Fiat 128 3p

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Danilo
    CBC Senator XXL
    • 02.10.2004
    • 908
    • Beograd, Dorcol

Fiat 128 3p

U poslednje vreme sam se opasno napalio na ovaj stari auto.

Razmisljam o ideji da do kraja ove ili na leto naredne godine pronadjem jedan primerak koji bih restaurirao.

Na netu sam nasao dosta tekstova o njemu, znam dosta toga, ali me interesuje da li se ovaj stari auto moze naci kod nas uopste i da li je moguce negde naci delove limarije za njega.
    www.blindmanmotorsport.com
  • Danilo
    CBC Senator XXL
    • 02.10.2004
    • 908
    • Beograd, Dorcol

Originally posted by neki vojvodjanski oglasi
    100. Fiat 128 3P sport kupe '76., lepo ocuvan, reg. do 10.'05. Moze zamena. Cena: 950 EUR. ... broj telefona u stampanom izdanju...
    Inace, jedan momak koga znam a i jos dosta njih sa foruma, ima 3p sport.

Zanimaju me vasa misljenja i eventualno iskustva...

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

To je prakticno jugo ako gledas dodnji postroj i pogonsku grupu.
      Ono sto niej tako prakticno je sto je mnogo star auto i pitanje je na sta lici limarija, da li ce ikada liciti na nesto.

Ja sam se kao mladji opekao NSU-ovima. Kupio cetiri-5 komada, sredjivao, frizirao... dok mi se nije smucilo pa sam prodao sta sam mogao ispod svake cene. Sada jos uvek imam gomilu delova koji mi zauzimaju emsto u radionici, i dva NSU-a koja ne mogu da prodam.

Za restauraciju je potrebno puuuno para i jos vise vremena, i opet taj auto nece ici kao neki prosecan jugo (ne mislim samo na performanse). Ako bas volis oldtajmere, onda ok, ali ako hoces auto za zezanje i friziranje onda ti ne bih savetovao da ga uzimas... U stvari, ako ih volis, mozes za male pare da nadjes neki zanimljiviji model.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• @lix
        CBC Senator XXL
        • 17.12.2004
        • 875
        • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Kod nas ih nema, mozda po koji primerak. Medjutim u Grckoj su se jako puno vozili 70-ih i 80-ih. Delova limarije bi trebalo da ima (takodje u Grckoj).
        Što više za što manje

Comment

• Darko_NS
          CBC Senator XXL
          • 02.12.2004
          • 557
          • Srpska Atina

evo ovaj sam ja uslikao u komsiluku. nisam siguran ali mislim da sam
          cuo negde da ovaj kosta 2500 e. mislim da ce sasha znati odgovor
          inace auto je komletno sredjen i motor je valjda 1.1 64ks

ima jedan primerak i dejan (znas ga sa FF) pa mozes i njega da pitas za savet. njegov je 1.3 73ks , i povadio je sve zivo iz njega.. mogu da potvrdim
          da ide izvanredno

Comment

• Danilo
            CBC Senator XXL
            • 02.10.2004
            • 908
            • Beograd, Dorcol

Ono sto niej tako prakticno je sto je mnogo star auto i pitanje je na sta lici limarija, da li ce ikada liciti na nesto.
            Zato i pitam da li je moguce naci model sa iole cvrstom limarijom.

Ja sam se kao mladji opekao NSU-ovima. Kupio cetiri-5 komada, sredjivao, frizirao... dok mi se nije smucilo pa sam prodao sta sam mogao ispod svake cene. Sada jos uvek imam gomilu delova koji mi zauzimaju emsto u radionici, i dva NSU-a koja ne mogu da prodam.
            Da li su tvoja dva komada koja stoje u Cvijicevoj ulici, jedan do drugog, teget i beli?

Za restauraciju je potrebno puuuno para i jos vise vremena, i opet taj auto nece ici kao neki prosecan jugo (ne mislim samo na performanse). Ako bas volis oldtajmere, onda ok, ali ako hoces auto za zezanje i friziranje onda ti ne bih savetovao da ga uzimas... U stvari, ako ih volis, mozes za male pare da nadjes neki zanimljiviji model.
            Ma kakvo friziranje, to mi uopste nije ideja, hteo bih da sredim taj auto na fabricko stanje i mozda neki blagi rally izgled sa velikim maglenkama i sl.
            Koji zanimljiviji model, recimo?

E ovo bi mi bio krajnji cilj, da tako izgleda.
            I nije mi ni na kraj pameti da kupujem gotov-restauriran, da hocu auto za te pare, kupio bih Hondu Civic, Fiat Tipo (jos jedan ) ili Toyotu Corollu.

ima jedan primerak i dejan (znas ga sa FF) pa mozes i njega da pitas za savet. njegov je 1.3 73ks , i povadio je sve zivo iz njega.. mogu da potvrdim
            da ide izvanredno
            Ja mislim da je Dejan i na Cannon-u, mislim da mu je nick achilles ili tako nekako...
            Pitao sam ga vec za savet, poslao mi je neke slike njegovog.
            On svog nema nameru da proda, ne?

Comment

• Milos
              CBC Senator XXL
              • 12.05.2005
              • 700
              • Beograd, carraburma

ono sto ja mogu da ti pomognem to je da znam coveka koji ima prednji vezni lim i zadnji vezni lim a za krila, vrata i polustranice nije sigurno... to mogu da ti javim ako se odlucis... ako ti nesto znaci... i da, to je novo...
              p.s. ako se odlucis podrzavam te u poslu...

Comment

• Darko_NS
                CBC Senator XXL
                • 02.12.2004
                • 557
                • Srpska Atina

Ja mislim da je Dejan i na Cannon-u, mislim da mu je nick achilles ili tako nekako...
                Pitao sam ga vec za savet, poslao mi je neke slike njegovog.
                On svog nema nameru da proda, ne?
                mislim da ne!!

pokusacu da slikam jos jednog iz ns.video sam ga par puta isto je jako lepo sredjen i ofarban je u florencetno zelenu boju. u isto vreme mi je i gadan i simpatican nisam ga dugo video ali ako ga navatam slikacu

evo ti delovi iz fiatove brosure

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Nisu moji u Cvijicevoj. Jedan mi je bio ispred kuce na autokomandi, a ostala tri u i ispred radionice u trudbeniku.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Magus
                    CBC Član
                    • 28.08.2005
                    • 57
                    • Palic

Originally posted by Darko_NS

Ovaj primerak cesto vidjam i na Palicu....u extra stanju je.

Comment

• Magus
                      CBC Član
                      • 28.08.2005
                      • 57
                      • Palic

Originally posted by cosworth
                      Originally posted by neki vojvodjanski oglasi
                      100. Fiat 128 3P sport kupe '76., lepo ocuvan, reg. do 10.'05. Moze zamena. Cena: 950 EUR. ... broj telefona u stampanom izdanju...
                      Ovaj se nalazi u Subotici, bio sam da ga vidim...crvene je boje, ima felne, sportski volan, itd. Generalno je u OK stanju, jedino na vratima gepeka ispod stakla truli...i treba mu farbanje .

Comment

• sira
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2004
                        • 322
                        • Split

Ja bi radije uzeo 128 SportCoupe, puno mi je ljepši od 3P.
                        http://forums.cjb.net/alfa75.html

Comment

• Uros Piperski
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2005
                          • 2978
                          • Beograd

Comment

• MocarT91
                            CBC Početnik
                            • 01.12.2010
                            • 1
                            • novi sad -kamenica

Re: Fiat 128 3p

e ljudi ja sam kupio fiat 128 sport 3p za 450 e i 960 e me izasla limarija sa farbanjem. Na njemu je sve stojadin, bukvalno, osim spona. ali ne mogu da nadjem farove nove i branike. Ima li neko ideju gde to naci? Bilo bi mi od velike pomoci. '72 godiste a na šasiji nule i br 510 ja mislim znaci star ko biblija posle farbanja ovako izgleda, metalik naravno :-)

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

Re: Fiat 128 3p

da bi te neko shvatio ozbiljno, pisi normalno. sada cu prepraviti a svaki sledeci post ovako napisan, brisem.

hvala na razumevanju.
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                              X