Druze daj ne zezaj..., ispade Cacak neka selendra u okolini Guce koja jos fura zemljane puteve....
Nista protiv Cacka, samo logicno razmisljam da u BG ima sta da se ugreje i da przi, kapiram da je za to potrebno mnogo asfalta, betona i nenormalne guzve koje mi imamo svakodnevno na istim mestima.
Razlike verovatno ima ali je totalno zanemarljiva, komparativno gledano, ako se kuvas tamo kuvas se i ovde..., i obrnuto!
Sto se tice klime..., ja sam je imao u bivsoj sivoj kocki, samo jednim mi je znacila, i to kad sam putovao na more prosle godine mada ni za to nisam siguran ali ajde...
Inace..., ovde u gradu gde vecina voznji traje 10-15 min mi stvarno nikad nije znacila, jel kad zvezda usija ona przi ma koliko u kolima bilo hladno...
Re: AE86 crna boja bez klime - Mythbusters rasprava
Ja ne znam sta da vam kazem, ali da mi neko tvrdi da mu leti nije vruce da udje u auto koji je onako lepo podgrejan na +40 i da mu ne treba klima - taj je ili vulkanolog, Bantu crnac ili blesav, cetvrto nema.
The difference between men and boys is the price of their toys
@206
hvala, poceo sam da razmisljam da nisam bolestan obzirom da ispada da sam jedini kome smeta vrucina u BG
@ostali
Cinjenica je da je sve subjektivno, ali sam ipak iznenadjen da nam se ovoliko razlikuju kriterijumi. Vidim da nema sanse ni da ih usaglasimo pa cemo da batalimo.
Danas sednem u stari auto, bez klime, i bre skuvao sam se. Već je toplo na 20C a kako je tek leti.
Nije ni meni smetalo kada nisam imao, ali sada i sa autom sa toniranim staklima, opet je previše toplo. A prozore ne želim da otvaram u špicu, filter kabine nečemu valjda i služi.
Gde je sada Chubbs da rasturi ovo ofiranje
Ispratite split i nastanak ove teme, covek vozi AE86, trenutno siv i ne svidja mu se, oce da bude crn ili da bude taman jer mu je takva zamisao i cilj projekta, da nema ni enterijer ni nista sem dva sedista, instrument table i da moze da se vozi i uziva u voznji a ne u komforu. Cinjenica je kad bi fabricki imao klimu da je sigurno ne bi vadio ali posto je nema a boja mu se nesvidja ebe mu se dal je beo ili crn i razlike od par stepeni tad kad upekne. I sad kao nemoj u crno jer ces da se kuvas, nego farbaj u neku drugu boju jer ces da se kuvas manje, kuvas se pa se kuvas onda bar nek bude gust spolja.
Kad cucis na necijoj svadbi ispred crkve, opstine ili sl., sve jedno je koje ti je boje odelo tj. sako, kuvas se pa se kuvas
Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka
...Nije svejedno...crna kola se vise greju nego svetla. O tome postoje egzaktna merenja, nije to nikakva mitologija. Problem vrucine u kolima poceo je da bude problem u vecoj meri otkada je pocelo da se vodi racuna o aerodinamici i kada su se povecale staklene povrsine u kolima. Uz to se klima promenila u poslednjih 15-ak godina, pa je potreba za klimom u kolima jos veca.
Pa ko ga je terao da zavari siber sad bi imao bar neku varijantu za hladjenje...Ovako mu ostaje samo da se obrije ispod miske i miska i da ga ladi vetar kroz otvoren prozor...ima i tu nekog uzivanja
Po mom misljenju,coveku koji je smestio erkondisn u auto, trebalo je dati nobelovu nagradu
Crna boja je najlepsa moguca boja za auto ali i najneprakticnija,svaka tackica prljavstine se vidi i auto je cist realno samo 1 dan posle pranja.
Comment