Yugo vs. Lada

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Grumpy
    CBC Veteran
    • 30.10.2009
    • 151
    • Cartolle, Cattaro bay
    • Meriva B, BMW 520d

Yugo vs. Lada

Dakle, posto je velika vecina nas nekad u svom vozackom stazu imala jedan od ova dva "nacionalna" automobila
    bilo bi lepo reci : koji je bolji?

Ja kao neko ko je ucio voznju na Ladi standard 1200 (i vozio je 4 godine) i posle toga promenio jos par komada do Rive, imao i keca i Juga
    glasam za Ladu. Bez ikakvog dvoumljenja.
    Kada sam na kecu video kakvo je jadno i bedno oslanjanje (i prednje i zadnje), da sam na zdravoj limariji Juga mogao shilom da probijem lim na podu da postavim nove sine za sedista ( bruka koliko je tanak lim).
    Ne mogu da kazem da je lada idealna, ali za cenu (u rangu Juga i keca) nudi vise. Cetvoro vrata, dobar gepek i karoseriju koja podnosi skoro sve.
    Sto se tice fame o potrosnji Lade, ona je tacna samo ako imate lose nastelovan karburator. Gradske voznje 9 - 10, otvoren put 7. Jugo mi je trosio litar manje, ali je i laksi 250 kg !!!
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: Yugo vs. Lada

Kada bih bio prinudjen da biram izmedju ta 2 zla,dugo bih se dvoumio ali ipak mislim da bih pre vozio Ladu,upravo iz tih razloga koje si naveo.

Comment

• Djolee
      CBC Veteran
      • 03.04.2006
      • 160
      • Nis

Vozio Yugo 45 nekoliko godina,drugar za to vreme vozio ladu.Yugo preziveo sve i svasta,lada prezivela sve i svasta.Lada je udobnija,mada sam vise voleo da me voze u njoj nego da je vozim,onaj volan me podseca na TAM-ica.Tovarili ih za kampovanja nenormalno,u Yuga uvek moglo da stane vise ,izlazili gde bi se neko i traktorom zamislio.Odrzavanje bilo tu negde.Yugo i danas ziv i zdrav,lada promenila vlasnika i za godinu dana propala vise nego za prethodnih 20,probila rdja na sve strane,ali se i dalje kotrlja.
      Lada je definitivno udobnija,robusnija,verovatno i pouzdanija.Potrosnja nije katastrofalna,ako se vozi na plin vise nego prihvatljiva.
      Yugo je zavrsavao posao,po gradu mi je nekako bolji,zimi i uz letnje gume po snegu izlazio gde zamislim (sad vozim zadnju vucu aktivno pa vidim koliko ja ovo prednost).
      Verovatno je lada bolja,ali posto je nisam vozio aktivno ne mogu da sudim

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Ne zna se koji je gori auto od ova dva...ladurinu priznajem i to onu staru ciganku 1500s...sto su imale dobre i kratke menjace to je za pricu...a i bio je udoban i komforan auto...sta je mogla da povuce,"to je stras Bozja"...dedi sam 98-me preterao zivu svinju od 170kg u gepeku...kad se svinja cimne,pomeri ceo auto...a da je trosila trosila je(ispod 13l benzina nisam mogao da je spustim po gradu)...doduse bio je gas patos...odem ja jednom na bazen sa cigankom(a bila je prilicno trula)pa je zavucem u neki trnjak da ne vidi niko sa cim sam dosao...upoznamo ja i kum neke ribe na bazenu i kad smo trebali da podjemo ja se vratim autobusom sa onim ribama,bio me blam da vozim ladju...a jugo..ne znam sta reci a ne zaplakati...

Comment

• dris
          CBC Veteran
          • 24.01.2008
          • 172
          • Novi Sad

Hm, zanimljiva tema

Pristrasno glasam za ladu . Vozim ladu samaru 1.3 dve i po godine i generalno mogu biti zadovoljan, naravno ima i ona dosta bubica ali godine je sustizu. Kilo zivaca i 250 dinara ti resi problem .

Yugic, uf, nisam ga se nesto navozao niti imam zelju, ali po meni 2 vrata Vs. 4 vrata , udobnost mislim da je na strani lade.

Mislim kada sam birao auto yugic mi i nije bio u opticaju, a lada je utrcala kao poznat primerak tako da...

mislim moze se naci i pokoji yugic da je ok, ali kao i za sve automobile ako ga vlasnik lepo odrzava lepo ce i da radi i izgleda.

Comment

• YUgisa
            CBC Senator XXL
            • 05.06.2008
            • 793
            • Subotica
            • Yugo 1.1 EFI

Mislim da je ovako poredjenje sasvim smesna... Poredite babe i zabe... Treba definisati u cemu poredite i koje modele... Necu zalaziti u dalju raspravu ali kao vlasnik znam da 90% ljudi koji pljuju npr Yuga su svoje misljenje zasnovali na nekom trulom raspalom Yugu koji nije video redovno odrzavanje sa nekim besnim rastelovanim motorom od 900ccm...
            Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Djolee
              CBC Veteran
              • 03.04.2006
              • 160
              • Nis

Ma ja sam generalno bio zadovoljan jugom,bio je u super stanju i jos mi je bio prvi auto,gde ces vece srece
              taj jugo i dan danas vozi moj ujak a uglavnom ja cackam oko njega kad treba nesto,i uvek se odusevim kad odem u prodavnicu delova i na jednom mestu nadjem sve sto mi treba,za 4000 iznesem punu kesu delova,a ne kao za mantu prvo mesec dana jurim deo.
              Vrlo zahvalan auto jer sa 50 evra (ma i to je mnogo) uvek ces da sredis kvar i imas auto u voznom stanju.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Sem što su jeftini i zastareli modeli, nemaju ništa zajedničko, nije ni klasa auta ista pa ne vidim šta ima da se poredi.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Djolee
                  CBC Veteran
                  • 03.04.2006
                  • 160
                  • Nis

Pa jeftinoca i zastarelost
                  I oba modela su postigli savrenstvo jos pre 30 godina i ne menjaju se od tad

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Po tome sam onda i ja savršen, pre 30 godina sam bio mlad, lep, zgodan i neophodan. Sad sam matori prdonja koji duva, puva i ne treba nikom ali mora da se trpi jer to se ima treba da se voli.

Zato katančić na temu koja nije ni trebala biti pokrenuta.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                    X