pitao.

Comment

• bolens
                    CBC Član
                    • 18.07.2005
                    • 21
                    • Novi Sad

Djuka, imam ja scarabeo 150 rotax od skoro, i ne znam šta da kažem... motor je kao stvoren za mene. Nisko se sedi, veoma udobno i vozi se opušteno kao neki moderni dizelaš... mnogo snage ima i na malim obrtajima. Znam i ja za tu priču sa skupim rezervnim delovima i održavanjem, malo si me i ti sad uplašio... pa čisto da te pitam koje si ulje sipao u u scarabeo i gde si kupovao potrošne delove (filter ulja, vazduha...) da to što pre odradim. Imaš i neki servis u Beogradu koji preporučuješ?

Inače, pošto reče da si doktor za njih, voleo bih, kad te put nanese u Novi Sad, da provozaš mog Jelenka! I znam da bi mi odmah rekao, obrati pažnju na ovo, našteluj ono... Baš bih voleo da mi ova lađa od skutera dugo potraje.

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Pazi majstora u Beogradu nemas, ja sam vozio mog kod izvikanih na zvezdari, Rade kocka pa jos neki likovi... Da neotvaram rane sada...

Ulje posto staje nesto malo vise od 1l, stavljas najkvalitetnije sto mozes da nadjes. Ja sam stavljao sinteticko bas za motore. Filter je papirni, menja se jako lako sa dva srafa pokopac i filter u ruci.
                      Inace su savrseni motori. Obavezno uz svaku promeu ulja menjaj i filter. Delovi Markos Kikinda ili ti njihova radnjana Vilinim Vodama i to je to...
                      Opusti se i uzivaj, nije bas cesta pojava da se taj motor kvari. Jedina skupa stvar na njemu je upravo ta radilica, ostali delovi su manje vise standardni za maksi skutere.

Comment

• bolens
                        CBC Član
                        • 18.07.2005
                        • 21
                        • Novi Sad

Originally posted by djukic
                        Opusti se i uzivaj, nije bas cesta pojava da se taj motor kvari.
                        Da, malo sam napet... glede tih potencijalnih kvarova. Hvala ti na savetima. I ja sam zaključio danas da je Markos (Novi Sad) najbolje snabdeven kad su aprilije u pitanju. Upravo se mučim sa ugradnjom zujalica za migavce (u instrument tablu) a i sajla gasa mi se nešto ne vraća kako treba, probao sam da je naštelujem na volanu ali nije uspelo... verovatno ću morati na strani karburatora da je pritegnem.

Poručio sam veliki vetrobran a i bočna nogara treba da stigne i to bi bilo to od sređivanja za sada.

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

To ti je i dovoljno. Obavezno ulje filter... Sajlu za gas proveri da nije popustio buzir ili da se nije neka zica otkacila pa koci... Vetrobran je prava stvar i produzite ti uzivanje u voznji. Moci ces da ga lepo vozis sve dok nema leda i snega gotovo cele godine.

Comment

Working...
                          X