Dijana 6, narandzasta (a koja druga). 1984. godine putovali smo na olimpijadu u Sarajevu. Mislim da je to bila zima sa najvise snega. Put do sarajeva protekao je savrseno. Medjutim povratak... Eh Sneg i zavejani putevi, zapeli smo negde oko Rume. Jednostavno smetovi, kolona stala a nas cetvero u Dijani. Sad Romantika, platneni krov, grejanje i pored stalno ukljucenog motora nikakvo (serija A nema ventilator za grejanje). Sa krova su bukvalno visile ledence. Gledao sam kako turske kamiondzije uzivaju sa Vebasto grejanjem i malim televizorima. Proveli smo 22 sata na autoputu. Zasto A serija nema ventilator, e da mi je tada bio samo onaj mali sa napajanja PC-a samo malo da duva
. I pored svega toga ja i dalje volim A seriju i njihove vazdusne dvocilindrase...
Dijana i zima
Collapse
X
-
Kako nema ventilator? Pa zar mu onaj sto prisilno gura vazduh za hladjenje motora ne ubacuje taj isti (ugrejani ) vazduh u kabinu? Mislim ne znam, Imam Dijanu od maja nisam ni jednu zimu proveo?
Što više za što manje
-
-
Eh pa taj hladi motor i onda kada prebacis klapnu skrene taj vazduh u kabinu samo to ide preko creva (aluminijum-papir) pa se malko rashladi i onda neostane prakticno nista za kabinu. E sad kada se kreces to i nije tako strasno ima malko produvavanja ali kada stojis e onda je
Comment
-
-
Kapiram, malo se toplote oslobadja u praznom hodu. Znas li postoji li neki nacin za grejanje kabine i u takvom slucaju? Postoji li Webasto na benzin? Ili neko drugo gorivo? Elektricni kalorifer? Plinski gorionik, solarne celije...
Dobro sad kenjam...
Što više za što manje
Comment
-
-
U vecini slucajeva kada koristis dijanu u gradu onda ti je to sasvim dovoljno grejanja, stim da nema skidanja jakne
E sad Visa II club ima motor dijane (652ccm) i ima ventilator za grejanje. visu sam vozio (2 komada) 3 godine (cetiri zime) i grejanje je bilo sasvim zadovoljavajuce. Mislim da bi boljom izolacijom cevi za prenos toplog vazduha (to su neki i radili) i ubacivanjem nekog ventilatora na svaku granu (ima ih 2) donekle poboljšalo situaciju. Još odavno mislim da bi neki od ventilatora za hlađenje el. opreme (12V) mogli da stanu a samo rešenje nebi bilo skupo. Postoji i plastični krov sa izolacijom koji poboljšava situaciju. Neznam kada izadjem sa XM-om na kraj kupujem dijanu ili meharija pa ce mo praviti modifikacije...
P.S. Mehari u požarevcu 1973. godište malo udaren, 2000 EUR-a. Hebi ga zna čovek šta prodaje
Comment
-
-
To važi i za 2CV, greje tek toliko da se ne zaledi staklo.
To sa ventilatorima od računara (12v) je već isprobano i vrlo pomaže.
Kao i naprimer filc ispod platnenog krova (imam na mom)
Inače, dolazak na susret nije uslovljen autom, bilo bi bolje da je
CITROEN ali nije nikako uslov !
Comment
-
-
Auto sam dakle, kupio (samo) sa tvrdim krovom to znaci, nije problem. A gde bi po vasem misljenju trebalo ugreaditi ventilatore? Na instrument tabli (he he - tabla) ili u motornom prostoru?Što više za što manje
Comment
-
-
Ps js bih stasvio ventilatore bukvalno u creva za vazduh. Po jedan u svako crevo.
Comment
-
-
Obavezno nabavi i nov platneni krov. Neznas sta propustas i kakav je osecaj voznje sa otvorenim krovom.
Comment
-
-
GS je imao klasican ventilator za grejanje, cak i ami super je takodje imao ventilator. Visa II Club ima motor 652ccm dva cilindra dijanin i ona ima efikasan ventilator tako da greje prilicno dobro. Ali uzmi u obzir da je visa ipak izolovana.
Comment
-
orden za glupost
Comment